Qatar planlegger en CBDC og utstede digitale banklisenser

Av:
Mar 21, 2022
Listen
  • Qatar utforsker utviklingen av en CBDC.
  • Landet planlegger også å utstede digitale banklisenser.
  • Banken legger disse planene for å digitalisere sin monetære fremtid.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Qatar planlegger å utstede en sentralbanks digital valuta (CBDC) og digitale banklisenser. Qatar vil bli med på listen over land som utforsker CBDCs og hvordan de kan brukes til å transformere finanssektoren.

Qatar utforsker en CBDC

Lederen for Fintech i Qatars sentralbank, Alanood Abdullah Al Muftah, talte på den 8. Doha Islamic Finance Conference, hvor han snakket om hvordan institusjonen ser mot en digitalisert fremtid.

Tjenestemannen sa,

Vi prøver å studere de forskjellige aspektene og mulighetene ved fintech. Vi prøver å sette retningen vår. Hver sentralbank bør studere digitale banker, med tanke på deres økende betydning i det globale markedet.

Til tross for å nevne en CBDC, bemerket Al Muftah at lanseringen av et slikt produkt ville ta tid. Banken er for tiden i forskningsfasen for å vurdere gjennomførbarheten av en CBDC og effekten av en slik lansering på landets finansmarked.

Kappløp mot CBDC-utvikling

Sentralbanker globalt har annonsert planer om å lansere CBDCs. Kina er ledende i kampen om en CBDC blant utviklede land. Landet er for tiden i testfasen for en digital yuan. Under vinter-OL som ble arrangert tidligere i år, hadde Kina oppfordret utenlandske idrettsutøvere til å bruke den digitale yuanen for å teste sine grenseoverskridende evner.

Den jamaicanske sentralbanken gjør også gode fremskritt med sine CBDCV-planer. Landet uttalte at det ville slippe CBDC verdt 16 dollar til de første 100 000 innbyggerne som oppretter en CBDC-lommebok innen 1. april.

Sentralbanken i Canada kunngjorde også et partnerskap med MIT for å vurdere fordelene og ulempene som oppstår ved å utvikle en CBDC. Europa er også i forskningsfasen for et digitalt pund.

USA henger etter med lanseringen av en digital dollar. Den amerikanske sentralbanken hadde kunngjort at den ikke ville forhaste seg med planene sine om å utvikle en CBDC for å sikre at den ikke gjorde feil. Nylig undertegnet USAs president, Joe Biden, en executive order for å la føderale byråer vurdere muligheten for å utvikle en CBDC.

Ad

Kom enkelt i gang med krypto ved å følge kryptosignaler og diagrammer av pro-trader Lisa N Edwards. Registrer deg i dag for lett å følge handler for tonnevis med altcoins på GSIC.