Gullpris prognose nærmer seg en kritisk sone

Av:
apr 19, 2022
  • Gullprisen har sunket fra fem ukers høyeste som den nådde mandag på $1 999,03.
  • Markedet vil se etter en mulighet for å bryte den psykologiske sonen på $2000.
  • En sterk amerikansk dollar og stigende statsrenter har dempet metallets oppoverpotensiale.

Gullprisen har falt fra mandagens fem ukers høyeste på grunn av en sterk amerikansk dollar og stigende statsrenter. Faktisk har de to faktorene lagt et lokk på det edle metallets oppadgående potensial.

gold price
gold price

Grunnleggende

Tidligere på tirsdag nådde dollarindeksen en ny ettårshøyde på 101,05 dollar før den falt til 100,87 dollar kl. 11:48 GMT. Spesielt er den psykologiske sonen på $100 fortsatt en avgjørende sone for tredje uke på rad. Siden begynnelsen av april har den steget med over 3 % på grunn av inflasjonsbekymringer og utsikter til renteøkninger. En sterkere dollar har en tendens til å gjøre gull og andre varer dyrere for kjøpere som har andre valutaer.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Høyere statsrenter har styrket dollaren ytterligere, samtidig som de har dempet gullprisens oppadgående potensial. Referanserenten på 10 år handles på sitt høyeste nivå siden desember 2018 for andre økt på rad til 2,88 %. Høyere amerikanske obligasjonsrenter øker vanligvis alternativkostnaden ved å holde den ikke-avkastende eiendelen.

Selv med den registrerte tilbaketrekkingen, er gullprisen forventet å forbli på en oppadgående trend som er basert på sin status som en sikring mot inflasjon og som en trygg havn. Under et intervju med Bloomberg Markets på mandag uttalte St. Louis Fed-president Jim Bullard at en økning på 75 basispunkter ikke kan avvises. Imidlertid la han til at hans basiscase forblir på 50 basispunkter ettersom den amerikanske sentralbanken streber etter å lette inflasjonen, som for tiden er på sitt høyeste nivå på fire tiår.

Dessuten har investorer en tendens til å søke sikkerhet i edle metaller i tider med økonomisk eller politisk usikkerhet. Faktisk har den pågående krigen mellom Russland og Ukraina økt etterspørselen etter gull og andre såkalte trygg havn investeringer.

Søndag kunngjorde det russiske forsvarsdepartementet at de hadde angrepet en ammunisjonsfabrikk like ved Kiev. Dessuten førte fastlåste samtaler mellom de to landene til stenging av en humanitær korridorer søndag. Som sådan er rundt 100 000 sivile fanget i Ukrainas sørøstlige region Mariupol.

Gullprisprognose

Siden begynnelsen av april har gullprisen vært grønn i ni av tretten handelsøkter. Den siste uken har gull utvidet det sine gevinster og holder seg stabilt over det avgjørende nivået på 1.950. I skrivende stund var den på 1 977,67 etter å ha trukket seg tilbake fra en fem ukers høy på 1 999,03, som den traff på mandag.

På et daglig diagram forblir det edle metallet over 25 og 50-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt. Basert på både det tekniske og grunnleggende, har jeg et positivt syn. Etter hvert som uken skrider frem, vil markedet sannsynligvis prøve ukens høydepunkt på nytt for å nå den psykologiske sonen på 2000. Faktisk forventer jeg at denne avgjørende sonen vil være et avgjørende motstandsnivå for gullprisen på kort sikt.

Tidligere i mars steg den til 2 071,32; mindre enn $5 under tidenes høyeste, hvilket den nådde i august 2020 på 2 075,38. Selv med oppgangen som forventes i de påfølgende øktene, vil mars høyden sannsynligvis forbli unnvikende. Spesielt kan den finne motstand ved 2 014,53. På den nedre siden vil 25-dagers EMA på 1 950 være en støttesone det er verdt å se etter. Under det nivået vil 50-dagers EMA på 1 925,28 forbli et stabilt støttenivå.

gold price
gold price
Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money