Flame animation

De hipste nieuwe
meme coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentieel

Shiba Memu Roll-out Logo KOOP NU

Weekend hack zorgt ervoor dat Atomic Wallet-gebruikers $35 miljoen verliezen | wat we tot nu toe weten

Door:
op Jun 5, 2023
Listen
  • De hack begon op 2 juni en heeft tot nu toe meer dan 1% van de maandelijkse wallet-gebruikers getroffen.
  • Geverifieerde zwendel Twitter-accounts deden zich voor als de wallet en deelden phishing-links.
  • Atomic Wallet samen met individuele blockchain-onderzoekers die de gestolen fondsen volgen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Atomic Wallet-gebruikers hebben meer dan $35 miljoen aan crypto-activa verloren tijdens een hack die op 2 juni begon. Volgens een tweet die het bedrijf in de vroege uren van maandag plaatste, is tot nu toe ten minste 1% van de maandelijkse gebruikers getroffen.

Hoe vond de Atomic Wallet-hack plaats?

Copy link to section

Hoewel Atomic Company heeft verklaard dat ze hun inspanningen hebben opgevoerd om de gestolen crypto-activa op te sporen en terug te zetten, heeft de hack veel verwarring veroorzaakt onder gebruikers van crypto-wallets, aangezien de Atomic-wallet een van de meest gebruikte crypto-wallets is.

De hack werd voor het eerst gemeld door een Pseudonieme on-chain-onderzoeker @ZachXBT op Twitter. De onderzoeker heeft ook beweerd een slachtoffer te helpen bij het terugkrijgen van $1 miljoen, hoewel het herstel nog niet is bekendgemaakt.

  • Save

Volgens de tweet-thread van @ZachXBT omvatten de tokens onder de gestolen fondsen Bitcoin (BTC), Tether (USDT), BNB Coin (BNB), Polygon (MATIC) en Litecoin (LTC). Volgens bekendgemaakte transacties lijken tokens op Tron het meest getroffen te zijn.

Volgens de speurneus werd het grootste slachtoffer gevonden op Tron met 7,95 miljoen USDT gestolen.

Atomic verklaarde eerder vandaag in een tweet: “laatste leeggelopen transactie meer dan 40 uur geleden is bevestigd”. De sociale ruimte wordt echter overspoeld met slachtoffers die beweren al hun crypto-spaargeld te hebben verloren en de impact zou veel groter kunnen zijn dan gerapporteerd. De gemeenschap heeft Atomic ook op het matje geroepen omdat het de echte impact van de hack probeert af te zwakken.

Helaas deden verschillende geverifieerde zwendel-Twitter-accounts zich voor als Atomic Wallet om de commotie te verzilveren en deelden ze phishing-links die beweerden slachtoffers te helpen verloren geld terug te vorderen.

Geen details over de aanvallen tot nu toe

Copy link to section

Afgezien van de onthulling van @ZachXBT en de paar tweets van Atomic Wallet waarin staat dat ze de hack onderzoeken en analyseren, zijn er tot nu toe geen officiële details van het bedrijf.

Gebruikers op het officiële Telegram-kanaal van Atomic Wallet verklaarden dat de hack begon na een recente software-update. Sommige gebruikers hebben echter gezegd dat hun geld is weggehaald, ondanks dat ze niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste software-update.

Slachtoffers is echter gevraagd om informatie in te dienen op een Google Docs-formulier dat Atomic Wallet zal gebruiken in haar lopende onderzoeken.

  • Save
  • Save