Ad

RareMint Intervju: Asset-backed NFTs og collateralised lending?

Av:
Apr 4, 2022
Listen
  • Hva er egentlig aktivastøttede NFT-er, og er de den neste store tingen i sportsverdenen?
  • Lån mot NFT-ene dine via DeFi-protokoller.
  • RareMints tanker om NFT-markedet for øvrig og planer for fremtiden.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Jeg er en enorm sportsfan.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Jeg har brukt altfor mye av livet mitt på å slite med hvilke spillere jeg skal velge for forskjellige fantasy-fotballlag, og angret alltid når jeg valgte feil. Gjennom hele college utnyttet jeg arbitrasjemuligheter i sportsspillmarkedene, og jeg elsket skjæringspunktet mellom matematikk og sport som det ga.

Derfor er ekteskapet mellom krypto og sport et jeg alltid har funnet veldig spennende. Så da jeg fikk muligheten til å intervjue RareMint, var det en jeg hoppet på. Krypto-oppstarten er et selskap som i forrige uke annonserte den vellykkede beta-lanseringen av sin markedsplass for samleobjekter for sport, og kan skryte av imponerende investorstøtte – Commerce Ventures, Arca og Gatecap Ventures for å nevne noen.

Eiendelsstøttede NFT-er

Copy link to section

Det som skiller RareMint fra de mange andre sport-NFT-prosjektene er ideen om å støtte NFT-ene deres. NFT-er er selvfølgelig enheter med data lagret på blokkjeden som kan kjøpes og selges på markedet – og dette er det samme med RareMint. Imidlertid tilsvarer de samme NFT-ene fysiske eiendeler i den virkelige verden som er lagret i RareMints hvelv – så det er en digital representasjon av en reell, materiell eiendel.

Any Dolphins fans out there?

Denne forestillingen om aktivastøtte er definitivt kul. Så gode som Bored Apes er, eiere har ikke en ekte, virkelig kjedelig ape som tilsvarer de berømte NFT-ene. Kan dette kanskje være en måte å balansere de ikke-troende NFT («hvorfor høyreklikker du ikke og lagrer»-gjengen) med entusiastene? Det beste fra to verdener – digitale NFT-er, men også fysiske eiendeler?

RareMint annonserer også muligheten til plattformen deres til å generere mer finansiell fleksibilitet og kapitaleffektivitet, ettersom de (digitale) eiendelene kan brukes til lån med sikkerhet via DeFi-mekanikk. Nå er det noe som definitivt interesserer meg – men jeg har mange spørsmål.

Så, med alle disse spørsmålene, og dette er et så nytt konsept, hvem er bedre å snakke med enn medgründer og CTO for RareMint, Niko Hosn?

Intervju

Copy link to section

CoinJournal: Utgivelsen din nevner at du har en plan for å takle problemet med høye avgifter og minimumsinnkjøp i NFT-markedet, som utvilsomt er noen av de største hindringene NFT-markedet står overfor. Kan du utdype hva planen din for å bekjempe disse problemene er?

Niko Hosn: Ja, vi publiserte en todelt serie om dette kalt “The Sports Collectibles Market is Ripe for Disruption.” Spesifikt tar del II for seg gebyrstrukturene som er på plass for kjøp og salg på tradisjonelle kanaler som auksjonshus og forsendelseselgere.

Siden RareMint selger direkte til forbrukeren fra vårt eget varelager, kontrollerer vi transaksjonsgebyrer. Etter hvert som vi skalerer til kostnadseffektive blokkjeder, blir gebyrer som varierer i de lave enkeltsifrene mulige. En annen faktor som påvirker lavere avgifter er fordelene med sportssamlerobjekter som NFT-er, for eksempel økt sikkerhet og hastighet på eierskapsoverføring. Disse trekker et bredere spekter av investorer som driver transaksjonsvolumet. Jo større antall deltakere, desto større effektivitet og transaksjonsvolum, noe som gir seg utslag i lavere gebyrstrukturer.

CJ: Tror du aktiva-støttede NFT-er vil begynne å ta markedsandeler fra ikke-aktiva-støttede NFT-er, og/eller hvilken størrelse tror du sektoren kan være i forhold til ikke-aktiva-støttede NFT-er?

NH: Vi ser det ikke som enten eller, men begge deler.

Med mer rikdom som skapes, vil kjøpere skaffe samleobjekter som er rent digitale og andre som er aktiva-støttet. Tradisjonelle idretter krever fortsatt fysiske ting å spille, og for idrettsutøvere på toppen av spillet har disse alltid økt i verdi.

I stedet for å ta markedsandeler fra det spirende NFT-markedet, ser vi markedet for tradisjonelle sportsminner skifte til digitalt. Samlere av fysiske minner kan nå høste fruktene av å ha en NFT-versjon av samleobjektet uten utfordringen eller stresset med å opprettholde integriteten over tid. Og for den ivrige fansen som vil ha varene deres, gjør RareMint det enkelt for dem å sømløst ta besittelse.

