Ad

CZ’s nieuwste blogpost is laatste bewijs dat hij een groot hart heeft

Door:
op Sep 1, 2022
Listen
  • Chengpeng Zhao ontvluchtte in 1989 China voordat hij het Canadese staatsburgerschap verkreeg
  • Hij pleit tegen de tribale sfeer en valse informatie binnen de crypto-ruimte
  • Nederigheid bij een leider belangrijk, schrijft Ashmore, zoals bij de overmoedige Terra-CEO Do Kwon

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

We leven in een online wereld. Het is ook een tijd waarin hottakes worden beloond met controverse, klikken en betrokkenheid. Generalisaties zijn ingrijpend. ‘Vind ik leuk’ is de nieuwe valuta. Mijn moeder zegt graag dat als je niets aardigs te zeggen hebt, je beter helemaal niets kunt zeggen. Die regel is echter niet van toepassing op Twitter, waar toetsenbordcowboys dagelijks ten strijde trekken met andere anonieme personages.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

In een rare en prachtige hoek van Twitter, crypto Twitter, is dit helemaal het geval. Binance CEO Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, plaatste vanmorgen een prachtige blogpost die mijn aandacht trok toen ik hem las tijdens mijn overnight oats (het beste ontbijt dat er is).

Tribale sfeer

Copy link to section

Hij vertelt een anekdote van vorige week, toen een journalist voor de Washington Post genaamd Jacob Silverman willekeurig een manager van Binance vroeg naar een figuur genaamd Guangying Chen.

CZ schreef hierover als onderdeel van een bredere discussie over de plaag van valse media en aanvallen op andere bedrijven in de crypto-ruimte. Hij zei dat dit het “symbool was van de minachting waarmee onze medewerkers in zowel het Oosten als het Westen dagelijks worden geconfronteerd”.

Het maakt inderdaad deel uit van een zorgwekkende trend in de cryptowereld. De sfeer kan soms intens tribaal zijn, met voorstanders van bepaalde bedrijven die andere afbreken, of voorstanders van de ene munt of de andere.

Ik heb dit een paar weken geleden uit de eerste hand meegemaakt toen ik een foto tweette waarop ik een taxichauffeur in Bitcoin betaal op het Lightning-netwerk tijdens mijn reis naar El Salvador. Plots liep mijn inbox vol met boze voorstanders van Bitcoin Satoshi Vision (BSV), een gevorkt alternatief van Bitcoin.

“Idioot snap je niet hoe het werkt, je maakt jezelf belachelijk met sidechain, doe wat onderzoek” las een DM (uit een anoniem account natuurlijk).

https://twitter.com/DanniiAshmore/status/1555217528997265408

Misbruik kan vermoeiend zijn, maar verkeerde informatie is nog gevaarlijker. Ook CZ zinspeelt hierop in zijn post.

We hebben zelfs gezien dat crypto-exchanges en projecten hun eigen “nieuws”-sites creëren om concurrenten te bashen, en deze sites worden nu vaak verkeerd gecategoriseerd als onafhankelijke nieuwsbronnen door Google Nieuws. Ik zou ook lachen, als het niet zo serieus en ontmoedigend was hoe vaak ik de verschillen tussen een organisatie als CoinGeek versus CoinDesk moest uitleggen aan mensen in posities met echte macht

CZ

Het schaadt de hele industrie

Copy link to section

Dit schaadt de industrie in het algemeen. Het is niet nodig om zo venijnig tegen elkaar te vechten. CZ begrijpt dat. Hij is bijzonder gracieus en respectvol naar andere projecten, en moedigt vaak aan wat ze in de ruimte doen. Je krijgt de indruk dat hij echt geeft om bouwen, ontwikkelen en innoveren in de cryptowereld.

Laten we niet vergeten hoe belangrijk het is voor een leider om nederigheid te tonen en bereid te zijn om te leren van rivalen en collega’s in de ruimte, in plaats van ze af te wijzen – of in dit geval ze te bashen. De doodsspiraal van Terra ligt bij velen nog vers in het geheugen.

Ik schreef over het hoofd van dat project, Do Kwon, vele malen in de aanloop naar de gebeurtenissen die de dood van Luna naar nul deden stijgen. Elk van die keren werd ik uitgescholden omdat ik “FUD” verspreidde, kreeg ik te horen dat ik “NGMI” was (ik zal het niet uitleggen) of er werd verklaard dat ik een bittere buitenstaander was die jaloers was op de buitensporige winsten van de Luna-investeerders, terwijl ik de arrogante en afwijzende houding van Do Kwon in twijfel trok aan critici en andere projecten.

Dit ben ik trouwens niet aan het buigen. In werkelijkheid hield ik UST vast en verkocht met verlies toen de pen begon te capituleren.

De nederigheid van Cheng Zhao

Copy link to section

CZ gaat verder in zijn blogpost om zijn inspirerende verhaal te vertellen over hoe hij China verliet en zich in Canada vestigde. Door diensten buiten de ambassade te draaien – hij stond 3 dagen in de rij – kreeg hij zijn Canadese paspoort en de kansen begonnen zich voor hem te openen.

Het is hartverwarmend om te lezen en het is gemakkelijk te zien hoe hij herinneringen heeft bewaard aan waar hij vandaan komt. Hij is een serie-ondernemer geworden en het is duidelijk dat hij gebruik heeft gemaakt van deze veerkracht en dit perspectief bij het uitbouwen van Binance tot de toonaangevende crypto-exchange.

Iedereen die bekend is met zijn tweets of talks zal het daar waarschijnlijk mee eens zijn. CZ komt niet over als een out-of-touch crypto-miljardair. Hij komt niet over als iemand die het voor het geld doet. Je krijgt het gevoel dat hij weet dat de wereld soms gemeen kan zijn, maar hij vecht zo hard als hij kan om er een betere plek voor iedereen van te maken.

De groei van Binance tot nu toe is razendsnel geweest, en zelfs nu de macro-omgeving verandert en ontslagen in de branche overstromen, heeft het stand gehouden. Ik geloof dat veel daarvan afkomstig is van het management achter de schermen en de mensen die het runnen.

Onderschat bij beleggen niet het belang van een CEO die een goed hoofd op de schouders heeft en met beide benen op de grond staat. Binance heeft dat.

Als je niet gelooft hoe belangrijk het is, vraag het dan eens aan een willekeurige Luna-investeerder.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Binance Coin Crypto