Flame animation

De hipste nieuwe
meme coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentieel

Shiba Memu Roll-out Logo KOOP NU

Eén probleem waardoor Solana niet kan opstijgen

Door:
op Jun 23, 2022
Listen
  • Solana's gebruiksvriendelijke, toonaangevende TPS en lage kosten zijn formidabele kwaliteiten
  • Aan de andere kant, de laatste sluiting markeerde acht uitvallen dit jaar
  • Het aandeel van Solana in de cryptomarkt is dit jaar bijna gehalveerd tot 1,3%

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Solana Shutdowns

Copy link to section

Als ik een dollar zou krijgen voor elke keer dat Solana dit jaar uitgevallen is, zou ik 500 g cashewnoten kunnen kopen in de plaatselijke supermarkt (dat is $ 8, voor degenen die niet weten hoe bizar duur noten zijn).

In wat een verontrustend bekend verhaal is geworden, viel Solana twee weken geleden weer uit. Het was dan ook niet om de viering van het platina-jubileum van de koningin te vieren, maar eerder omdat het mainnet het consensusprotocol zeven uur lang verloor. In een wrede draai van ironie komt dit niet lang nadat de mede-oprichter van Solana een interview gaf aan CNBC en beweerde dat Bitcoin moest veranderen in Proof-of-Stake om relevant te blijven. Oeps.

Solana prijsactie

Copy link to section

Solana doet me denken aan de laatste koptelefoon die ik had. Ze waren perfect – met een zacht geluid, de microfoon was kristalhelder en hij zat lekker stevig tijdens het sporten. Maar maandenlang bleef het geluid aan de rechterkant wegvallen en ik begreep niet waarom. Soms duurde het vijf minuten, soms meer dan een uur.

Toen hij het wel deed, schalde Bruce Springsteen luid en duidelijk, en het was heerlijk. Maar wat heb je aan een koptelefoon waarmee je geen muziek kunt afspelen wanneer je maar wilt?

  • Save

De markt heeft zich gerealiseerd dat dit een groot probleem is (de storingen van Solana, niet mijn muzikale strijd), aangezien de prijs van Solana dit jaar in vrije val is gegaan en sinds nieuwjaarsdag driekwart van zijn waarde heeft verloren. Hoewel het waar is dat de activa binnen de hele ruimte dalen, blijkt uit het plotten van Solana’s prijsactie tegen Bitcoin dat de schaal van de dia hier lelijker was, dan zelfs de afschuwelijke prijsdalingen in de rest van de cryptomarkt.

[inv-bloeien id=”10253528″]

Toekomst

Copy link to section

Ik heb geen informatica achtergrond. Ik heb wat gespeeld met R, Matlab en Python, maar ik ben gewoon niet gekwalificeerd om te oordelen over de complexiteit van de uitdagingen waarmee Solana ontwikkelaars momenteel worden geconfronteerd. Overal op internet zie je gemiddelde Joe’s en Jane’s hun emotionele mening geven over waarom deze problemen wel of niet kleine haperingen of onoverkomelijke uitdagingen zijn – ik heb geen interesse in het geven van een speculatieve mening over dit onderwerp, omdat het niet waardig zou zijn van de inkt waarin het geschreven is (of misschien zou het de slijtage van de toetsen van mijn laptop niet waard zijn, om een meer gemoderniseerde analogie te gebruiken?).

Maar wat ik wel zal doen is een analytische invalshoek nemen en wat basislogica gebruiken om de situatie te beoordelen. Dit is een blockchain met een enorm potentieel – in staat tot een hogere transactie per seconde (TPS) dan welke andere grote cryptocurrency dan ook. Maar wat heb je aan een blockchain als deze een uit-knop heeft? En om eerlijk te zijn, word ik een beetje moe van het gebruik van de woorden “potentieel”, “zou kunnen” en “misschien” als we het over Solana hebben.

  • Save
Het aandeel van Solana in de cryptomarkt is dit jaar alleen al bijna gehalveerd, tot 1,3%. Gegevens via messari.io

De meest recente onderbreking was eigenlijk een vrij goedaardige hik op een rustige dag voor crypto, wat in één opzicht goed nieuws is, maar ook best eng als je erover nadenkt. Wat gebeurt er als de volgende stroomstoring van Solana plaatsvindt tijdens een explosieve opwaartse trend in de cryptomarkten of een gewelddadige crashdag? Beleggers zullen geen Solana producten kunnen verhandelen, kopen of verkopen, en dat is bij gebrek aan een betere uitdrukking gewoon niet cool.

Conclusie

Copy link to section

Zoals ik al zei, word ik een beetje moe van het schrijven over storingen in Solana. Hoewel het alle potentie van de wereld heeft, betekent dat precies niets als het deze chronische gebreken niet kan oplossen. Het voelt alsof we ons nu in een kritieke periode bevinden – een vertraging (of zelfs een plateau) in ontwikkeling terwijl de macro omgeving zo afschuwelijk is, om nog maar te zwijgen van de grote concurrent Ethereum die steeds dichter bij zijn potentieel branche veranderende Merge komt, zou kunnen een verwoestende slag kunnen zijn voor Solana.

Solana is een ongelooflijke blockchain wanneer deze “aan” is – goedkoop in gebruik, soepel, snel en wrijvingsloos. Aan de andere kant kocht ik uiteindelijk een nieuwe koptelefoon nadat ik mezelf maanden had beloofd om het glitching-probleem op te lossen.

Als deze problemen voor Solana aanhouden, zullen beleggers die erin blijven geloven blijven uitdunnen en zal de toekomst steeds duisterder worden.

Maar laten we hopen dat de keerzijde waar is – dat we op een dag zullen terugkijken op deze hindernissen als kleine uitdagingen die werden overwonnen tijdens de bètafase, toen de formidabele Solana blockchain zich een weg baande naar wijdverbreide acceptatie.

Ze zeggen dat een kat negen levens heeft – nou ja, misschien geldt hetzelfde voor blockchains. Dan zit Solana, na acht storingen dit jaar, in zijn laatste leven.

  • Save
  • Save