Ad

Intervju: Ukrainas departement for digital innovasjon – krypto og krigen

Av:
May 6, 2022
Listen
  • Ukrainas departement for digital innovasjon har som mål å gjøre Ukraina til kryptoknutepunkt.
  • Midt i krigsinnsatsen har forskjellige veier - NFT-er, kryptodonasjoner - blitt brukt til å samle inn penger.
  • Det er ingen hemmelighet at russere har gjort sitt beste for å slette ukrainsk kultur, språk og historie.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Kryptovalutaplassen er full av interessante prosjekter. Nedenfor er en som jeg fant spesielt fengslende – det ukrainske departementet for digital innovasjon.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Ved begynnelsen av den tragiske krigen i Ukraina ble det skapt overskrifter da visestatsministeren i Ukraina og ministeren for digital transformasjon la ut appellen nedenfor på Twitter.

I et verdensomspennende støtteshow begynte snart millioner av dollar å strømme inn på kontoen. Det var et innovativt trekk fra Ukraina, et symbol på deres styrke, og det var hjertevarmende å se kryptosamfunnet komme bak dem.

Vi fikk denne uken sjansen til å intervjue Ukrainas departement for digital innovasjon om nøyaktig hva avdelingen gjør, hvordan krypto kan hjelpe Ukraina midt i det pågående hjertesorgen, og hvilke fremtidige planer Ukraina har for krypto. Vi diskuterer også blokkjedens varige levetid, og hvordan den kan saksøkes for å bevare hva som helst, og forhindrer forsøk på å slette viktige hendelser fra historiebøkene våre.

Den følger med et tilsvarende intervju vi gjorde med NFT Museum of War, et NFT-museum som ble lansert for å “bevare Ukrainas stat og historie”. Museet skildrer alle krigens hendelser, stemplet på blokkjeden for alltid.

Invezz.com (IZ) : Hva slags arbeid gjør du?

Valeriia Panina, invitert ekspert ved Ukrainas departement for digital innovasjon (VP): Departementet for digital transformasjon (DT) var den første informasjonspartneren på regjeringsnivå (nå støtter også kulturdepartementet det). Selv deler jeg to roller her i prosjektet. For det første, som en invitert ekspert (jeg er ikke en offentlig tjenestemann) ved Virtual Assets-kontoret til DT – jeg var dets første medium med regjeringen – og for det andre som et kjerneteammedlem i museet. Som enkeltperson koordinerer jeg med partnere angående områder som utvikling, cybersikkerhet, design, etc.

IZ : Tror du dette arbeidet kan ha en positiv innvirkning for Ukraina i kjølvannet av krigen?

VP: Det har allerede hatt en enorm innvirkning, og det vil også ha en langvarig en.

Når vi snakker om status quo, har museet allerede ikke bare samlet inn $800k+, men det har også bidratt til å spre ordet blant andre samfunn, og dermed bidra til å øke bevisstheten. Det er den første delen av oppdraget. Snakker fra fremtiden, vil det bidra til å bevare arrangementene som de er.

Det er ingen hemmelighet at russere bevisst har gjort sitt beste for å slette ukrainsk kultur, språk, historie – alle ukrainske ting – i århundrer. Du kan finne offisielle bevis på det. Ironisk nok har Valuev-sirkulæret fra 1863 – et slikt eksempel – aldri blitt offisielt avblåst. Ems Ukaz , Executed Renaissance, og selv nå i 2022 kan du finne bevis på at de sletter hver omtale av Ukraina i historiebøkene sine.

Så man kan brenne dokumenter og overskrive skolebøker, men ingen kan endre noe i en distribuert hovedbok. Og det faktum at museet er en stor kollektiv skapelse (det er et paraplyprosjekt for et godt dusin topppartnere og hundrevis av ukrainske kunstnere) vil gi våre etterkommere det nødvendige beviset for å se at dette er de virkelige hendelsene som vi gikk gjennom som ukrainere .

