Wat te verwachten van crypto gaming (play-to-earn) en de metaverse industrie in 2023? Metacade gaat omhoog schieten

Door:
op Dec 30, 2022
Listen to this article
  • Metacade is van plan om de grootste arcade op de blockchain te creëren.
  • Gamers kunnen op veel manieren online geld verdienen met Metacade, waaronder play-to-earn en create-to-earn.
  • Metacade wil eind 2024 een DAO worden, waarbij de community cruciale rollen en verantwoordelijkheden krijgt.

De game-industrie groeide aanzienlijk tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij meer mensen zich wendden tot online games voor sociale interactie. Nu de wereld uit de lockdowns komt, groeit het bewijs dat deze groei niet zomaar een bevlieging was.

Crypto-gaming is een gebied dat het beste van de crypto- en gaming-markten combineert, dus het is de play-to-earn (P2E)-sector waar mensen het over hebben nu we 2023 ingaan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De voortdurende ontwikkeling van de metaverse industrie ziet ook een toename van het aantal gaming bedrijven dat blockchain technologie gebruikt om gaming-apps te maken. Een van de meest opwindende opkomende projecten is Metacade, dat klaar lijkt om omhoog te schieten in 2023.


Wat is Metacade?

Metacade is de eerste virtuele arcade in de metaverse industrie die gamers een breed scala aan spelopties en kansen voor online geld verdienen biedt. Het is een plek binnen de metaverse waar gamers nonchalant kunnen rondhangen met vrienden en familie of kunnen deelnemen aan serieuze toernooien met lucratieve beloningen tegen andere doorgewinterde gamers.


Vroege indicaties wijzen erop dat Metacade in 2023 de voorhoede van crypto gaming zal zijn, waarbij de bèta presale fase in de eerste drie weken bijna $1 miljoen opleverde.

In het whitepaper van Metacade wordt de routekaart van het project gedetailleerder uiteengezet en wordt de meerlagige en rijke toekomst van het platform geschetst, met de volgende kenmerken:

  • Introductie van Metagrants in Q3 2023
  • Portal voor vacatures als onderdeel van het work-to-earn initiatief in Q1 2024
  • Overgang naar een DAO in Q2 2023
  • Volledige DAO-governance tegen Q4 2024
  • Meerdere inkomstenstromen
  • Treasury-wallet met meerdere handtekeningen
  • Meerdere mogelijkheden voor Metacade-gebruikers voor online geld verdienen

Hoe werkt Metacade?

Metacade plaatst communityleden in het hart van dit metaverse platform. Er zijn geen durfkapitalisten of multinationale gokbedrijven betrokken bij Metacade. In plaats daarvan worden alle beslissingen over de toekomst van de community en metaverse genomen voor en door de gamers. 

Metacade biedt gebruikers verschillende initiatieven voor online geld verdienen. In de eerste plaats verdienen gamers MCADE-tokens via het play-to-earn mechanisme van het platform. Daarnaast biedt Metacade compete-to-earn functies die gamers belonen voor succes in games en deelname aan toernooien. Metacade biedt zelfs beloningen voor gebruikers die hun MCADE-tokens staken.

Andere manieren voor online geld verdienen zijn onder meer het create-to-earn schema, waarbij communityleden worden beloond voor hun bijdrage aan het platform en sociale betrokkenheid. Deze beloningen kunnen worden verkregen door alfa te delen, game beoordelingen te plaatsen en kennis over te dragen aan andere communityleden. Daarnaast biedt de vacaturesite gebruikers manieren om in contact te komen met Web3 en game-ontwikkelaars om vanaf het eerste kwartaal van 2024 hun volgende baan te vinden via het work-to-earn initiatief.

Metacade zal ontwerpers van games aanmoedigen om projecten op het platform te ontwikkelen en uit te brengen met behulp van Metagrants. Met dit schema dienen ontwikkelaars spel voorstellen in en kunnen Metacade gebruikers stemmen op de beste spelideeën. Game-ontwerpers met winnende game-voorstellen ontvangen Metagrants financiering om het bouwen van hun game te ondersteunen. De eerste Metagrant wordt toegekend in het derde kwartaal van 2023 en de eerste door Metagrant ondersteunde game wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2024.

Het uiteindelijke doel is dat Metacade tegen het vierde kwartaal van 2024 een volwaardige DAO is, met kritieke rollen en verantwoordelijkheden die worden overgedragen aan leden van de community, aangezien het platform een zelfbesturend bedrijf lijkt te worden.

Tegen die tijd zal het platform volledig zelfvoorzienend zijn met inkomstenstromen uit pay-to-play arcadetitels, advertenties, toernooien met betaalde toegang en prijstrekkingen, vacatures en het launchpad, waar externe bedrijven zullen betalen om games uit te brengen op de platform.

Waarom is Metacade anders dan andere play-to-earn platforms?

Veel bestaande blockchain play-to-earn gaming platforms vertrouwen op een enkele game of een minimaal aantal titels om gebruikers aan te trekken. Metacade is anders omdat het de one-stop-shop zal zijn voor de grootste verscheidenheid aan play-to-earn games in de metaverse industrie.

De door de community geleide focus van Metacade geeft de macht aan de platform gebruikers. Zoals hierboven vermeld, kunnen MCADE-token houders stemmen voor welke play-to-earn games worden ontwikkeld en aan de site worden toegevoegd via het Metagrants programma. Bovendien zal de toekomst van het platform worden bepaald door degenen die er het meest toe doen: de gamers. Niemand zal aan de touwtjes trekken. In plaats daarvan zal Metacade door een DAO te worden democratisch functioneren met de belangen van de gebruikers voorop.


De grootste sprong voor Metacade is de diepte van de routekaart. Het brede scala aan games dat Metacade aanbiedt en de voortdurende evolutie van het platform is slechts een deel van de visie voor de toekomst. Metacade is van plan de zaken naar een hoger niveau te tillen door gamers verschillende manieren te bieden om een echt inkomen op het platform te verdienen en er uiteindelijk volledig eigenaar van te worden. Deze plannen geven Metacade een lange levensduur die niet zichtbaar is bij veel andere crypto gaming platforms.

Hoe je MCADE-tokens koopt

De Metacade presale is live met MCADE-tokens beschikbaar voor $0,01 in de 1e fase van de presale. De bèta sale van MCADE-tokens was binnen drie weken uitverkocht; er zijn echter nog steeds kansen voor de intelligente belegger om potentieel rendement te behalen door vroeg te investeren. Tegen het einde van de presale zou Metacade een marktkapitalisatie van ongeveer $28 miljoen moeten hebben en zullen tokens worden gewaardeerd op $0,02.
Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale.