Zilver (XAGUSD) blijft schitteren met een koersstijging van 31%

Door:
op May 27, 2024
Listen
  • De zilverprijs is vandaag gestegen tot ruim $30,80 per troy ounce – bijna 4%.
  • Dit vertegenwoordigt tot nu toe een opmerkelijke rally van 30% in 2024.
  • Maar waarom stijgt zilver? En wat is het volgende? Wij vragen het aan de analisten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Vaak beschouwd als de ‘slechte relatie’ van goud als een veilige havenaandeel, heeft de spotprijs voor zilver (XAGUSD) de laatste tijd uit eigen beweging geschitterd.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De spotprijs van XAGUSD is tot nu toe bijna 4% gestegen, op ongeveer 3,8%, tot ruim $30,80 per troy ounce.

In feite is de prijs van zilver dit jaar tot nu toe met meer dan 31% gestegen en de afgelopen maand met meer dan 16%.

Dit is zelfs nog meer een rally dan de goudspotprijs (XAUUSD), die tot nu toe dit jaar ergens in de buurt van 13,5% is gestegen, en minder dan 1% in de afgelopen maand, op het moment dat dit artikel werd geschreven. .

De zilveren kogel

Copy link to section

Zilver bereikte op 20 mei een hoogste punt in meerdere jaren en bereikte $32,50 per ounce. Zilver is sindsdien zwakker, maar zoals analist David Morrisson van Trade Nation zegt:

Sindsdien heeft het zich teruggetrokken. Het gebied net onder de $30 heeft eerder als aanzienlijke weerstand gefunctioneerd, dus het lijkt redelijk om aan te nemen dat het nu als steun fungeert. De vraag is of er nog meer nadelen aan zitten te komen. Maar zoals altijd kunnen er uit het niets sterke rally’s ontstaan, vooral na aanzienlijke terugval.”

De mening van onze analist over de zilverprijs

Copy link to section

Volgens Invezz-analist Ritesh A was mei het moment voor de twee grootste edelmetalen ter wereld:

Zowel zilver als goud hebben deze maand een opmerkelijke stijging doorgemaakt. Het is ongebruikelijk dat edelmetalen zoals goud en zilver naast de S&P 500 stijgen, gezien hun gebruikelijke negatieve correlatie, maar mei was een uitzondering.”

Ritesh voegt eraan toe dat “zilver, historisch gezien volatieler dan goud, naar verwachting deze opwaartse trend zal voortzetten. De middellange- en langetermijngrafieken blijven een bullish momentum vertonen. Zolang COMEX zilverfutures boven het 61,8% Fibonacci-retracementniveau van de De recente schommeling laag en hoog, op $21.850, zou het opwaartse momentum moeten aanhouden. Voor een nieuwe opwaartse beweging moeten de zilverfutures echter boven de $32.455 breken, wat momenteel als weerstand op de korte termijn fungeert.

De goudprijs

Copy link to section

De spotprijs van XAUUSD heeft de laatste tijd een vergelijkbaar traject gevolgd als zilver, zij het iets minder dramatisch in zijn stijging. Zoals Ritesh A. zegt:

“Goud heeft ook een opwaarts momentum laten zien, vergelijkbaar met zilver. Het ligt echter al meer dan een maand tussen de $2.300 en $2.440. Voor een langetermijnpositie in beide richtingen moeten goudfutures buiten dit bereik breken. Op de korte termijn kunnen handelaren profiteren van dit bereik door aan de onderkant goudfutures te kopen en aan de bovenkant short te gaan.’

Waarom zijn de zilver- en goudprijzen gestegen?

Copy link to section

Goud en, in mindere mate, zilver worden beide beschouwd als ‘veilige havens’. En een groot deel van de huidige stijging van de prijzen van beide metalen kan worden toegeschreven aan het feit dat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten tussen Israël, Palestina en zelfs enkele spanningen binnen Iran zijn blijven escaleren.

Deze prijsstijgingen voor edele metalen werden alleen maar versterkt door een onlangs zwakkere Amerikaanse dollar, na een teleurstellend Amerikaans banenrapport vorige week.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Goud Zilver Commodities