Ad

CEO van Gala geeft interne controles de schuld van exploit ter waarde van $23 miljoen

Door:
op May 23, 2024
Listen
  • Een inbreuk op de beveiliging resulteerde in het ongeoorloofd slaan en verkopen van $23 miljoen aan GALA-tokens.
  • Gala Games heeft de vermoedelijke dader geïdentificeerd en werkt samen met internationale autoriteiten.
  • Tokenhouders wordt geadviseerd om naar het V2-contract te migreren om verdere verliezen te voorkomen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Gala Games heeft te maken gehad met een aanzienlijke inbreuk op de beveiliging, resulterend in het ongeoorloofd slaan en verkopen van $23 miljoen aan GALA- tokens. Op 20 mei om 19.32 uur UTC merkten blockchain-waarnemers de creatie op van 5 miljard GALA-tokens, die destijds op ongeveer $200 miljoen werden gewaardeerd.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De verantwoordelijke portemonnee verkocht deze tokens in batches, waardoor de waarde van GALA daalde naar $0,038, een daling van 20% ten opzichte van het dagelijkse hoogtepunt.

Interne maatregelen zijn de schuldige

Copy link to section

Mede-oprichter en CEO van Gala Games, Eric Schiermeyer, erkende het incident in een bericht van 20 mei op X en gaf toe dat interne controlefouten de oorzaak waren. Hij bevestigde de ongeoorloofde verkoop van 600 miljoen GALA-tokens en de verbranding van 4,4 miljard tokens.

“We hebben onze interne controles verprutst. Dit had niet mogen gebeuren en we ondernemen stappen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt”, schreef Schiemeyer.

Schiermeyer verzekerde dat het Ethereum-contract veilig was en dat ongeautoriseerde toegang tot het GALA-contract was verwijderd.

Gala Games gelooft dat het de persoon heeft geïdentificeerd die verantwoordelijk is voor de inbreuk en werkt samen met de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie en internationale autoriteiten. Het beveiligingsincident werd later onder controle gebracht en de getroffen portemonnee werd bevroren.

Migratie om verdere financiële verliezen te voorkomen

Copy link to section

Als reactie op de inbreuk heeft Gala Games er bij alle tokenhouders op aangedrongen om onmiddellijk naar een nieuw V2-contract te migreren, aangezien het V1 $GALA-contract om middernacht UTC afloopt. Deze migratie is cruciaal om verdere financiële verliezen te voorkomen.

Gedetailleerde stappen voor het migratieproces zijn te vinden op de officiële kanalen van de Gala Games. Niet-migratie naar het V2-contract zou tot aanzienlijke financiële verliezen kunnen leiden, aangezien het V1-contract niet langer operationeel zal zijn.

Gala Games heeft een geschiedenis van beveiligingsproblemen. Begin 2021 verloor het platform $130 miljoen als gevolg van een exploit die ongeveer 8,65 miljard GALA-tokens trof. Dit incident leidde tot juridische geschillen tussen de medeoprichters Schiermeyer en Wright Thurston, wat de herstelinspanningen nog ingewikkelder maakte en het vertrouwen van investeerders aantastte.

Schiermeyer en Thurston hebben in augustus rechtszaken tegen elkaar aangespannen. Thurston beschuldigde Schiermeyer ervan dat Gala Games “miljoenen dollars aan bedrijfsactiva had verkocht en verspild”, terwijl Schiermeyer Thurston ervan beschuldigde voor $ 130 miljoen aan GALA te hebben gestolen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Crypto Crypto crime