IZ : Ukrainas appell for kryptodonasjoner ga mange nyheter forrige måned – tror du denne veien har noen fordeler fremfor tradisjonelle (fiat) donasjoner?

VP: Hver enkelt kopiika (en 1/100-brøkdel av en ukrainsk valuta) teller, uansett hvor. Det viktigste med ulike alternativer for å donere – det være seg krypto, fiat, SWIFT, PayPal, Revolut, you name it – er at jo flere alternativer å donere, jo større er sjansen for å samle inn mer penger. Så det er ikke noe slikt som en perfekt donasjonstype. Hver enkelt kopiika, cent og krone vil gjøre en forskjell.

Men, spesielt med krypto, er det flere ideer å vurdere. For det første er krypto i hovedsak et samfunnsladet fenomen. Det er derfor hver enkelt transaksjon ikke bare legger seg opp, men viser også støtte fra samfunnet, og beviser Vitaliks strålende tweet: “teknologi er nøytral, men folk er det ikke”.

Sist men ikke minst, hvis mottakeren – for eksempel en enhet som kryptofondet kjøper sykehusmateriell for – aksepterer krypto, akselererer det transaksjonshastigheten, dvs. hastigheten på liv som blir reddet, enormt.

IZ : Har du noen andre planer om å innovere innenfor det digitale ressursområdet?

VP: Nordstjernen til departementet skal gjøre Ukraina til et topp blockchain-hub og en av de beste kryptojurisdiksjonene i verden. Målet for min avdeling på kontoret, som invitert ekspert, er utdanning; at halvparten av ukrainerne vil ha kryptokunnskaper innen 2024.

Det er derfor, delvis, departementet støttet dette initiativet så raskt og enstemmig, så snart ideen om museet oppsto (som medlem av mange NFT-miljøer, så jeg og ble med på prosjektet i dets tidlige dager, eller til og med timer, og introduserte det umiddelbart på kontoret)

IZ : Hva tror du fremtiden bringer for kryptovaluta? Tror du flere land vil følge El Salvadors ledelse og erklære Bitcoin lovlig betalingsmiddel?

VP: Krypto, og blokkjedeteknologi for øvrig, er spillskiftere. En av de underliggende funksjonene til en slik ny plass, drevet av denne teknologien, er åpenhet og eierskap. Det betyr at brukerne ikke lenger trenger å stole blindt på myndighetene, men i stedet kan de sjekke hva de vil.

Og de kan virkelig eie sine digitale eiendeler (på baksiden, ingen vil kunne hjelpe dem med å løse dem inn hvis de går tapt, men det er prisen å betale). Denne overgangen – når folk vil nekte å stole blindt på ting som de blir fortalt og i stedet vil kreve mer eierskap til eiendelene deres – er uunngåelig.

Og jeg tror at de landene som tilpasser seg denne nye virkeligheten så mye de kan – forutsatt at et land i utgangspunktet er et sentralisert institutt (en utfordring å løse, forresten) – vil ha en lys fremtid. Og jeg er ekstremt glad for at vårt Ukraina valgte denne veien (her snakker vi selvfølgelig om ikke-forvaringstjenester).

Også når Ukraina etablerer jurisdiksjonen (som et kryptoknutepunkt), vil det spille en stor rolle i å gjenoppbygge økonomien.

IZ : Har krigen endret synet ditt på hvilke fordeler kryptovaluta kan gi?

VP: For meg beviste det verdien av krypto som jeg trodde den hadde. For eksempel, for å overføre penger til moren min, som er flyktning i Storbritannia nå, var alt jeg hadde å gi henne en streng med 12 ord. Og jeg vet 100% at disse pengene er hennes nå, og ingen enhet kan blokkere dem. Enn si raskheten til kryptotransaksjoner mellom forskjellige parter som jeg nevnte før.

Og flere så det også.

Dessverre var prisen uforlignelig høy.

Kryptovaluta NFTs Verden