CJ: Hvordan vil utlån med sikkerhet fungere – vil NFT-eiere kunne låne mot NFT-ene som den fysiske eiendelen holdes for i RareMint-hvelv? Dette er et veldig spennende aspekt for RareMint siden det vil tillate økt likviditet og kapitaleffektivitet for investorer, men hva er detaljene, for eksempel hva slags LTV vil være tilgjengelig og hva er rentene?

NH: Disse detaljene diskuteres fortsatt, men historisk har opptil 40 % LTV på fysisk graderte handelskort blitt akseptert av markedet. Med aktivastøttede NFT-er som skaper ytterligere likviditet, mistenker vi at dette kan øke. Renter skal fortsatt fastsettes, men bør falle innenfor en rimelig rente som er akseptabel av markedet.

I have to say, using a digital representation of a Michel Jordan jersey in order to take out a loan is a very cool concept

CJ: Vil utlånet bli helt desentralisert, eller vil RareMint noen gang fungere som et sentralt organ for å legge til rette for det?

NH: Målet vårt er å få vårt utlånstilbud til å være helt desentralisert ved å utnytte partnerskap med eksisterende protokoller. Flere detaljer kommer når vi sluttfører partnerskapsavtalene våre.

CJ: Jeg legger merke til at din administrerende direktør har erfaring med online gambling. Tror du at RareMint noen gang vil prøve å inkorporere et spillaspekt i NFT-er på plattformen (som for eksempel fantasy-fotball, i likhet med det SoRare har gjort med fotball)?

NH: Absolutt. Å skape samfunnsengasjement gjennom spill vil fortsette å utvikle seg over tid innenfor RareMint-økosystemet. Vi er for tiden i ferd med å lage vårt første gamification-lag med RareMint Registry-utfordringer. Eiere kan samle NFT-er, konkurrere mot andre samlere, fullføre registersett og få belønninger. Det er en fast byggekonkurranse; fremhevet av et sjenerøst belønningssystem, topplister, eksklusive NFT airdrops og mer.

CJ: Kan du gi flere detaljer om MINTS-tokenene (som kommer i 2022) og hvordan investorer tjener belønninger fra disse?

NH: MINTS er ERC20-tokenet som driver økosystemet. Etter token-salg, forventes MINTS å være tilgjengelig på desentraliserte børser. MINTS vil tillate investorer å tjene utbytte fra staking, oppdrett og delta i styring via våre stemmekontrakter. Vi kommer til å publisere vårt token-økonomipapir i 2. kvartal som detaljert detaljert informasjon om bruken og bruken før vårt offentlige salg.

CJ: Hvordan tror du NFT-markedet vil klare seg i et langvarig kryptobjørnmarked?

NH: Det er to sider av den mynten, den første er tydelig med eiendeler over hele linja i en sammentrekningssyklus, deretter blir transaksjonsvolumene komprimert. Den andre siden er at mange av NFT-midlene er priset i krypto, så den relative kostnaden nøytraliseres. Når en NFT for eksempel koster 1ETH, er den fortsatt 1ETH, så kryptoinvestorer og NFT-kjøpere som tenker på en ikke-deflasjonsaktiv eiendel (som kryptovaluta) ser hele tiden etter gode NFT-prosjekter å samle inn/investere i uansett bytte til fiat .

CJ: Hvem ser du på som dine største konkurrenter?

NH: Vi er en av de første til å markedsføre med hensyn til digitalisering av sjeldne sportsminner. Dette skyldes vår egen unike historie om at Brett C og Niko H (de to medgründerne) har en blanding av tradisjonelle sportsminner med blokkjedeteknologi og NFT-er. Vi tror det vil være andre samlinger som finner en måte å digitalisere og prege deres fysiske beholdning, og vi ønsker det velkommen til markedet, da det vil skape mer blest og spenning for overgangen til en digital opplevelse.

Når det er sagt, “I Got It” er et selskap som hvitmerker en app til idrettslag som ønsker å digitalisere minnene sine. I tillegg utnytter andre stabile eiendeler innen luksusvarer fordelene med aktivastøttede NFT-er for å forbedre brukeropplevelsen samtidig som de gir eierskap uten fysisk besittelse.

Selskaper som 4K og LuxFi tokeniserer luksusvarer som klokker og vesker for å tilby løsninger med forfalskede varer og likviditetsmangel som er utbredt i den bransjen. Trenden går mot eierskap av high-end fysiske varer med den uttrykksfulle komponenten i et digitalt miljø.

Med sports samleobjekter er det imidlertid en egenart ved selve produktene. For eksempel, hvor mange Lou Gehrig og Babe Ruth signerte hjemmeløpsballer finnes det? I følge våre data tror vi at vi har den eneste, så for konkurrenter til den eiendelen, er det ingen.

