Ad

Storbritannia skal innføre et nytt kryptoreguleringsregime

Av:
Mar 28, 2022
Listen
  • Den britiske regjeringen planlegger å innføre et nytt kryptoregulativt rammeverk.
  • Dette rammeverket vil ta hensyn til stablecoins.
  • Rammeverket vil gi klarhet rundt reguleringen av kryptovaluta.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Storbritannia forventes å innføre et nytt sett med regler for å regulere kryptovalutasektoren. Regelverket vil fokusere på stablecoins. Stablecoins er kryptovalutaer støttet av andre eiendeler som fiat-valuta, råvarer eller andre mynter.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Storbritannia lanserer et nytt reguleringsregime for krypto

Copy link to section

Finansministeren i Storbritannia, Rishi Sunak, vil kunngjøre et nytt regelverk for det britiske kryptomarkedet. En CNBC-rapport bemerket at det regulatoriske rammeverket er i sluttfasen.

CNBC refererte til kilder kjent med saken som sa at regelverket kunne være vennlig. Dersom dette regelverket innføres, vil det kunne bidra til å gi regulatorisk klarhet, noe som har manglet lenge. Kildene bemerket at finanstjenestemenn var åpne for å forstå mer om kryptosektoren, spesielt stablecoins.

CNBC uttalte også at det britiske finansdepartementet allerede var i samråd med noen aktører i kryptosektoren. Disse spillerne inkluderer Gemini, en av de populære utvekslingsplattformene for kryptovaluta. Gemini har sin egen stablecoin, hvis verdi er knyttet til amerikanske dollar.

Tether (USDT) er for tiden den største stabile mynten med over 80 milliarder dollar i sirkulerende forsyning. Imidlertid har selskapet vært under gransking om USDT er fullt støttet av USD-reserver. Stablecoins vekker også bekymring for deres virkninger på finansiell stabilitet, gitt deres økende popularitet.

Den britiske kryptosektoren er for tiden regulert av Financial Conduct Authority (FCA). Denne organisasjonen har i oppgave å lisensiere firmaer som opererer i kryptoområdet og beskytte kryptoinvestorer.

Europas kryptoreguleringer er også i gang

Copy link to section

Den europeiske union utarbeider også klare regler for kryptosektoren. EU planlegger å implementere MiCA-forskrifter som skal regulere virtuelle eiendeler. Disse forskriftene vil bidra til å avklare hvordan kryptoaktiva skal reguleres i EU. EU-lovgivere vil også bestemme institusjonen som har til oppgave å regulere kryptomarkedet.

Det var spekulasjoner om at EU forbyr proof-of-work kryptovalutaer som Bitcoin. Men i forrige uke stemte lovgiverne mot et slikt forbud. Derfor vil MiCA-regelverket fortsette uten PoW-forbud.

Kryptovaluta