Ad

Nexo-woordvoerder Shulev: ‘ontevreden’ ex-werknemer die vertelt over ‘FUD die hij online heeft gelezen’

Door:
op Jan 19, 2023
Listen
  • Georgi Shulev, zou naar verluidt een e-mail uit 2020 hebben geschreven waarin hij het bedrijf wil bashen.
  • Shulev beweert dat Nexo betrokken is bij 'illegale acties'.
  • Een Nexo-woordvoerder vertelt Invezz Shulev 'heeft geen kennis van de activiteiten van het bedrijf'

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Cryptocurrency geldschieter Nexo (NEXO/USD) was aan de ontvangende kant van weer verontrustend nieuws over cryptocurrency. Op woensdag publiceerde BestBrokers.com wat zij omschrijven als een e-mail “naar verluidt geschreven door een van de mede-oprichters van het bedrijf, Georgi Shulev.”

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Volgens een vertaling van de in het Bulgaars geschreven brief schrijft Shulev dat het bedrijf zich bezighoudt met “onwettige activiteiten” in zijn geboorteland Bulgarije en over de hele wereld.

Maar nadat ik de e-mail een paar keer heb gelezen, ben ik er minder van overtuigd dat dit laatste Nexo-nieuws enige kans heeft om het token in de vergetelheid te laten raken en nog grotere schade aan de cryptogemeenschap aan te richten in een tijd waarin Bitcoin (BTC/USD) mogelijk is gevonden enige stabiliteit.

De beschuldigingen tegen Nexo deel 1: aandelenbezit

Copy link to section

De e-mail in kwestie is blijkbaar in 2020 geschreven als reactie op Zeus Capital, een wereldwijd vermogensbeheerbedrijf. Shulev gelooft echter dat Zeus slechts een dekmantel is voor Nexo om markten te manipuleren en een munt te helpen verplaatsen in de richting die winst oplevert voor Nexo’s bezit.

Hoe dan ook, de e-mail begint met veel minachting voor het managementteam en er is een bitter conflict tussen Shulev en de andere oprichters van het bedrijf over het aandeelhouderschap.

Dit is een verhaal dat zich ontelbare keren eerder en bij veel grotere bedrijven heeft afgespeeld. Weet je nog toen Bill Gates probeerde Paul Allen uit het bedrijf te werken toen hij tegen kanker vocht of Mark Zuckerberg Facebook-aandelen verwaterde om zijn vriend Eduardo Saverin op te starten.

Misschien heeft Shulev een goed punt en wordt hij inderdaad bedrogen door Nexo met betrekking tot compensatie. Maar dit is niet iets dat bijzonder opmerkelijk is of iets waardoor een klant van Nexo zo snel mogelijk van het platform zou wegrennen.

De beschuldigingen tegen Nexo deel 2: het ‘echte probleem’

Copy link to section

Shulev vervolgt dat het “echte probleem” bij Nexo de “betrokkenheid van werknemers bij operaties en verantwoordelijkheden voor acties die illegaal zijn” is.

Dit klinkt verontrustend. Wat zijn deze illegale activiteiten? Zou het te maken kunnen hebben met de recente politie-inval in het kantoor van Nexo waarbij contra-inlichtingenagenten betrokken waren?

Nee.

Blijkbaar presenteerde Zeus een zeer bearish zaak tegen Chainlink (LINK/USD), die pleitte voor een neerwaarts potentieel van 99%. Ondertussen houdt Nexo open shortposities in LINK zodat het zou profiteren van de ineenstorting van de munt.

Is dat het? Als het waar is, is dit slecht gedrag. Maar dit is amateurwerk in vergelijking met wat short sellers in aandelen doormaken om hun proefschrift te pushen. Het meest opvallende is dat Bill Ackman honderdduizenden dollars heeft uitgegeven aan lobbyisten in Washington om Herbalife te vernietigen, zodat hij een moord kan plegen met zijn korte weddenschap.

Nexo-woordvoerder: Shulev ‘heeft geen kennis van de activiteiten van het bedrijf’

Copy link to section

In tegenstelling tot het oorspronkelijke Bestbrokers-rapport, nam Invezz contact op met Nexo om commentaar te geven op de gerapporteerde e-mail.

Volgens een woordvoerder van Nexo is Shulev slechts een “ontevreden ex-werknemer” die “geen kennis heeft van de activiteiten van het bedrijf.” Hij vertelt alleen maar over een FUD die hij online heeft gelezen.

Shulev was ook aan het verliezende einde van een mislukte poging tot verduistering “met betrekking tot activa van Nexo die hij na beëindiging van zijn dienstverband wilde behouden.”

Mediakanalen berichtten over een rechterlijke uitspraak waarin Shulev werd bevolen om de controle over een handelsrekening met Nexo-bedrijfsactiva over te dragen. Verklaringen van Nexo voegen toe:

De heer Shulev slaagde er opnieuw niet in om Nexo zijn activa terug te geven, wat op 5 april 2022 tot een proces leidde voor de heer Justitie Henshaw. Nexo is verheugd dat de rechtbank in haar voordeel heeft beslist en het volledig eens is met de zaak die zij naar voren heeft gebracht.

Mijn mening: dit is een non-verhaal geval

Copy link to section

Alles wat FUD-achtig is, trekt de aandacht en beleggers zijn van nature gespannen. Zelfs als de beweringen van Shulev in feite waar zijn, komt het eigenlijk neer op een geschil tussen de oprichters over aandelenbezit en een erg slechte manier om te profiteren van een shortpositie. Ik bedoel, Nexo hoefde alleen maar te wachten tot de cryptowinter aanbrak. Maar dat terzijde.

Niemand doet alsof Nexo een soort cryptolieveling is. Niemand is. Alle bedrijven hebben hun deel van geheimen en beschuldigingen van wangedrag, maar laten we niet veel aandacht besteden aan de slechte verhalen die profiteren van FUD.

Zijn er geldige redenen om bezorgd te zijn over de lopende activiteiten van Nexo? Zeker. Invezz’s data-analist Dan Ashmore vat ze samen in zijn recente artikel.

Dan betoogt dat Nexo samen met de bredere crypto-leengemeenschap lijdt aan een gebrek aan totale en volledige transparantie voor een bedrijf dat opereert “binnen een grijs gebied van de wet.” Hij schrijft:

Uit het gebrek aan transparantie volgt dat klanten die in het bedrijf investeren gedwongen zijn te gokken dat alles in orde is. En dat mag best – alles zou inderdaad in orde kunnen zijn, er is geen bewijs dat het tegendeel suggereert. Maar het is precies dat: een gok en blind vertrouwen in het woord van de leidinggevenden.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Chainlink Nexo Crypto