Intervju: Ukrainas NFT Museum of War

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on mai 5, 2022
  • The Museum of War er en samling av NFT-er som forteller om hendelsene under krigen i Ukraina.
  • Hver NFT inneholder en tweet av hendelsen og en illustrasjon av en ukrainsk artist.
  • Hall of Fame-seksjonen ble også lansert, inkludert Elon Musk NFT etter lanseringen av Starlink i Ukraina.

Noen ganger får du en intervjumulighet som virkelig får deg til å stoppe opp og tenke. Dette var en av disse sakene – en spørsmål og svar med runde det ukrainske departementet for digital transformasjon, Virtual Assets Office.

Emnet som ble diskutert var det unike krigsmuseet, drevet av NFT-er. Samlingen ble lansert i mars for å «bevare Ukrainas statsskap og historie». Alex Bornayakov, Ukrainas viseminister for digital transformasjon, hevdet som en del av lanseringen at «gjenoppbygging av landet krever moderne løsninger».

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Når jeg blar gjennom NFT-galleriet, var en som skilte seg ut for meg, Warline en dyster tidslinje for krigen, med hver hendelse ledsaget av en tilsvarende NFT tegnet av en ukrainsk kunstner, og inkludert en tweet av den hendelsen. Den første NFT fra dag 1, for eksempel, er nedenfor – som inneholder en tweet fra BBC-nyhetene som bekrefter at Russland hadde invadert.

Tidslinjen skildrer hele krigens hendelser, stemplet på blokkjeden for alltid. Når jeg hopper frem til dag 3, for eksempel, tok nedenstående NFT (dag 3, 00:39) meg merke. Et glimt av håp blant tragedien. Museet viser også den potensielle kraften til industrien – til tross for at flertallet av NFT-er er useriøse sysler som tegneserieaper, pikselerte avatarer og hva ikke, kan det bli en reell innvirkning på rommet også, slik som denne samlingen.

I tillegg til dette prosjektet, lanserer Ukrainas MetaHistory of WAR (et fellesprosjekt med Ministry of Digital Transformation) en «Hall of Fame»-seksjon på museet for å vise sin takknemlighet og respekt for offentlige personer som sto ved siden av Ukraina når det trengte det det meste.

Den første offentlige figuren, Elon Musk, ble løslatt 29. april. En figur æret i kryptorommet, selvfølgelig, Musk dukker opp i denne samlingen som et resultat av at han hjalp Ukraina med å få internettforbindelse via Starlink. Det fungerer som en ytterligere påminnelse om omfanget og potensialet i NFT-rommet her.

Like rørt som vi ble av denne romansamlingen, intervjuet vi departementet for digital transformasjon for å få mer bakgrunn om museet, deres tanker om kryptosamfunnet og eventuelle planer for ytterligere utgivelser.

Invezz.com (IZ) : Hva er hovedmålet til museet, og hvordan vil utstillingen se ut?

VK, leder for Museum of War Project (VK): Det viktigste målet for vårt oppdrag er Historiografi. Fest sannheten om hva som skjer i denne urettferdig forferdelige krigen i blokkjedens annaler ved å illustrere hendelser gjennom følelsene til hver enkelt artist.

IZ: Er du finansiert og/eller støttet av noen spesifikke organisasjoner/individer? Hvis ja, hva slags rolle spiller de?

VK : Den eneste støtten vi har er donasjoner.

IZ: Hva gjør du for å stoppe og/eller filtrere spredningen av feilinformasjon, som har vært i sentrum av den nåværende konflikten, og sikre bekreftelse av kun sann informasjon?

VK : Målet og oppdraget med prosjektet vårt er å fikse sannheten til forfalskningene slik de er, og ikke la propaganda deformere sannhetens ansikt

IZ: Ser du at pengeinnsamlingsmuligheter som disse blir mer populære under fremtidige kriser?

VK : For meg, som forfatter av ideen og administrerende direktør, er dette prosjektet håpet om at i tilfelle slike kriser vil en slik modell kunne konsolidere støtten fra verden i tilfelle en slik hendelse.

IZ: Har du planer om å gi ut flere samlinger?

VK : Absolutt. Warline og hans historiografiske oppdrag vil leve til seiersøyeblikket, men samtidig unnfanget jeg auksjonssiden av prosjektet spesifikt for tiltredelse av andre forfattere og samlinger, men samtidig for friheten til å implementere andre samarbeid og ideer som allerede utvikles av meg i allianse med kunstnere fra hele verden

IZ: Hvordan har du funnet interaksjonene dine til dags dato rundt dette prosjektet med kryptosamfunnet?

VK : Jeg vil si at min kommunikasjon med samlere, kjente personligheter innen kryptokunst og eiere av børser og plattformer tyder på at de setter stor pris på ideen og oppdraget som er lagt ned i hjertet av prosjektet. Men samtidig føler jeg en dyp mangel på viralitet i kryptosamfunnet for å maksimere antallet mennesker som kan bli kjent med oss og støtte oss. Som om dette skjedde, ville vi ha et større team til å gjennomføre planen min – nemlig å sette verdensrekord i veldedighets-NFT og åpne det første NFT-museet i Ukraina. Jeg jobber med saken.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.