Ad

DE AFREKENING VOOR MEME COINS IS EINDELIJK HIER

Memeinated animation

VOLGENDE x100 PRESALE?

KOOP NU

Hong Kong gaat aanvragers van crypto-licentie noemen na JPEX-schandaal

op Sep 25, 2023
Listen
  • SFC zal een lijst maken van alle bedrijven die licenties voor digitale activa hebben aangevraagd.
  • Dat komt te midden van het vermeende schandaal rond de crypto-uitwisseling JPEX.
  • Toezichthouders in Hongkong blijven de cryptomarkt onderzoeken op zoek naar voordelen voor beleggers.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De Securities & Futures Commission (SFC) van Hong Kong blijft de cryptomarkt onderzoeken om niet-geregistreerde virtuele handelsplatforms voor activa in de regio te bestrijden.

Op maandag 25 september beloofde de waakhond alle gecertificeerde handelsplatforms te onthullen om gebruikers te helpen niet-geregistreerde cryptocurrency-bedrijven in Hong Kong te identificeren. Verder zal de SFC meer informatie bieden over de illegale VATP’s om investeerders tijdig te waarschuwen.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

De laatste acties volgen op het onderzoek omtrent JPEX, waarbij velen in het rechtsgebied zijn gearresteerd. De toezichthouders beweerden dat de cryptocurrency-uitwisseling haar aanbod zonder licentie promootte.

“Het JPEX-incident benadrukt de risico’s van de omgang met niet-gereguleerde BTWP’s en de noodzaak van goede regelgeving om het marktvertrouwen te behouden.”

De politie van Hong Kong onthulde dat de meesterbreinen achter het JPEX-schandaal nog steeds op vrije voeten zijn, ondanks dat elf personen, waaronder cryptocurrency-beïnvloeder Joseph Lam, zijn gearresteerd in verband met de zaak.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

De politie heeft ongeveer 2.270 klachten ontvangen van personen die hebben geleden onder de fraude op de beurs, met verliezen van ongeveer 1,4 miljard Hongkongse dollar ($178 miljoen). De meeste gebruikers melden uitdagingen bij het terugtrekken van digitale activa uit het bedrijf. Verder verhoogde JPEX op 15 september de opnamekosten naar 999 Tether (USDT).

De omslag van SFC

Copy link to section

Het laatste besluit om platforms te vermelden die licenties hebben aangevraagd in Hong Kong komt als een ommekeer van de waakhond. Vorige week verklaarde SFC dat een dergelijke stap beleggers zou kunnen misleiden, omdat hierdoor een vals idee van veiligheid zou ontstaan. Het legde uit dat marktspelers alle genoemde platforms zouden kunnen beschouwen als een vergunning van de autoriteit.

Wong Lok-yan, licentiedirecteur van SFC, bevestigde dat de publieke vraag tot de ommekeer leidde. Hij verklaarde dat de lijst zal evalueren “of virtuele handelsplatforms voor activa (VATP’s) de licentiestatus verkeerd weergeven.”

De huidige lijst bevat vier operators, JPEX behoort daar niet toe.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.

0/10
Get signals
Blockchain Cryptocurrency