3 gjødselaksjer å kjøpe ettersom prisene stiger

Av:
apr 10, 2022
  • Gjødselprisen stiger etter hvert som krisen i Ukraina fortsetter.
  • Det er en pågående mangel på kalium på grunn av sanksjoner fra Hviterussland og Russland.
  • Vi forklarer hvorfor Nutrien, Mosaic og CF Industries er gode kjøp.

Gjødselprisene stiger globalt ettersom mangelen på forsyninger øker på grunn av de pågående sanksjonene mot Russland og Hviterussland. Russland har til og med stoppet eksporten av noe gjødsel for å straffe vestlige land. Mens gjødsellagrene vil dra nytte av det, står de også overfor utfordringer midt i en alvorlig kaliummangel ettersom Hviterussland sliter med å bringe den til markedet. Her er noen toppgjødselandeler å fokusere på.

Nutrien

Nutrien (NYSE:NTR) er et kanadisk gjødselselskap verdsatt til over 58,8 milliarder dollar. Selskapets inntekter forventes å få et løft ettersom gjødselprisene stiger. Spesielt var inntektene i en oppgående trend selv før den nåværende krisen i Ukraina.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

For eksempel økte inntektene fra 4 milliarder dollar i 2017 til over 26 milliarder dollar i 2021. Det er også et svært lønnsomt selskap ettersom nettoinntekten har økt fra 327 millioner dollar til 3,1 milliarder dollar. Nutrien-aksjekursen har doblet seg de siste 12 månedene, og det er en sannsynlighet for at den vil gjøre det bra i de kommende månedene.

Det er likevel nødvendig med forsiktighet med tanke på at den potensielle etterspørselen og prisøkningen allerede er priset inn. Gjennomsnittsmålet for analytikere er $104, som er litt under dagens nivå på $106.

Mosaic

Mosaic (NYSE:MOS) er en annen kjent gjødselaksje som har gjort det bra de siste månedene. Den har steget med 140 % de siste 12 månedene. Selskapets aksjekurs har hoppet kraftig de siste månedene ettersom gjødselprisene har steget. Ytelsen skyldes hovedsakelig at den har begrenset eksponering i Russland. I stedet er gruvedriften i Canada, Peru, Florida og Louisiana.

Mosaics virksomhet har også vokst raskt. Dens totale inntekter har økt fra 7,9 milliarder dollar i 2017 til over 12,3 milliarder dollar i 2021. Overskuddet har også steget til over 1,6 milliarder dollar. Derfor vil Mosaic-aksjekursen også trolig fortsette å stige.

CF Industries

CF Industries (NYSE:CF) er et ledende gjødselselskap som fokuserer på ammoniakk. Selskapet bruker Haber-Bosch-prosessen for å fikse atmosfærisk nitrogen med hydrogen fra naturgass for å produsere vannfri ammoniakk. Det selger ammoniakk, urea ammoniumnitrat (UAN) og urea til selskaper som produserer gjødsel.

CF-aksjekursen har steget med mer enn 137 % de siste 12 månedene. Inntektene har også vært i en sterk vekstbane etter å ha økt fra 4,13 milliarder dollar i 2017 til over 6,1 milliarder dollar i 2021. Nettoinntekten har også steget fra 358 millioner dollar til 917 millioner dollar.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money