Devon Energy stiger mot ny topp, men bør du kjøpe nå?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur liker å forske på hvordan selskaper løser utfordringer verden vil møte i løpet av de kommende tiårene.… Les mer.
on mai 14, 2022
  • Devon Energy-aksjen har vært positiv siden august 2021.
  • Høye energipriser har hjulpet selskapet til å slå estimatene.
  • Devon er et hold på nåværende nivå.

Da Devon Energy Corporation (NYSE:DVN) rapporterte sine kvartalsresultater 3. mai, krysset det av i alle bokser. Selskapets kjerneinntekt per aksje var $1,88, mer enn fire ganger fra i fjor. Inntektene var også høyere enn anslagene på $1,76. Styret økte også sitt kvartalsvise utbytte med 27 %. Selskapets aksjetilbakekjøpsprogram ble hevet med 25 %.

Devons kvartalsinntekter understreker den eksponentielle veksten som energinavn har hatt. Inntektene kommer på baksiden av skyhøye energipriser, noe som gjør sektornavn til et godt valg for investorer.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Med det økte utbyttet vil Devon nå tildele investorer 3,94 dollar per aksje i FY22. Med dagens aksjekurs på rundt $68, tilsvarer det en utbytteavkastning på 5,8%. Yielden er betydelig høyere sammenlignet med S&P 500 på 1,37. Sammenligningen gjør Devon til en robust utbytteaksje og en investor bør sette inn beholdningen sin.

Devon Energy-aksjen opprettholder et bullish momentum

Kilde – TradingView

Teknisk sett har Devon-aksjen opprettholdt et bullish momentum som startet i august i fjor. Med den nåværende prisen på $68,70, handler Devon nær den forrige toppen og ser sannsynligvis ut til å bryte over. En RSI-avlesning på 60 viser at aksjen ennå ikke har kommet inn i den overkjøpte regionen.

Med sterk inntjening og utsikter er Devon-aksjen et hold på dagens nivå. Imidlertid bør investorer se etter å kjøpe aksjen på en kortsiktig tilbakegang. En tilbakegang til den stigende trendlinjen vil også åpne kjøpsmuligheter.

Sammendrag

Hold Devon Energy da den mest sannsynlig vil bryte forbi den forrige toppen. Nye posisjoner bør tas etter en potensiell tilbakegang til den stigende trendlinjen.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money