Ad
De eerste Bitcoin-ico ter wereld

Mis de 100x niet

Samurai dog KOOP NU

Polkadot prijsvoorspelling: houdt de DOT recovery stand?

Door:
op May 13, 2022
Listen
  • Polkadot is niet achtergebleven in de huidige cryptocurrency rally.
  • De crypto is dit jaar meer dan 63% gestegen ten opzichte van het laagste niveau.
  • We leggen uit of deze winsten blijvend zijn.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijs van Polkadot ( DOT/USD ) is gezakt terwijl we het weekend naderen, terwijl investeerders zich haasten om de dip in digitale munten en technologie-aandelen te kopen. De DOT-token wordt verhandeld op $ 11,13, wat boven het dieptepunt van deze week van $ 6,96 is. De marktkapitalisatie is teruggekaatst tot ongeveer $ 13 miljard, waarmee het de 10e grootste munt ter wereld is.

Waarom stijgt Polkadot?

Copy link to section

Polkadot heeft, net als andere cryptocurrencies, de afgelopen maanden een sterke bearish trend gehad, omdat de vraag naar digitale tokens daalde. De sell-off van de munt versnelde deze week nadat LUNA, een van de grootste munten ter wereld, was geïmplodeerd. Het daalde van een record van $ 120 naar de huidige $ 0,003.

Historisch gezien hebben cryptocurrencies de neiging om synchroon met elkaar te bewegen. In de meeste gevallen hebben altcoins zoals Polkadot en Cardano de neiging om te stijgen wanneer Bitcoin stijgt en vice versa. Dit gebeurt zelfs wanneer er een positieve ontwikkeling is binnen hun blockchains.

De meest recente ontwikkeling in het Polkadot-ecosysteem was de lancering van het XCM-format. Deze nieuwe update introduceerde het concept van parachain communicatie. Dit maakt het mogelijk dat apps die in een netwerk als Moonbeam zijn gebouwd, kunnen communiceren met die in Acala.

De huidige rally is vooral te danken aan het positieve sentiment op de financiële markt. Na dagenlang te zijn gedaald, staan de belangrijkste indices in de VS allemaal in het groen, met een stijging van de Nasdaq 100 met meer dan 400 punten. In de afgelopen maanden zijn cryptocurrencies gecorreleerd met technologiebedrijven.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Daarom zijn analisten van mening dat munten zoals Polkadot uiteindelijk allemaal zullen herstellen, als de winst in de Nasdaq 100 standhoudt. Het is echter nog te vroeg om een bodem te noemen in zowel aandelen als crypto, aangezien de risico’s nog steeds hoog zijn.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Polkadot prijsvoorspelling

Copy link to section
Polka dot prijs

De uurgrafiek laat zien dat de DOT-prijs de afgelopen uren een spectaculaire comeback heeft gemaakt. Onderweg is de munt erin geslaagd om boven de belangrijke weerstand van $ 9,42 te komen. De voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, hebben een bullish crossover patroon gevormd, terwijl de MACD bleef stijgen.

De kans bestaat dus dat de Polkadot prijs blijft stijgen, zeker als de Nasdaq 100 in het groen sluit. Kopers moeten zich echter bewust zijn van wat bekend staat als een “dead cat bounce”. Dit gebeurt direct na een grote sell-off. Oftewel, als deze rally zo’n soort bounce is, kan een daling onder de $10 niet worden uitgesloten.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.

0/10
Get signals
Polkadot Cryptocurrency