Råolje over $90 positiv under $80 negativ

By: Mircea Vasiu
on apr 14, 2022
  • WTI-råolje er positiv mens den er over $90.
  • Høyere oljepris øker inflasjonen.
  • Oljeprisen vil innta et negativt bias dersom den går under $80.

Inflasjon er på alle tankene i det siste. Prisene på varer og tjenester har økt i spiral i det siste, hovedsakelig drevet av penge- og finanspolitikken som reaksjon på COVID-19-pandemien og nå av krigen mellom Russland og Ukraina.

For bare å gi et eksempel på hvordan konflikten mellom Russland og Ukraina påvirker inflasjonen, tenk ikke lenger enn kostnadene for forsikring for oljeskipsindustrien. For eksempel koster det rundt 3,5 millioner dollar å leie en Suezmax (et skip som kan frakte 1 million fat olje) fra Svartehavet til Italia, men forsikringskostnaden gir ytterligere 5 millioner dollar.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Dette er bare ett eksempel som viser hvordan konflikten påvirker oljeprisen og indirekte inflasjonen. Derfor vil presset på inflasjonen avta dersom vi ser en nedgang i oljeprisen.

Mens det grunnleggende peker på høye oljepriser, hva sier det tekniske analysebildet?

WTI-råoljeprisen er fortsatt positiv mens den er over 90 dollar

Oljen brøt over $100 i år og steg hele veien til $125 før den korrigerte litt. Det ser ut som en sammentrekkende trekant dannes på de nåværende nivåene, med trykket på den nedre trendlinjen.

Derfor vil et brudd under den nedre trendlinjen tyde på at trekanten har fungert som et reverseringsmønster. WTI-råoljeprisen går inn i et nøytralt territorium på et slikt trekk, noe som betyr at skjevheten vil forbli positiv, men forsiktighet er nødvendig.

Under $80/fat går råolje fra positiv til negativ

En nedgang under den stigende trendlinjen innebærer at oljeprisen faller under 80 dollar. Et slikt trekk er negativt og antyder at ytterligere ulemper er mulig.

Økningen i energiprisene har vært ansvarlig for det meste av økningen i inflasjonen, og derfor bør inflasjonspresset lette hvis WTI-råoljeprisen faller under $80. Samtidig med økningen i oljeprisen ble den amerikanske dollaren sterkere, og dermed forsterket innvirkningen på prisene på varer og tjenester.

Alt i alt er WTI-råoljens rally fra negativt territorium til over $100 på bare to år hovedårsaken til at inflasjonen steg globalt. Derfor vil en korreksjon kunne dempe inflasjonspresset og tilby noe lettelser for økonomier, befolkninger og sentralbanker over hele verden.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.