Breaking: Binance neemt FTX over

Door:
op nov 8, 2022
Listen to this article
  • Binance CEO Zhao kondigde op Twitter aan dat ze hadden ingestemd met de overname van FTX
  • FTX CEO Bankman-Fried bevestigde vervolgens het nieuws
  • FTX-opnames waren opgeschort, maar fondsen lijken nu veilig

De kop zegt het al.

Verbazingwekkend genoeg zal ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange, Binance, ’s werelds op een na grootste cryptocurrency-exchange, FTX, verwerven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel details op dit moment schaars zijn en ik het verhaal te zijner tijd op Invezz zal updaten als details duidelijk worden, begon de waanzin op dinsdagmiddag toen FTX de markt in de war bracht door opnames op te schorten.

Ik heb gisteren een diepe duik in de puinhoop gemaakt en beoordeeld of FTX er goed voor was. Ik concludeerde dat hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat ze failliet zullen zijn, het hele debacle voor niemand goed is. Ironisch genoeg had het allemaal kunnen worden opgelost door bewijs van reserves in een soort openbare wallet te gooien.

Toen de markt het native token van FTX, FTT, onder druk zette, begonnen de zorgen te groeien. En toen werden de opnames geschorst. Een paar uur lang was er radiostilte van FTX-honcho Sam Bankman-Fried.

En toen kwam de bom.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) liet de microfoon vallen en ging gewoon op pad om zijn grootste concurrent over te nemen.

Natuurlijk is het allemaal onderworpen aan due diligence, maar als het doorgaat, is dit een verbluffende ontwikkeling. De val uit de gratie voor SBF is grimmig, in deze strijd van de miljardairs met afgekorte bijnamen.

BNB was al de enige token die de verkoopgolf van vandaag weerstond, en terwijl ik dit schrijf in de minuten na de aankondiging, springt het verder omhoog.

Ondertussen lijken FTX-klanten die zich zorgen maken over opnames te zijn gered.

Zoals ik al zei, details blijven op dit moment onduidelijk, maar we zullen binnenkort een diepe duik in het hele debacle publiceren. Als er iets is waar crypto dol op is, dan is het wel een liquiditeitscrisis.