Tokeniserte aksjer og aksjesplitter

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on jun 10, 2022
  • Tokeniserte aksjer og aksjesplitter
  • Tokeniserte aksjeplattformer speiler i hovedsak markedet
  • DeFiChain er en slik plattform som forhandlet frem splittelsen uten problemer

Aksjesplitter

Jeg har lenge trodd aksjesplitter oppsummerer hvor dumme mennesker kan være.

For de uinnvidde har en aksjesplitt ingen effekt på det grunnleggende i en aksje, bare «oppfatningen» av den. For eksempel gjennomførte Amazon sin første aksjesplitt siden 1999 tidligere denne uken, noe som betyr at i stedet for at en investor har én aksje verdt 2340 dollar, eier de i stedet 20 aksjer verdt 117 dollar hver, for totalt 2340 dollar.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Ingenting endrer seg, men tilnærmingen brukes ofte av selskaper når nominelle tall blir store, noe som gjør at aksjen ser rimeligere og mer tilgjengelig ut. I Amazons tilfelle steg aksjekursen med ca. 2 % etter splittelsen (selv om den fortsatt er ned ca. 10 % siden planen ble kunngjort for tre måneder siden).

DeFi

Det er imidlertid en særhet her når det kommer til DeFi. Som en kryptofan som liker å operere på kjeden, er jeg superinteressert i tokeniserte aksjer, siden jeg har aksjer som en del av porteføljen min. Muligheten til å investere i disse on-chain tilbyr fordeler som større tilgjengelighet (visse jurisdiksjoner gjør det vanskelig å kjøpe aksjer), større handelsfleksibilitet (konvensjonelle meglere stenger handel utenom markedstiden, mens blokkjeden er åpen 24/7), som samt muligheten til å unngå KYC.

Men hvis du har eksponering mot en aksje via et symbolisert aktiva i kjeden, hva skjer når aksjen deler seg, for eksempel i tilfellet med Amazon?

DeFiChain

For enkel forklaring vil jeg bruke eksemplet med Amazon-aksjer og DeFiChain – den tokeniserte aktivaplattformen som jeg intervjuet for noen måneder siden. Hvis du er interessert i et dypere dykk i tokeniserte aksjer, kan det intervjuet leses her .

Kort sagt, ingen verdiendringer. Samme som i aksjemarkedet, alle som tidligere har hatt et tokenisert Amazon-aktivum (dAMZN), har nå 20 av dem, verdt samme totale verdi. Prosessen ble fullført i to stadier: Først låste DeFiChain alle eksisterende dAMZN-tokens, og etter hvert som markedet åpnet igjen til de splittjusterte prisene, begynte DeFiChain å reflektere den justerte prisen. En grafisk forklaring kan sees nedenfor:

Konklusjon

Det er et annet aspekt ved tokenisert aksjehandel som er jevn og effektiv. I dette tilfellet matcher det aksjemarkedet, da meglere også vil ha gjort ovenstående sømløst. Imidlertid gjenstår de andre fordelene med tokeniserte aksjer – det er ganske enkelt betydelig mer frihet, tilgjengelighet og effektivitet. Sistnevnte gjelder både for kapitalstyring og tid – ikke bare er det raskere når man omgår KYC og andre regulatoriske hindringer, men ofte kan tokenet brukes som sikkerhet, eller annen mer nisjebruk som for eksempel likviditetsutvinning, når det gjelder DeFiChain.

Så, for å avslutte ting, har ingenting her endret seg med aksjesplittelsen, i tilfelle du var nysgjerrig.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.