Ett problem hindrer Solana i å stige opp

Av:
jun 24, 2022
  • Solanas brukervennlighet, markedsledende TPS og lave avgifter er formidable kvaliteter
  • På baksiden hadde kjeden sin åttende driftsstans i år.
  • Solanas andel av kryptomarkedet er nesten halvert til 1,3% i år

Nedetid for Solana

Hvis jeg hadde en dollar for hver gang Solana har lagt ned i år, ville jeg hatt råd til 500 g cashewnøtter på det lokale supermarkedet (det er $8, for de som ikke er klar over hvor merkelig dyre nøtter er).

I det som har blitt en foruroligende kjent historie, stengte Solana ned igjen for to uker siden. Det var ikke for å observere dronningens platinajubileumsfeiring heller, men snarere fordi hovednettverket mistet konsensusprotokollen i syv timer. I en grusom vri av ironi kommer det ikke lenge etter at Solana-grunnlegger ga et intervju til CNBC og hevdet at Bitcoin måtte bytte til Proof-of-Stake for å forbli relevant. Uff.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Solana prisaksjon

Solana minner meg om det siste paret med øretelefoner jeg hadde. De var perfekte – med en jevn lyd, mikrofonen var krystallklar og de satt trygt i ørene mine under trening. Men i flere måneder fortsatte lyden å glitre i den høyre øretelefonen, og jeg kunne ikke finne ut hvorfor. Noen ganger varte det i fem minutter, andre ganger over en time.

Da de jobbet, braste Bruce Springsteen høyt og tydelig, og det var strålende. Men hva hjelper det med et par øretelefoner som ikke lar deg spille musikk når du vil?

Markedet har innsett at dette er et stort problem (Solana-avbruddene, ikke mine musikalske kamper), ettersom Solanas pris har vært i fritt fall i år, og har mistet tre fjerdedeler av verdien siden nyttårsdag. Selv om det er sant at eiendeler over hele plassen er nede, viser det å plotte Solanas prishandling mot Bitcoin at omfanget av raset her har vært styggere enn til og med den forferdelige prisen faller over resten av kryptomarkedet.

[inv-florish id=»10253528″]

Framtid

Jeg har ikke informatikkbakgrunn. Jeg har lekt med R, Matlab og Python, men jeg er rett og slett ikke kvalifisert til å si noe om vanskelighetene ved utfordringene Solana-utviklere står overfor. Overalt på Internett vil du se gjennomsnittlige Joes og Janes gi sine emosjonelle meninger om hvorfor eller hvorfor ikke disse problemene er små hikke eller uoverkommelige utfordringer – jeg har ingen interesse i å gi en spekulativ mening om dette emnet, da det ikke ville være verdt blekket det er skrevet i (eller kanskje det ikke vil være verdt slitasjen på nøklene til den bærbare datamaskinen min, for å bruke en mer modernisert analogi?).

Men det jeg vil gjøre er å ta en analytisk vinkel og bruke litt grunnleggende logikk for å vurdere situasjonen. Dette er en blokkjede med et enormt potensial – i stand til flere transaksjoner per sekund (TPS) enn noen annen stor kryptovaluta. Men hva hjelper en blokkjede hvis den har en av-knapp? Og for å være ærlig med deg, begynner jeg å bli litt lei av å bruke ordene «potensial», «kunne» og «kanskje» når jeg diskuterer Solana.

Solanas andel av kryptomarkedet er nesten halvert i år alene, ned til 1,3 %. Data via messari.io

Den siste stansen var faktisk en ganske godartet hikke på en rolig dag for krypto, som er gode nyheter på en måte, men også ganske skummelt når du tenker på det. Hva skjer hvis det neste strømbruddet i Solana skjer under en eksplosiv stigning oppover i kryptomarkedene, eller en voldsom krasjdag? Investorer vil ikke være i stand til å handle, kjøpe eller selge noen Solana-produkter, og det, i mangel av et bedre uttrykk, er bare ikke kult.

Konklusjon

Jeg begynner som sagt å bli litt lei av å skrive om Solana-avbrudd. Selv om det har alt potensialet i verden, betyr det ingenting hvis det ikke kan ordne opp i disse kroniske feilene. Det føles som om vi er inne i en kritisk periode nå – en nedgang (eller til og med et platå) i utviklingen mens makromiljøet er så forferdelig, for ikke å nevne den store konkurrenten som Ethereum beveger seg stadig nærmere sin potensielt bransjeendrende fusjon, kan være et ødeleggende slag for Solana.

Solana er en utrolig blokkjede når den er «på» – billig å bruke, jevn, rask og friksjonsfri. Så igjen endte jeg opp med å kjøpe et par nye øretelefoner etter måneder med å love meg selv at de ville fikse feilproblemet.

Hvis disse problemene vedvarer for Solana, vil investorer som beholder troen fortsette å tynnes ut og fremtiden vil fremstå stadig mørkere.

Men la oss håpe at vi en dag vil se tilbake på disse hindringene som mindre utfordringer som ble overvunnet under betafasen mens den formidable Solana blokkjeden var på vei mot utbredt adopsjon.

De sier at en katt har ni liv – vel, kanskje det er det samme med blokkjeder. I så fall, etter åtte dødsfall i år, har Solana sin siste sjanse.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.