Amerikansk børsnoterte kinesiske aksjer opplever et blodbad

Av:
Mar 19, 2022
Listen
  • USA-noterte kinesiske aksjer opplever et blodbad som fortsetter fra forrige uke.
  • Investorer er bekymret når Russland ber om kinesisk militærhjelp i Ukraina-invasjonen.
  • Nasdaq Golden Dragon Kina-indeksen falt 10 prosent.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Amerikansk børsnoterte kinesiske aksjer fortsatte å oppleve kraftige salg på mandag på bakgrunn av et fall på 18 % forrige uke, ettersom økende bekymring for Kinas nære tilknytning til Russland forsterket tapene drevet av Beijings nedbryting av teknologititaner og de truende utsiktene til avnotering av USA- børsnoterte aksjer.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Kinesiske firmaer står overfor risikoen for avnotering i USA

Copy link to section

Securities and Exchange Commission har allerede identifisert flere selskaper som en del av en regulatorisk nedbryting av utenlandske selskaper som nekter å avsløre kontoene sine til amerikanske regulatorer, noe som setter kinesiske foretak i fare for å avnoteres.

Alibaba Group Holding Ltd ( NYSE: BABA ) Amerikanske depotbeviser og JD.com Inc.s ( NYSE: JD ) aksjer falt 5 % i forhåndsmarkedet, med Pinduoduo Inc. falt 9 % og Baidu falt 7 %. Alibaba hadde mistet 27 % av verdien siden begynnelsen av året ved fredagens stenging, som er det laveste aksjene har vært siden august 2016.

Nedgangen i dag kom etter nyheten om at Russland har bedt om militærhjelp fra Kina for angrepet i Ukraina. Som et resultat er handelsmenn bekymret for at Beijings mulige oppsøking til Russlands president Vladimir Putin kan resultere i en global reaksjon mot kinesiske selskaper og muligens straffer. Stemningen ble også påvirket av den covid-19-induserte nedstengningen i den nordlige regionen Jilin og Shenzhen.

Nasdaq Golden Dragon China Index falt 10 %, det høyeste på syv år

Copy link to section

Fredag falt Nasdaq Golden Dragon China Index, som overvåker amerikanske depotbevis utstedt av kinesiske selskaper, 10 % til det laveste punktet siden september 2015. Interessant nok falt indeksen for fjerde uke på rad, den lengste tapsrekken siden oktober, ettersom fornyede regulatoriske bekymringer dukket opp.

Investorer i teknologiaksjer som er priset basert på prospektive vekstprognoser holder også et tett øye med Federal Reserves renteøkningssyklus, som begynte denne uken med en reteøkning på 25 basispunkter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aksjer Børs Teknologi