ByBit lanserer likviditetspooler som tilbyr opptil 30 % APY

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on mai 25, 2022
  • Likviditetsbassenger annonsert for å tilby opptil 30 % APY.
  • BTC-, ETH- og BitDAO-pooler vil alle være sammenkoblet med USDT.
  • Vi spør om Tether-risiko, frykt etter UST-kollapsen, risikoer og mer.

ByBit, den 17. rangerte kryptovalutabørsen som tradisjonelt har fokusert på derivatmarkeder, har annonsert lanseringen av protokoller for utvinning av likviditet. Bassengene er tilgjengelige på tvers av Bitcoin, Ethereum og BitDAO, alle sammenkoblet med USDT – interessant midt i den nylige avbindingen ned til 95 cent.

Annonsert for å tilby opptil 30 % APY, jeg syntes dette var ganske interessant i kjølvannet av Terra-kollapsen og den godt publiserte implosjonen av Anchor-protokollen, som tilbød 20 % APY. Jeg hadde andre spørsmål også, så sendte noen spørsmål til ByBits sjef for finansielle produkter, Bill Xing.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

For en rask videooppsummering av intervjuet, se utdraget nedenfor. Hele intervjuet er nedenfor.

Invezz.com (IZ): Tror du investorer vil være mer forsiktige med å helle midler inn i høy-APY-produkter (som 30 % APY som tilbys her) etter høypublisitetskollapsen til Anchor og Terra-økosystemet?

Bill Xing, leder for finansielle produkter hos Bybit (BX): Bybit Earn har alternativer som passer ulike former for risikovilje. Produkter som Flexible Savings tilbyr lavrisikoavkastning på kryptoaktiva. Våre Liquidity Mining-produkter gir brukerne fleksibiliteten til å velge risiko/belønningsforholdet som fungerer for dem, med 30 % APY som representerer den høye enden av skalaen for brukere som har volatile eiendeler i sine likviditetsmining-par. Til sammenligning tilbød Anchor-protokollen bare opptil 20 % APY på Terras UST.

IZ: Alle tre likviditetspoolene er sammenkoblet med Tether. Hvorfor valgte du Tether fremfor andre stabile mynter, og har du noen bekymringer etter at de nylig opplevde sin egen de-pegging, og handlet så lavt som 95 cent på enkelte børser?

BX: Tether er et helt annet produkt enn UST, siden det støttes av eiendeler tilsvarende dollar. Tethers korte de-pegging var en reaksjon på de ekstreme omstendighetene rundt sammenbruddet av TerraUSD og ikke på grunn av en feil i produktet. Faktisk klarte selskapet å løse inn milliarder av dollar som lovet gjennom hele krisen. Bybit planlegger også å legge til USDC-par i nær fremtid for å imøtekomme behovene til brukerne våre.

IZ: Hva skjer med likviditetspoolene her hvis, teoretisk sett, Tether lider av en annen de-pegging som ligner forrige ukes hendelser, og et masseutsalg av alle Tether skjer fra likviditetspoolen?

BX: En kort depegging til $0,95 kan lett absorberes av markedet og vil ikke påvirke likviditetspoolene våre. I tillegg kan en kortsiktig depegging resultere i ytterligere inntekter for brukere i våre likviditetspooler. Alt i alt balanserer Bybit våre likviditetspooler på vegne av våre brukere, selv i tider med markedsstress. Hvis noens posisjoner blir urettferdig stengt, vil Bybit kompensere dem tilbake til rettferdig markedspris.

IZ: Kan du utdype hvordan den annonserte APY på opptil 30 % beregnes? Er det 100 % hentet fra handelsgebyrer? Er det bærekraftig?

BX: De 30 % APYene vi tilbyr er avledet fra innflytelse, noe som betyr at vi låner brukeren ekstra midler til å sette inn i bassenget. Dette gir dem en større andel av bassengets avgifter, noe som tilsvarer den høyere APY. Vi bruker også en avansert strategi for å maksimere utnyttelsesgraden av likviditeten. Det er bærekraftig så lenge det underliggende handelsmarkedet også er bærekraftig.

IZ: Du sier at avkastning større enn 30 % kan oppnås gjennom innflytelse. Hvilken LTV-grense er pålagt for innflytelse her? For det andre, under store krasjdager i kryptomarkedet (i likhet med det vi så under UST-fallet forrige uke), vil investorer alltid være i stand til å møte marginoppfordringer, eller er det en sjanse for at transaksjoner til børser kan avta som det som skjedde med mange som ble likvidert på Anchor forrige uke?

BX: Vi beregner likvidasjonsprisen ved å bruke en matematisk formel og tillater maksimalt 3x innflytelse, detaljer om dette kan finnes på nettstedet vårt. Bybit har betydelig markedsdybde og best-in-class likviditet; vårt handelssystem har tålt tidens prøvelser, uansett volumet av kryptomarkedsaktivitet. Selv om blokkjedehastighet ikke er noe vi kan kontrollere (som vist av Terra-kjeden forrige uke), vil Bybit minne brukerne om deres belånte likviditetsposisjon nærmer seg et risikabelt nivå.

IZ: Du sier at risikoen for permanent tap minimeres gjennom automatisk rebalansering i bassenget. Siden dette konseptet med varig tap er unikt for kryptolikviditetspooler, og ofte er det første spørsmålet de nye i verdensrommet stiller, kan du være så snill å utdype nøyaktig hva denne risikoen er?

BX: Varig tap oppstår når prisen på en kryptoaktiva øker eller synker etter at brukere setter dem inn i en likviditetspool. For noen brukere kan det betraktes som en alternativkostnad sammenlignet med å holde kryptoaktiva og ikke sette dem inn i likviditetspoolen. Grunnen til at dette er ubegrenset, er at handelsgebyrene over tid kan motvirke denne risikoen, spesielt hvis det skjer mye handelsvolum i likviditetspoolen. Derfor anses ikke varig tap som betydelig med mindre prisen på nevnte kryptoaktiva svinger mye. For å lære mer om dette, kan brukere sjekke ut denne kalkulatoren av Daily DeFi som bruker Uniswaps konstante produktformel for å bestemme uendelig tap.

IZ: Forsikringsfondet høres spennende ut – annonsert som en måte å «beskytte tradere mot negativ egenkapital og betydelige tap utover en traders posisjonsmargin», kan du utdype hvordan dette fungerer, og hvor det er finansiert fra?

BX: Vårt forsikringsfond bidrar til å beskytte tradere mot negativ egenkapital og betydelige tap utover en traders posisjonsmargin, og er finansiert fra vår side. Ettersom eiendeler deles opp i halve USDT når de legges til bassenget, kan vi lettere håndtere risikoen i bassenget.

IZ: Med fokuset til investorer som sannsynligvis vil være betydelig mer fokusert på risikoen som disse avkastningsgenererende protokollene har, kan du vennligst avklare hvilke ekstra risikoer det er for å generere avkastningen her, bortsett fra det permanente tapet som diskutert ovenfor? Antagelig er det andre risikoer her utover prisrisikoen ved å holde BitDAO, BTC eller ETH?

BX: Våre likviditetspooler har opsjoner for alle risikoappetitter, inkludert lavrisikoopsjoner. De høyere APY-ene som er tilgjengelige via innflytelse kommer med likvidasjonsrisiko, men denne kan reduseres via vårt forsikringsfond og er mye lavere enn ved handel med for eksempel derivatkontrakter.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.