Ad

FTX CEO snakker om den økende kryptoaktiviteten i Ukraina

Av:
Mar 8, 2022
Listen
  • Administrerende direktør i FTX har sagt at kryptoaktiviteter i Ukraina har vokst.
  • Han bemerket også at Russland ikke kunne bruke krypto for å unngå sanksjoner.
  • Dette kommer midt i økende bekymring for at Russland skal unngå sanksjoner gjennom digitale eiendeler.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Administrerende direktør i FTX, Sam Bankman Fried, har snakket om den økende bruken av kryptovalutaer i land som Ukraina og Kasakhstan, hvis fiat-valutaer har svekket seg etter den russiske invasjonen.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Bankman-Fried bemerket at innbyggerne i disse landene vendte seg mot krypto for å sikre at sparepengene deres ikke ble påvirket av de økende inflasjonsnivåene.

Den økende bruken av kryptovalutaer i Ukraina

Copy link to section

Til tross for den økende interessen fra investorer basert i Ukraina for kryptovalutaer, har markedet ikke prestert bra, siden volatiliteten har økt betydelig siden begynnelsen av året.

Bankman-Fried bemerket at økningen i kryptoaktiviteter forventes i en periode med økonomisk usikkerhet. Han uttalte at i Ukraina gikk folk over til krypto for å sikre seg mot ustabiliteten til fiat-systemet. Dessuten har kryptoaktiviteter også vokst på grunn av den humanitære hjelpen som strømmer inn i landet.

Så langt har kryptovalutaer verdt 50 millioner dollar blitt donert til det ukrainske militæret og veldedige organisasjoner basert i landet. Den ukrainske regjeringen sa nylig at 15 millioner dollar av den donerte kryptoen ble brukt til å kjøpe militærutstyr til den ukrainske hæren.

Kryptoaktiviteter i Russland

Copy link to section

Lederen snakket også om kryptoaktiviteten i Russland. Det har vært oppfordringer om nærmere reguleringskontroll på grunn av spekulasjoner om at Russland kan bruke digitale eiendeler for å unngå sanksjonene.

Bankman-Fried bemerket imidlertid at sanksjonene som ble pålagt mot Russland kan gjøre det vanskelig for de sanksjonerte individene og enhetene å ta i bruk kryptovalutaer på grunn av at blockchain er en åpen hovedbok.

Transaksjoner som gjøres gjennom blockchain-nettverket er åpne for publikum. Dette betyr at hvis en sanksjonert person prøver å kjøpe kryptovalutaer, kan transaksjonene enkelt spores, og hvis disse transaksjonene skjedde gjennom en børs, kan børsen blokkere disse kontoene.

Bekymringer over at Russland bruker krypto for å unngå sanksjoner har blitt gjentatt av både USA og EU. Den tidligere førstedamen i USA, Hillary Clinton, bemerket at hun var skuffet over at noen utvekslinger ikke kunne blokkere russiske brukere. Presidenten for den europeiske sentralbanken sa også at det var behov for et omfattende regelverk for digitale eiendeler.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Kryptovaluta