Prijzen van Bitcoin, Solana en Ethereum dalen terwijl Kangamoon $4,8 miljoen ophaalt

op Apr 16, 2024
Listen
  • Kangamoon, een nieuwe meme-coin, heeft ruim $4,8 miljoen opgehaald bij investeerders.
  • De tokenverkoop is doorgegaan, zelfs tijdens de uitverkoop van cryptocurrencies.
  • Bitcoin en andere altcoins zijn sinds hun hoogste punt dit jaar met ruim 10% gedaald.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De koersen van cryptovaluta bleven dinsdag gespannen, een teken dat beleggers een risicogevoel op de markt omarmden. Na in maart naar een recordhoogte van meer dan $73.000 te zijn gestegen, is Bitcoin nu gedaald tot onder de $65.000.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Andere altcoins zijn dit jaar met meer dan 20% gecrasht ten opzichte van het hoogste niveau. Enkele van de meest opvallende verliezers waren tokens als IOTA, Solana, Ethereum en Ondo Finance. Ondanks deze uitverkoop heeft Kangamoon ($KANG) ruim $4,8 miljoen opgehaald bij investeerders.

Risk-off-sentiment overheerst

Copy link to section

Bitcoin en andere digitale valuta zijn de afgelopen weken hard gedaald. Deze crash vond plaats toen beleggers het risicovolle sentiment op de markt omarmden.

Cryptocurrencies zijn niet de enige activa die deze maand hard zijn gecrasht. Amerikaanse aandelen zijn dit jaar hard gecrasht, waarbij de Dow Jones- en Nasdaq 100-indices met ruim 4% zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punten dit jaar.

Zelfs enkele van de meest populaire aandelen op Wall Street zijn hard gecrasht. De aandelenkoers van Nvidia is met 11,8% gedaald ten opzichte van het hoogste punt dit jaar. Dit betekent dat er sprake is van een correctie.

Hetzelfde geldt voor Super Micro Computers De aandelen zijn met ruim 28% gedaald ten opzichte van het hoogste punt dit jaar, wat betekent dat de markt zich in een diepe bearmarkt bevindt. Apple, het op één na grootste bedrijf in de VS, is met 13% gedaald doordat de groei vertraagde. Andere populaire bedrijven zoals Tesla, Rivian en Lucid Motors zijn dit jaar hard gecrasht.

Ook de obligatiemarkt kampt met grote tegenwind. Uit gegevens blijkt dat de rente op 10-jaarsobligaties is gestegen naar 4,62%, terwijl de rente op 30-jaarsobligaties is gestegen naar 4,78%. De rente op obligaties stijgt als de koers daalt.

De belangrijkste katalysator voor deze trend is dat de hoop dat de Federal Reserve binnenkort de rente gaat verlagen, vervlogen is. Uit recente gegevens blijkt dat de Amerikaanse inflatie in maart is gestegen naar 3,5%, terwijl de kern-CPI naar 3,8% is gestegen. Als zodanig bestaat de mogelijkheid dat de bank een agressieve toon zal aanhouden.

Er is een Kangamoon-tokenverkoop gaande

Copy link to section

Ondertussen ging de tokenverkoop van Kangamoon deze week door, wat aangeeft dat er vraag is naar het token. De ontwikkelaars hebben ruim $4,86 miljoen opgehaald, ongeveer 33% van het totale aantal beschikbare tokens.

Kangamoon wil de leidende meme-coin op de markt worden. De ontwikkelaars willen het bruikbaar maken door zich op andere gebieden te wagen, zoals sociale media en gaming. Deze game heeft play-to-earn-functies, waardoor gebruikers kunnen concurreren en beloningen kunnen verdienen.

Tegelijkertijd streven de ontwikkelaars naar een marktplaats waar gebruikers tokens in het ecosysteem kunnen kopen en verkopen.

Daarom is het waarschijnlijk dat de tokenverkoop van Kangamoon het goed zal blijven doen terwijl investeerders wachten op de volgende crypto-comeback. Sommige analisten zijn van mening dat Bitcoin de komende maanden nog steeds zal herstellen. Analisten van Standard Chartered zien de munt dit jaar stijgen naar meer dan $100.000. Meer informatie over Kangamoon vind je hier.

Wereld