Het aandeel Lululemon bevindt zich in een diepe bearmarkt: een regelrecht koopje?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van Lululemon is in een diepe bearmarkt terechtgekomen.
  • Er zijn zorgen over de groei van het bedrijf en de toenemende concurrentie.
  • Door de duik is een bedrijf achtergebleven dat sterk ondergewaardeerd is geworden.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Lululemon ( NASDAQ: LULU ) heeft dit jaar een vrije val doorgemaakt, omdat de zorgen over de groei aanhouden. Onlangs is de koers gedurende vijf opeenvolgende dagen gedaald, waardoor de koers naar het laagste niveau sinds maart 2023 is gestegen. Vanaf het hoogste punt dit jaar is de koers met ruim 37% gedaald.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De groei neemt af, terwijl de concurrentie toeneemt

Copy link to section

De aandelenkoers van Lululemon is hard gedaald nadat het bedrijf in februari zwakker dan verwachte resultaten en verwachtingen publiceerde. Uit deze resultaten bleek dat de omzet in het vierde kwartaal met 16% steeg tot $3,2 miljard.

In Amerika steeg de omzet met 9%, terwijl het internationale segment met 54% steeg, geholpen door nieuwe winkelopeningen. Tegelijkertijd stegen de brutomarges met 0,405 naar 59,4%, terwijl de inkomsten naar ruim $913 miljoen stegen.

Analisten verwachten dat de omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal is gestegen tot $2,2 miljard, gevolgd door $2,46 miljard in het tweede kwartaal. De gemiddelde schatting voor de jaarlijkse omzet zal ruim 10,4 miljard dollar bedragen, een stijging ten opzichte van de 9,6 miljard dollar in 2023.

Daarom is de prestatie van de aandelenkoers van Lululemon een teken dat de meeste beleggers verwachten dat de omzetgroei zal matigen. Bovendien heeft het bedrijf een bescheiden ruimte om zijn winkellocaties wereldwijd uit te breiden. Het wordt ook geconfronteerd met concurrentie van merken als Nike, On Holding en Adidas.

Toch geloof ik dat Lululemon nog steeds een goede investering is. Ten eerste is het aandeel een beetje ondergewaardeerd. Het heeft een toekomstige koers-winstverhouding van 23, wat iets hoger is dan het S&P 500-cijfer van 21. De toekomstige omzetgroei van 13% is echter hoger dan die van de S&P 500-index.

Ten tweede is Lululemon nog steeds een van de krachtigste merken in de athleisure-industrie. Hoewel de groei is vertraagd, kent het nog steeds een groei met dubbele cijfers, wat een goede zaak is voor een bedrijf dat in 1998 werd opgericht.

Bovendien versnelt de internationale groei van het bedrijf. Uit de meest recente resultaten blijkt dat de internationale activiteiten in het vierde kwartaal met 54% zijn gestegen. Ten slotte heeft het een sterke balans met ruim $2,2 miljard, terwijl de voorraden met 9% daalden tot $1,3 miljard.

Voorspelling van de aandelenkoers van Lululemon

Copy link to section
Lululemon stock

LULU-grafiek van TradingView

Uit de dagelijkse grafiek blijkt dat de koers van het LULU-aandeel zich in een sterke bearish trend bevindt, na een piek op $516 in december. Het vormde een doodskruispatroon toen de 200-daagse en 50-daagse Exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) elkaar kruisten.

Meest recent daalde de koers onder de steun op $330, de laagste swing op 16 april. Het nadert ook het Fibonacci Retracement-niveau van 78,6%, terwijl de Relative Strength Index (RSI) naar het oversold-niveau is verhuisd.

Daarom zal het aandeel waarschijnlijk blijven dalen en vervolgens weer opveren, vóór de winstcijfers, die gepland zijn voor 5 juni. Als dit gebeurt, kan de koers dalen naar $300 en dan weer beginnen te stijgen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Detailhandel Trading Tips