Heeft de aandelenkoers van Nio zijn dieptepunt bereikt? 6 juni zal cruciaal zijn

Door:
op May 30, 2024
Listen
  • Nio-aandelen zijn dit jaar met bijna 50% gestegen ten opzichte van hun laagste niveau.
  • Het bedrijf wordt geconfronteerd met een berg uitdagingen, zoals concurrentie en margedruk.
  • Nio zal op 6 juni zijn financiële resultaten publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Nio (NYSE: NIO) heeft de afgelopen weken een krachtig herstel laten zien, nu sommige beleggers de dip beginnen te kopen. De koers is gestegen naar $5,5, een stijging met bijna 50% ten opzichte van het laagste punt dit jaar. Deze opleving loopt parallel met die van andere EV-bedrijven zoals XPeng, Tesla en Lucid Group.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Nio staat voor grote uitdagingen

Copy link to section

Nio staat, net als andere bedrijven op het gebied van elektrische voertuigen, de komende maanden voor grote uitdagingen. De concurrentie in de sector wordt heviger en bedrijven uit Europa, Noord-Amerika en Azië winnen marktaandeel. BYD heeft zojuist een nieuwe hybride auto uitgebracht met een actieradius van 2000 km.

Dit alles gebeurt in een tijd waarin de vraag naar elektrische voertuigen in de meeste landen afneemt. Uit een recent rapport blijkt dat de Chinese EV-industrie dit jaar met 25% zal groeien, het tweede jaar op rij van vertraging. Eerlijk gezegd: deze groei is nog steeds sterk, maar het verloop is zorgwekkend.

Het grootste probleem is naar mijn mening dat de sector overaanbod krijgt, waarbij de meeste bedrijven een productiegroei met dubbele cijfers voorspellen. Dit gebeurt in een tijd waarin veel Chinese dealers klagen over enorme voorraden.

Nio zelf stimuleert de productie en de release van nieuwe modellen. Het verkocht in het eerste kwartaal meer dan 30.000 voertuigen en is de productie blijven opvoeren. Uit het meest recente rapport blijkt dat het in april 15.620 voertuigen heeft afgeleverd, een jaarlijkse stijging van 134,6%.

Nio kijkt, net als andere Chinese EV-bedrijven, naar het buitenland om zijn verkoop te stimuleren. De uitdaging is dat de Amerikaanse markt giftig is geworden, terwijl Europa Amerikaanse tarieven overweegt.

Daarom geloof ik dat het bedrijf naar andere plaatsen zoals Zuid-Amerika en Azië zal kijken. Het zet ook in op zijn batterijwisseltechnologie door partnerschappen aan te gaan met bedrijven als Geely en Lotus Technology.

Heeft het aandeel Nio zijn dieptepunt bereikt?

Copy link to section

Het is nog te vroeg om te voorspellen of de recente koersstijging een teken is dat Nio zijn dieptepunt heeft bereikt. Ik vermoed dat de financiële resultaten van het bedrijf, gepland voor 6 juni, cruciaal zullen zijn.

Volgens SeekingAlpha verwachten analisten dat de omzet $1,44 miljard zal bedragen, een grote daling ten opzichte van de $2,3 miljard die het bedrijf in het voorgaande kwartaal verdiende. Die daling zal te wijten zijn aan de lagere voertuigprijzen en een scherpe daling van het aantal leveringen van 50.045 naar 30.100 in het eerste kwartaal.

Het andere belangrijke cijfer om in dit rapport in de gaten te houden zijn de marges. Uit het meest recente rapport bleek dat de brutomarge 7,5% bedroeg, een stijging ten opzichte van de 3,9% in het vierde kwartaal van 2022. Een stijging van de marge, deels vanwege de ontslagen, zou de aandelen kunnen helpen stimuleren.

Nio zal waarschijnlijk worden gevraagd om te praten over zijn toekomstige productievooruitzichten, aangezien het zijn raming voor het eerste kwartaal heeft verlaagd. Analisten verwachten dat Nio dit jaar ongeveer 200.000 voertuigen zal produceren, een grote stijging ten opzichte van de 160.000 die het in 2023 leverde.

Analyse van de aandelenkoers van Nio

Copy link to section

De dagelijkse grafiek laat zien dat de aandelenkoers van Nio in april een dieptepunt bereikte op $3,67 en nu boven de $5 is gestegen. Het schommelt op de 50-daagse en 100-daagse Exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het is nu tussen het dalende kanaal, weergegeven in het zwart, bewogen, wat duidt op besluiteloosheid onder stieren en beren.

Daarom denk ik dat het op dit moment een beetje moeilijk is om de volgende prijsactie van het aandeel te voorspellen vanwege de aankomende winsten. Als er een bullish uitbraak plaatsvindt, is het volgende punt om in de gaten te houden de bovenkant van het dalende kanaal op $6,50. Aan de andere kant zal een bearish breakout zorgen voor een crash naar de belangrijkste support op $3,67.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

China Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips