Uit onderzoek blijkt dat mobiele apparaten katalysatoren zijn voor efficiënte gedecentraliseerde infrastructuurnetwerken (DePIN’s)

Door:
op Apr 24, 2024
Listen

Zug, Zwitserland, 24 april 2024, Chainwire- onderzoekers van de Communication Systems Group van de Universiteit van Zürich hebben, in samenwerking met de Acurast Association, voortbouwend op Polkadot en andere ecosystemen, baanbrekende resultaten onthuld in hun nieuwste onderzoek, “Prestatieanalyse van gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken en gecentraliseerde wolken.” Dit werk toont de levensvatbaarheid aan van gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken (DePIN) als een robuust alternatief voor traditionele gecentraliseerde cloud computing-platforms. DePIN’s, die gebruik maken van blockchain-technologie en het Internet of Things (IoT), hebben tot doel de datasoevereiniteit te vergroten, de afhankelijkheid van gecentraliseerde modellen te verminderen en de systeemveerkracht tegen mogelijke storingen te verbeteren. Het onderzoek belicht en evalueert specifiek Acurast, een nieuw gedecentraliseerd serverloos cloudnetwerk dat profiteert van onderbenutte bronnen van smartphones om complexe computertaken uit te voeren met verbeterde beveiliging en efficiëntie.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Belangrijkste bevindingen

Copy link to section
  • Verbeterde efficiëntie: Acurast heeft het potentieel getoond om rekenintensieve taken efficiënter uit te voeren dan traditionele clouddiensten zoals Google Cloud Platform en Amazon AWS.
  • Energie-efficiëntie: Acurast vermindert het energieverbruik aanzienlijk in vergelijking met de bestaande gecentraliseerde serverinfrastructuur, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor bestaande oplossingen.
  • Empirisch bewijs: De studie levert empirisch bewijs ter ondersteuning van de theoretische voordelen van DePIN’s en demonstreert het vermogen van Acurast om rekenintensieve toepassingen betrouwbaar en kosteneffectief af te handelen.

“De komst van gedecentraliseerde technologieën biedt een unieke kans om opnieuw na te denken over de manier waarop we digitale infrastructuren beheren en exploiteren”, zegt Jan von der Assen, promovendus en junior onderzoeker van de Communication Systems Group (CSG) aan de Universiteit van Zürich (UZH) over de project. “Acurast daagt niet alleen de status quo uit, maar kan ook een schaalbaar, veilig en duurzaam model presenteren voor toekomstige computerbehoeften.”

Dit onderzoek markeert een belangrijke stap in de richting van het begrijpen en benutten van de kracht van DePIN’s voor computers. Het opent een echt alternatief voor bestaande cloudproviders voor toepassingen in alle sectoren, vooral waar vertrouwelijkheid van het grootste belang is. Het volledige onderzoekspaper is openbaar beschikbaar en is geaccepteerd tijdens de komende DePIN Workshop van de International Conference on Blockchain Technology (ICBC) 2024.

Over de Communication Systems Group van de Universiteit van Zürich

Copy link to section

De Communication Systems Group (CSG) van de Universiteit van Zürich richt zich op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van netwerksystemen en communicatiemechanismen. De groep zet zich in voor het bevorderen van de stand van zaken op het gebied van communicatiesystemen, netwerkbeveiliging en infrastructuurontwikkeling.

Over Acurast Vereniging

Copy link to section

De Acurast Association zet zich in om het cloudmonopolie met Acurast te doorbreken met behulp van mobiele hardware, waardoor de cloud wordt gedemocratiseerd en gedecentraliseerd. Hierdoor kan iedereen via zijn mobiele apparaten deel uitmaken van de cloud. Ontwikkelaars onbeperkte, toestemmingsloze toegang bieden tot computerbronnen die veilig, kosteneffectief en vertrouwelijk zijn. Neem contact op met mede-oprichter Pascal Brun Acurast [email protected]

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Persberichten