Baseball could be the one sport I don’t follow (it’s so slow!), so I probably won’t be in the running for this guy

CJ: Hvis en investor kjøper en av de aktiva-støttede NFT-ene, vil han ha en sjanse til å se/få tilgang til/ta varetekt på eiendelen som ligger til grunn, eller vil den alltid forbli i RareMints hvelv. Hvis sistnevnte, tror du noen investorer ville være skuffet over å ikke ha rett til å få tilgang til samleobjektet de eier?

NH: Selvfølgelig er eieren av 1 av 1 NFT eieren av den fysiske eiendelen som holdes i hvelvet vårt. NFT-eieren kan når som helst overta den fysiske gjenstanden sin gjennom innløsningsprosessen vår. NFT-en returneres ganske enkelt til RareMint og samleobjektet overføres til eieren i henhold til våre valideringsprosedyrer som sikrer at gjenstander leveres sikkert til deres rettmessige eiere. Når fysiske eiendeler løses inn, brennes 1 av 1 NFT og er ikke lenger koblet til den fysiske eiendelen i økosystemet vårt.

CJ: Jeg tror opprettelsen av lommebøker og nøkkelhåndtering kan være skremmende for de som ikke er så kjent med krypto, og en reell inngangsbarriere for ikke-teknologikyndige. Jeg noterer i utgivelsen at din CTO, Niko Hosn, nevner at du jobber med et forvaringsalternativ til dette – kan du forklare mer om dette, og mene hvordan du tror den nåværende lommebokopplevelsen påvirker NFT-volumet?

Vi jobber med noen forskjellige web3-partnere som tilbyr depotbaserte NFT-løsninger der en bruker kan registrere seg med kun sin e-postadresse eller telefonnummer og integrere med markedsplassen vår.

Gjennom dette partnerskapet vil en bruker kunne kjøpe hvilken som helst NFT vi tilbyr og få den til å sitte på kontoen sin uten å måtte berøre nøklene eller installere en utvidelse, for eksempel MetaMask. Vi tror at enkle depotløsninger til syvende og sist vil øke NFT-volumet gjennom flere prosjekter, så lenge en sømløs brukeropplevelse presenteres for den ikke-krypterte innfødte forbrukerbasen. Nåværende løsninger utgjør en større inngangsbarriere for hverdagsfanen til å delta i det digitale samleobjektet.

CJ: Vurderte du å bruke andre blokkjeder eller plattformer? Tror du at den kommende ETH-sammenslåingen vil gagne RareMint og NFT-området som helhet? Har du en mening om når den vil gå live?

NH: Ja til alt dette. Selv om vi ikke vet når ETH skal slå sammen mainnet med ETH 2.0s Beacon Chain, tror vi det vil skje til sommeren. Å gå over til en Proof-of-Stake-modell er bra for alle, da det vil påvirke sikkerheten, transaksjonshastigheten og redusere kostnadene. I tillegg vil RareMint NFT-er gjøres tilgjengelig på Polygon som støtter en lavere pregekostnad, og hjelper til med å holde eiendelsprisene rimelige for større myntvolum, ettersom vi introduserer nye nivåer for å matche våre Ultra Rare og Limited Editions.

CJ: NBA TopShot presenterer en interessant sak med hensyn til sports-NFT-er. De eksploderte på scenen, med månedlige salgsinntekter som toppet seg på nær 50 millioner dollar i løpet av første kvartal 2021. Siden den gang har imidlertid inntektene falt. Tror du det er en grunn til denne nedgangen utover at det bredere kryptomarkedet har kjølt seg ned siden euforien i den perioden, og gir det noen lærdom for deg?

NH: TopShot har solgt samleobjekter for nesten 1 milliard siden lanseringen i juli 2020, vi synes det er bemerkelsesverdig. Vi er også glade for at ligaene har bestemt seg for å utvide fotavtrykket til sportssamlerbransjen med deres NFT-produkttilbud.

Med hensyn til svingningene i salget er det vanskelig å si måned til måned siden det er et nytt marked. Med NFT-er er det en risiko for overforsyning, med våre Ultra Rare og Limited Editions, setter vi bare et lite antall NFT-er på markedet til enhver tid.

Ettersom digitaliserte sportsminner øker i etterspørselen, vil vi gi ut flere utgaver for å forsyne samlermarkedet med våre produktlinjer. Og etter hvert som vi utvider produktet vårt på den digitale siden, kan vi ta med flere funksjoner til NFT-ene som forbedrer iboende verdi, for eksempel opprinnelseshistoriefortelling. Porteføljen vår vil bevege seg mot å gi en rikere kundeopplevelse.

Noe som er klart er at samlere kontinuerlig ønsker å legge til og forbedre samlingene sine, som blir tilgjengelig gjennom NFT-er.

Kryptovaluta NFTs