Ad

Interview stafchef Zilliqa: Hoe overleeft blockchain-gaming de bearmarkt?

Door:
op Sep 30, 2022
Listen
  • Zilliqa beweert 's werelds eerste blockchain te zijn die volledig op een sharded-netwerk vertrouwt
  • Het werkt samen met eSports 3.0-bedrijf XBorg om zijn gaming-ecosysteem verder uit te breiden
  • Zilliqa ontwikkelt ook een eigen gameconsole

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Een gebied dat ik misschien enigszins heb verwaarloosd in mijn voortdurende analyse van de crypto-industrie, is dat van blockchain-gaming.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Ik heb lang gedacht dat het gebied rijp is voor blockchain-integratie, dus ik weet niet precies waarom ik er nu pas in ben gaan duiken. Het concept dat spelers in-game activa als NFT’s kunnen bezitten, kopen, verkopen en verhandelen, en verschillende andere hulpprogramma’s lijken een perfecte match voor de blockchain.

Gaming bestaat immers al in het digitale rijk, dus het voelt alsof innovatie hier rijp zou moeten zijn. Dus ik wil me in de toekomst wat meer concentreren op de ruimte dan ik tot nu toe heb gedaan.

Ik merkte onlangs de aankondiging op van Zilliqa, een top 100 cryptocurrency volgens marktkapitalisatie die een beetje lawaai heeft gemaakt binnen de spelruimte. Zilliqa werkt samen met XBorg, een van een esports 3.0-organisatie, om de ontwikkeling van zijn gaming-ecosysteem te bevorderen.

Veel grote woorden, dus ik was nieuwsgierig om meer te weten te komen en om mijn begrip van de ruimte te verdiepen. Ik interviewde Zilliqa’s stafchef, Matt Dyer, om dat te doen.

Invezz (IZ): Hoe is blockchain-gaming beïnvloed door de bearmarkt, vergeleken met andere aspecten van crypto?

Matt Dyer, stafchef bij Zilliqa (MD): Zoals we wereldwijd zien, opereren we momenteel allemaal in een uitdagende macro-economische omgeving – en crypto is geen uitzondering. Tegelijkertijd zijn bearmarkten een geweldige tijd om te bouwen. Gaming heeft laten zien een veerkrachtige industrie te zijn met sterke groeivooruitzichten, ongeacht de externe marktomstandigheden.

Bij Zilliqa zien we dat Web3-technologieën en op blockchain gebaseerde functies een grote rol spelen in de volgende golf van innovatie die in deze ruimte opkomt, wat onze vastberadenheid en ambitie alleen maar heeft versterkt om onze capaciteiten in deze arena te blijven ontwikkelen, ondanks de moeilijke hedendaagse conditie.

IZ: Hoe waardevol is het dat de groep spelers van XBorg nu meer bekendheid krijgt met de Zilliqa-blockchain?

MD: Een van de belangrijkste succesfactoren – zowel voor games als blockchain-ecosystemen – is het gebruikersbestand. Valentin Cobelea – onze Head of Gaming Technology – en zijn team bouwen een fantastisch scala aan games uit, dus het vergroten van het bewustzijn hiervan als ze vallen, de algehele zichtbaarheid verbeteren en het binnenhalen van nieuwe spelers is van cruciaal belang om de naald te verplaatsen met deze eerste en in de eerste plaats, die het XBorg-partnerschap zal helpen stimuleren.

We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit en waarde van de games die we ontwikkelen op zichzelf zullen staan, ongeacht de onderliggende technologie die ze aandrijft. Het feit dat veel van de unieke functies en mogelijkheden worden aangedreven door de Zilliqa-blockchain – en bij uitbreiding de blootstelling die nieuwkomers aan ons ecosysteem daarvan zullen krijgen – is een enorme toegevoegde bonus voor onze bredere gemeenschap en alle verschillende toepassingen die het omvatten.

IZ: Is deze samenwerking indicatief voor een grotere focus op gaming van Zilliqa, of zijn er andere plannen om meer te ontwikkelen binnen de blockchain-gamingruimte?

MD: Als Layer 1-blockchain kan Zilliqa worden gebruikt door elk bedrijf dat de overstap naar Web3 maakt en de voordelen haalt uit deze innovatieve nieuwe technologieën. Gaming is een gebied waar we een enorm potentieel zagen om de mogelijkheden te demonstreren, niet alleen van Web3, maar ook van Zilliqa, en daarom investeren we er zwaar in als ecosysteem.

Vorige week hebben we aangekondigd dat Zilliqa momenteel onze eigen gameconsole ontwikkelt, die zal dienen als een alles-in-één apparaat voor gamers in de wereld van Web3 – niet alleen games van onszelf en onze partners integreren, maar ook een hardware-portemonnee en de mogelijkheid om ZIL-tokens te minen wanneer ze niet actief in het spel zijn.

Dat gezegd hebbende, bestaat het bredere Zilliqa-ecosysteem uit meer dan alleen gaming, met een breed scala aan dApps die een groot aantal gebruiksscenario’s dekken, inclusief alles van inherente Web3-technologieën zoals DeFi en NFT’s tot disruptieve applicaties in meer traditionele ruimten zoals ticketing voor evenementen en educatie.

IZ: Wat onderscheidt Zilliqa van andere Layer 1-projecten?

MD: Een belangrijk aspect in de web3-ruimte in de komende jaren zal zijn dat de rest van de wereld niet alleen kijkt naar de verschillende bedrijven die succesvol zijn geweest en als leiders naar voren zijn gekomen, maar ook naar de blockchain-platforms die hen ondersteunen en hen in staat hebben gesteld om innovatief te zijn en te gedijen .

Sinds de oprichting heeft Zilliqa een reputatie gehad als een ‘blockchain-for-business’, met een functieset die de creatie en implementatie van unieke bedrijven en concepten mogelijk heeft gemaakt – zelfs als je exclusief in de blockchain-ruimte kijkt.

Naarmate meer bedrijven Zilliqa blijven gebruiken als oplossing voor hun blockchain- en Web3-behoeften, voorzien we verdere groei. Als blockchain-ecosysteem is het beste verkooppraatje voor nieuwe prospects het aantoonbare succes van andere bedrijven die hen zijn voorgegaan.

IZ: Zilliqa beweert de eerste blockchain ter wereld te zijn die volledig op een sharded-netwerk draait. We hebben onlangs de Merge op Ethereum zien plaatsvinden en het is de bedoeling dat sharding in de toekomst wordt geïmplementeerd. Denkt u dat dit effect kan hebben op Zilliqa?

MD: Zoals met elke andere Layer 1-blockchain, is Zilliqa constant in ontwikkeling, dus hoewel we een leider zijn geweest in het op de markt brengen van sharding-technologie, is het slechts een onderdeel van de waardepropositie die Zilliqa biedt aan potentiële bedrijven en ontwikkelaars .

Nu sharding-technologie steeds dichter bij de realiteit komt voor het Ethereum-netwerk na de fusie, in veel opzichten, kan de toegenomen aandacht voor de voordelen van sharding en wat het mogelijk maakt, worden gezien als een echt positief punt voor Zilliqa als een vroege leider in de ruimte .

IZ: Hoe kan Zilliqa proberen marktaandeel uit andere projecten te halen en de ranglijst omhoog te stuwen? Ten tweede, gelooft u dat er plaats is voor veel blockchains, of wordt het meer een wereld van interoperabiliteit?

MD: Naar mijn mening gaan we steeds meer op weg naar een wereld met meerdere ketens waar er niet één juist antwoord is om op voort te bouwen, maar veeleer veel concurrerende platforms met verschillende functies en waardeproposities – net zoals we zien met verschillende concurrerende software oplossingen op andere gebieden van het bedrijfsleven, zoals met CRM’s.

Wat deze verschillende platforms onderscheidt, is het vinden van de blockchain die het beste past bij de beoogde use case, evenals de gemeenschap van potentiële gebruikers en het ecosysteem van ondersteunende applicaties?

In deze wereld moet marktaandeel – en bij uitbreiding rankings en waarde – verdiend worden. Dat betekent het aantrekken van nieuwe projecten, bedrijven en dApps die niet alleen de waarde illustreren die Zilliqa biedt, maar ook die nieuwe gebruikers naar de community trekken.

Dat maakt het aangaan van belangrijke projecten en het demonstreren van de unieke punten van verschil die Zilliqa biedt een essentieel onderdeel van ons werk om ons ecosysteem te laten groeien. Daarom werken we er voortdurend aan om van Zilliqa een aantrekkelijk en toegankelijk platform te maken om op voort te bouwen, met de op handen zijnde toevoeging van EVM (Ethereum Virtual Machine)-compatibiliteit een belangrijk initiatief op dit gebied.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Zilliqa Crypto