Ad

VIDEO: Tether CTO Paolo Ardoino, "dollar stablecoins kunnen ontwikkelingslanden helpen"

Door:
op Oct 6, 2022
Bijgewerkt: Oct 8, 2022
Listen
  • Tether is 's werelds derde grootste cryptocurrency, achter alleen Bitcoin en Ethereum
  • CTO Paolo Ardoino sluit zich aan bij de Invezz Podcast om over een breed scala aan onderwerpen te praten
  • Ontwikkelingslanden, regulering, centralisatie, bearmarkt, besmetting en meer werden besproken

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Ik ben dol op Bitcoin. Dat gezegd hebbende, de volatiliteit is extreem en voorkomt dat het iets in de buurt komt van een stijging – op dit moment tenminste.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Ik sprak met de CTO van Tether, Paolo Ardoino, over de laatste aflevering van de Invezz-podcast. In een wereld waar de valuta’s van meerdere landen gevaarlijk uit de hand lopen, is het misschien actueler dan ooit om de voordelen van het aanhouden van dollars te beoordelen.

En dollars op de blockchain – dit noemen we nu stablecoins – zou het meest toegankelijke formaat kunnen zijn. Een snelle blik op de onderstaande tabel, die de meest recente inflatiecijfers van bijna elk land laat zien, laat zien hoe nijpend de situatie is voor veel landen over de hele wereld.

Dit viel me op toen ik deze zomer naar El Salvador reisde om het Bitcoin-experiment van dichtbij te zien. Veel traders kozen ervoor om hun wallet zo in te stellen dat de Bitcoin die ze van transacties ontvingen automatisch werd geconverteerd naar USD.

Op deze manier werden de transacties voltooid in Bitcoin, maar de handelaar hoefde niet te speculeren over de volatiliteit ervan, en hield in plaats daarvan stablecoins aan. Paolo en ik bespreken dit en de groeiende invloed die Tether en stablecoins in de wereld zouden kunnen hebben.

We vergeleken ook Lugano, de stad van Zwitserland waar Tether de facto wettig betaalmiddel is (evenals Bitcoin) met El Salvador – twee landen die economisch niet meer van elkaar zouden kunnen verschillen, maar die beide bezig zijn met hun eigen crypto-experiment.

Dollar blijft domineren

Copy link to section

Terwijl ik dit schrijf, leven bijna 100 landen met een inflatie in de dubbele cijfers. Hoewel de Amerikaanse dollar ook in een snel tempo stijgt, verplettert deze absoluut andere valuta’s – iets wat ik eerder deze week heb geanalyseerd. De onderstaande grafiek zegt genoeg.

Dat hebben we in voorgaande periodes van onzekerheid keer op keer gezien. Wat fiat-valuta’s betreft, de dollar rekent af met allemaal. Paolo en ik hadden het ook over deze dominantie.

Crypto-besmettingscrisis

Copy link to section

Veel buitenstaanders kijken naar wat er dit jaar in crypto is gebeurd en schrijven het allemaal af als een rage. Paolo vertelt over het verschil tussen gecentraliseerde stablecoins zoals Tether en de house of card-alternatieven – zoals Terra, waar Paolo zelfs vóór de dodelijke spiraal in mei erg kritisch over was.

Een aangrijpend punt dat Paolo maakte, waren de aflossingen van Tether terwijl de besmetting over de markten stroomde. Meer dan $7 miljard werd uit Tether afgelost in een tijdsbestek van 48 uur, bijna 10% van het aanbod. De aflossingen verliepen soepel en verliepen precies zoals ze altijd bedoeld waren. Paolo wees erop dat veel banken dat bedrag aan reserves niet eens zo snel zouden kunnen aflossen.

Zijn Tether, Bitcoin en de “gerenommeerde” cryptoprojecten nu sterker om deze stresstest ongeschonden door te komen?

Regulering en centralisatie

Copy link to section

We raken ook aan regulering, een onderwerp dat onvermijdelijk is bij het chatten over stablecoins. De aanhoudende groei van het crypto-ecosysteem in het algemeen betekent dat het een sector is waar regelgevers nu steeds meer aandacht aan besteden.

Ik heb Paolo ook een vraag gesteld over de recente opmerkingen van Vitalik, toen de oprichter van Ethereum zei dat Tether en andere grote stablecoins zo’n grote invloed hebben dat ze zelfs de richting van toekomstige forks van Ethereum zouden kunnen bepalen.

Dat is eigenlijk slechts een mening. Zoals je je kunt voorstellen, aangezien alleen Bitcoin en Ethereum groter zijn dan Tether, zijn er een miljoen en één dingen om over te praten.

Zoals altijd, voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen.

Vervolg het gesprek op Twitter met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @Tether_to Of bezoek https://tether.to/ voor meer informatie.

Invezz.com

Invezz YouTube

Invezz podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

LInvezz LinkedIn

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Tether Crypto Video