Ad
De eerste Bitcoin-ico ter wereld

Mis de 100x niet

Samurai dog KOOP NU

FTX ineenstorting is ironisch en triest

Door:
op Nov 10, 2022
Listen
  • CEO Bankman-Fried drong er op aan dat FTX voldoende reserves had, in tweets die inmiddels zijn verwijderd
  • Onze analist spreekt van sombere ironie, omdat reserves op de keten het publiek hadden kunnen verzekeren
  • Binance heeft daarna aangekondigd dat het on-chain reserves zal implementeren voor meer transparantie

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Een golf van opnameverzoeken is de afgelopen 48 uur neergedaald op FTX, ‘s werelds op een na grootste cryptocurrency-exchange.

Dit was een reactie op de angst voor de solvabiliteit van FTX, aangezien werd onthuld dat het native token van FTX, FTT, als onderpand werd gebruikt, ondanks dat ze datzelfde token creëerden.

Rapporten onthulden vervolgens dat het FTT-token een groot deel van de activa van zusterhandelsbedrijf Alameda was, wat vraagtekens zet bij zijn mogelijkheden om een groot deel van zijn balans te gelde te maken, mochten zijn verplichtingen worden opgevraagd.

Een paar uur later, wat een leven lang is in cryptotermen, en FTX schakelde opnames uit. Nu was de zorg complete paniek, en industrieleider Binance werd gedwongen om in te grijpen en FTX te ondersteunen, en kondigde aan dat er een deal was gesloten om FTX te verwerven te midden van deze “liquiditeitscrisis” (diepe duik van het hele fiasco dat vanmorgen hier is gepubliceerd) .

En er is sprake van een zeer grote ironie hier.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Bewijs van reserves

Copy link to section

Deze hele paniek werd aangewakkerd toen mensen begonnen te vrezen dat FTX insolvent zou zijn. Sam Bankman-Fried drong er op Twitter op aan dat ze onvermurwbaar waren, de activa van klanten waren veilig in een tweet die sindsdien is verwijderd.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

De volgende dag werden de opnames opgeschort. En toen verwijderde SBF de tweet.

Maar waarom wachten we allemaal op een tweet van een miljardair om ons te verzekeren dat onze activa veilig zijn? Hoe zit het met … en luister goed… de blockchain gebruiken om dit op te lossen? Ik heb dit maandag getweet – is het niet ironisch dat in een industrie die is gebouwd op blockchain, een van de grootste use-cases wordt genegeerd?

Uiteindelijk was FTX er niet goed voor. Ik heb geen idee wat ze deden met de activa van klanten, maar ze waren niet waar ze hadden moeten zijn. Dat is afschuwelijk, omdat klanten geld op hun beurs hebben gestort om crypto te kopen, niet om FTX ergens anders heen te laten sturen.

Wat opnieuw had kunnen worden getoond als ze ermee instemden om een on-chain-portemonnee bekend te maken. Maar in plaats daarvan verzekerde hun CEO iedereen dat de fondsen veilig waren en dat de activa van klanten niet elders werden gebruikt, terwijl opnames zouden worden verwerkt. En toen stopte hij de opnames. En toen verwijderde hij de tweet.

Binance gaat akkoord met on-chain

Copy link to section

Het bleek dat CZ me wel hoorde op Twitter. Of, weet je, de hele wereld lacht om crypto, terwijl het hele ding in waanzin afdaalde.

“Alle crypto-uitwisselingen zouden merkle-tree proof-of-reserves moeten doen”, zei hij gisteravond. “Banken zullen binnenkort beginnen met het maken van proof-of-reserves”.

Ironisch. Ironisch en verdrietig.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.

0/10
Get signals
Binance Coin FTX Token Blockchain Cryptocurrency