Ad

MEME-MYNTENS STORHETSTID ER KOMMET

Memeinated animation

NESTE 100x PRESALE STARTER SNART

KJØP NÅ

Palladium-prisprognose: XPD/USD i god form for fjerde uke med oppgang

Av:
Feb 28, 2022
Listen
  • Palladium-prisen er i god form for å registrere den fjerde uken på rad med oppgang.
  • I løpet av de siste 12 ukene har det vært i grønt i 9 uker.
  • Russland-Ukraina-krisen er fortsatt den viktigste bullish-driveren i markedet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Palladium-prisen har hoppet av forrige ukes laveste pris da Russland-Ukraina-krisen fortsatt er en stor bullish driver. Investorer er fortsatt opptatt av hvor langt den russiske lederen er villig til å gå i sitt angrep på Ukraina.

palladium price
palladium price

Russland-Ukraina konflikten

Copy link to section

Russland er en stor produsent av palladium og platina; som begge brukes i bilers katalysatorer. I 2021 produserte landet rundt 40 % av den globale palladiumproduksjonen, noe som tilsvarer rundt 2,6 millioner unser. I samme periode produserte den 641 000 unser platina; 10 % av verdens produksjon.

Basert på betydningen av Russlands palladiumforsyninger på global skala, har bekymringer over innvirkningen Russland-Ukraina-krisen vil ha på forsyninger økt prisene. Lørdag sperret Vesten visse russiske banker fra å få tilgang til SWIFT-betalingssystemet. Deretter er handelsmenn bekymret for at flyttingen kan forstyrre russisk eksport, inkludert palladium og andre varer.

Dessuten har president Putins kunngjøring signalisert en eskalering av den pågående krigen. Den russiske lederen har beordret landets militære til å sette sine atomstyrker i spesialberedskap. Dette kommer på et tidspunkt da den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskiy, har indikert at en delegasjon fra landet vil møte russiske tjenestemenn i et forsøk på å avslutte krisen diplomatisk.

Palladium pris prediksjon

Copy link to section

Palladium-prisen har begynt uken på en opptur etter å ha stupt fra sju måneders høyde i slutten av forrige uke. Basert på både det grunnleggende og tekniske, er det i god form til å registrere den fjerde uken på rad med gevinster. Siden den nådde sitt laveste nivå på 21 måneder på 1 529,23 i midten av desember 2021, har den vært i green i 9 av 12 uker.

På et fire-timers diagram handles det over 25 og 50-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt. Det er også over den langsiktige 200-dagers EMA. De tekniske indikatorene signaliserer ytterligere gevinster i de påfølgende øktene. I den nye uken forventer jeg at palladiumprisen forblir over 200-dagers EMA ettersom oksene fortsatt har kontroll.

Området mellom støttesonen på 2400, som er langs 50-dagers EMA, og motstandsnivået på 2550 vil være verdt å se etter i de påfølgende øktene. Et trekk over områdets øvre grense vil sannsynligvis få oksene til å møte motstand på 2 625,35 ettersom de samler nok fart til å teste det flere måneder lange treffet den siste uken.

palladium price
palladium price

Ad

Invester i råvarer som gull, hvete, litium, olje og mer på kun få minutter med vår høyest rangerte megler, eToro.

10/10