USD/KRW trekt zich terug na inflatiecijfers Zuid-Korea: meer opwaarts potentieel?

Door:
op Oct 5, 2023
Listen
  • Het USD/KRW-paar heeft de afgelopen maanden een krachtig herstel doorgemaakt.
  • De rally van het paar viel samen met de sterke comeback van de Amerikaanse dollarindex (DXY).
  • De Zuid-Koreaanse consumentenprijsindex (CPI) steeg in september naar 3,7%.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De wisselkoers van het paar USD/KRW donderdag iets, nadat investeerders reageerden op de laatste Zuid-Koreaanse consumentenprijsindexcijfers (CPI). Het pair trok zich terug van het hoogste punt van deze week op 1.362 naar het laagste punt van 1.350.

Inflatiegegevens van Zuid-Korea

Copy link to section

Het paar USD/KRW trok zich terug toen de US-dollarindex (DXY) aan momentum verloor. Na dinsdag naar een hoogtepunt van $107,34 te zijn gestegen, trok de index zich terugnaar $106,50. Deze daling vond plaats na de laatste particuliere loongegevens van ADP. Uit cijfers blijkt dat de particuliere sector in september slechts 89.000 banen heeft gecreëerd, de laagste stijging in maanden.

Uit aanvullende gegevens blijkt dat de PMI voor de dienstensector in september daalde naar 50,1 toen deze de krimpzone naderde. Deze cijfers, samen met de dalende prijs van ruwe olie, hielpen de rente op obligaties omlaag te duwen. Het is daarom waarschijnlijk dat de Fed zal overwegen om de rente te pauzeren.

De volgende belangrijke katalysator voor de US-dollarindex zullen de komende Amerikaanse non-farm payrolls (NFP)-gegevens zijn, die voor vrijdag gepland staan. Economen verwachten dat uit de gegevens zal blijken dat het werkloosheidspercentage op 3,7% is gebleven, terwijl de economie zo’n 160.000 banen heeft gecreëerd.

De wisselkoers van het paar USD/KRW trok zich terug na de sterke Zuid-Koreaanse inflatiecijfers. Volgens het statistiekbureau daalde de consumentenprijsindex (CPI) van 1,0% in augustus naar 0,6% in september. De daling was hoger dan de gemiddelde schatting van 0,3%.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

De inflatie in Zuid-Korea steeg naar 3,7% op jaarbasis, hoger dan de gemiddelde schatting van 3,4%. De inflatie van het land steeg naarmate de prijs van ruwe olie steeg.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

De sterk stijgende inflatie betekent dat de Bank of Korea zal besluiten de komende maanden een agressieve toon aan te houden.

Technische analyse USD/KRW

Copy link to section
USD/KRW

USD/KRW-grafiek door TradingView

De wisselkoers van het paar USD/KRW trok zich terug na de laatste inflatiecijfers in Zuid-Korea. Het testte de belangrijke steun opnieuw op 1.345, het hoogste punt in augustus en mei van dit jaar. De index is boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde gebleven, terwijl de Relative Strength Index (RSI) bleef stijgen. Het paar heeft een omgekeerd hoofd-schouderpatroon gevormd.

Daarom zijn de vooruitzichten voor het pair bullish, waarbij het volgende belangrijke weerstandsniveau 1.375 zal zijn. De stop-loss van deze vooruitzichten zal het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde zijn op 1.330.

Ad

Geld verdienen met de stijgende & dalende koeren van USD, GBP en EUR? Handel in forexparen binnen enkele minuten bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10
eToro is een multi-activaplatform dat CFD- en niet-CFD-producten biedt. 68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.
Trade forex
KRW USD Forex Uitgelichte artikelen en marktanalyse