Is de Vanguard Value (VTV) ETF een koop nu de rally stagneert?

Door:
op May 28, 2024
Listen
  • De Vanguard Value ETF is naar het hoogste niveau ooit gestegen.
  • Het sloot zich aan bij andere populaire ETF's zoals QQQ en SPY in de sterke bull run.
  • Het fonds zou op de korte termijn enige volatiliteit kunnen ervaren omdat het een dubbel toppatroon vormde.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Vanguard Value ETF (VTV) is naar een recordhoogte gestegen, terwijl Amerikaanse aandelen hun sterke bullrun voortzetten. Het totale rendement dit jaar is gestegen naar ruim 7,5%, wat beter is dan bij andere vergelijkbare ETF’s zoals de Schwab US Dividend Equity (SCHD) en de iShares Core Dividend Growth (DGRO).

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Goede ETF voor waardebeleggers

Copy link to section

De Vanguard Value ETF is een van de grootste ETF’s in de VS, met meer dan $163 miljard aan beheerd vermogen. De populariteit is vooral te danken aan het sterke jaarlijkse rendement en de lage kosten, aangezien de kostenratio slechts 0,04% bedraagt.

Hoewel het populaire ETF’s zoals de SPDR S&P 500 (SPY) en de Invesco QQQ (QQQ) ETF’s achter zich heeft gelaten, heeft het een lange staat van dienst op het gebied van prestaties. Sinds de oprichting in 2005 heeft het bijvoorbeeld vijf jaar geleden een negatief jaarrendement behaald.

Het beste jaar was 2013, toen het een jaarlijks rendement van 33% genereerde, gevolgd door 2021, 2019 en 2006, toen het rendement respectievelijk 26,5%, 26,5% en 22,3% bedroeg. Het slechtste jaar was tijdens de mondiale financiële crisis, toen het in 2008 meer dan 35% van zijn waarde verloor.

De VTV ETF volgt de CRSP US Large Cap Value Index, die kijkt naar large-capbedrijven die tegen een lagere waardering worden verhandeld in vergelijking met de bredere markt. Als gevolg hiervan is de koers-winstverhouding van 18 gemiddeld doorgaans lager dan die van de S&P 500-index van 23.

VTV is een zeer gediversifieerd fonds, waarvan de financiële sector, de gezondheidszorg en de industriële sector de grootste bestanddelen vormen. De andere grote delen van het fonds zijn bedrijven in de technologie-, energie- en consumentengoederensector.

De grootste bedrijven in de index zijn bedrijven als Berkshire Hathaway, Broadcom, JPMorgan, Exxon Mobil, UnitedHealth en Procter & Gamble. Dit zijn bedrijven die hun respectievelijke sectoren domineren, waarbij Berkshire een toonaangevende verzekeraar en investeringsgroep in de VS is.

JPMorgan is de grootste bank in de VS, terwijl Exxon het grootste olie- en gasbedrijf in de westerse wereld is. UnitedHealth is de grootste zorgverzekeraar, terwijl P&G een bedrijf in consumentengoederen is waarvan de producten wereldwijd door miljoenen klanten worden gebruikt.

Ik geloof dat de VTV een goede ETF is om in te beleggen voor beleggers die reguliere fondsen als SPY en QQQ houden. De laatste twee fondsen zijn sterk blootgesteld aan grote technologiebedrijven als Microsoft, Apple en Nvidia. Als zodanig kan beleggen in VTV u helpen uw beleggingen te diversifiëren.

VTV ETF-aandelenanalyse

Copy link to section
VTV ETF

VTV-grafiek door TradingView

Als we naar de wekelijkse grafiek kijken, zien we dat het Vanguard Value ETF-aandeel al lange tijd in een sterke bullrun zit. Als gevolg hiervan is het voortdurend boven alle voortschrijdende gemiddelden gebleven, wat positief is omdat het aangeeft dat de stieren de controle hebben.

De laatste tijd heeft het aandeel echter een klein dubbeltoppatroon gevormd, wat een populair bearish teken is. Daarom vermoed ik enige volatiliteit in de komende weken, tenzij de bulls de koers boven het weerstandspunt van $163,16 duwen. Op de lange termijn zal het fonds echter sterke rendementen blijven genereren. Bovendien heeft het een MorningStar-beoordeling van vijf sterren en bovengemiddelde beoordelingen op het gebied van mensen en processen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

USA Beurs Trading Tips