Binance sparker i gang vaskehandel-bonanza, men det er en del av planen deres

Av:
jul 13, 2022
  • Binance skapte oppsikt med introduksjonen av Bitcoin-handel med null gebyr
  • Deres markedsføringstilnærming skiller seg fra konkurrenter som sliter
  • Historien her utgjør gratis reklame for Binance.

Kryptobjørnmarkedet er i full gang.

Bitcoin har sunket under nivået til sitt forrige toppmarked i 2017.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

NFT-er har blitt knust – samlingen som visstnok var «blue-chip», Bored Ape Yacht Club, mistet 75 % av verdien i løpet av 7 uker. Det er nesten som om folk innså at i et plutselig risikofylt miljø, kvalifiserer tegneserieaper ennå ikke som en trygg havn.

Andre steder utvidet verdens vokabular seg etter hvert som vi alle lærte betydningen av en ny setning – «dødsspiral» – etter at den spektakulære UST-kollapsen utslettet bankkontoer, høyskolesparinger og mer i et ødeleggende slag for bransjen. Personlig var det den tristeste episoden jeg har vært vitne til i mine år i krypto, gitt at så mange som investerte trodde at det var en stablecoin, snarere enn en av de «ustabile» stablecoinene som plutselig er så fasjonable.

I sannhet har høybetaindustrien gjort det høybetaindustrien alltid gjør i alvorlige makrosituasjoner – fulgt aksjemarkedet ned, bare mye mer voldsomt. Dette burde ikke være overraskende, som jeg skrev om forrige uke .

Aksjemarkedets seiersrekke

Forrige uke brakte imidlertid litt bedre nyheter. S&P 500 fløt ganske bra, og klokket fire dager med oppgang på rad i forkant av den viktige fredagsjobbrapporten. Etter at denne rapporten kom godt over forventningene – 372 000 sammenlignet med 250 000 prognoserte – ble markedet … på en måte rolig og til og med stengt ned 0,1%.

Det er en merkelig en. Imidlertid var markedene tilsynelatende imponert over tallene, men nølende med å vise for mye glede gitt at bedre makrotall betyr en lavere sjanse for resesjon. Og en lavere sjanse for resesjon betyr selvfølgelig at Jerome Powell er kanskje mer tilbøyelig til å heve de sentrale rentene. Så gode nyheter sender aksjer ned, og dårlige nyheter sender dem opp?

Det er en morsom verden vi lever i, og det å være en investor minner meg for øyeblikket om min skjebnesvangre støtte til et slitende fotballag (Newcastle) de siste to tiårene. Jeg har alltid ønsket at favorittspillerne mine skulle gjøre det bra, men ikke for godt, ellers ville de blitt signert av bedre klubber (ser på deg, Yohan Cabaye).

Hva er det egentlig jeg håper på da? Jeg vet ikke helt, og det er nøyaktig hvordan investorsentimentet var fredag.

Rebound for kryptovaluta?

Uansett, la oss gå videre fra tangentielle fotballanalogier til Bitcoin. Som nevnt ovenfor er makroen alt som virkelig betyr noe for øyeblikket. Jeg har nylig skrevet utallige stykker om dødsspiraler , smitte og de andre særegenhetene som har gitt gjenlyd gjennom kryptomarkedene (hva må en fyr gjøre for å få gode nyheter her?). Uten store hendelser på flere uker nå, er det tilbake til å være makrostyrt.

Men da jeg snublet ut av sengen i morges og nippet til vekke-meg-opp-smoothien min (jeg vil anbefale det på det sterkeste – selv om jeg la til for mange frosne bær i denne utgaven, noe som var veldig opprørende), dro jeg opp telefonen for å se innboksen min var full av nyhetsbrev og historier om at Binance satte rekordhøye volumer etter deres beslutning om å fjerne gebyrer på Bitcoin-handel.

Dette forvirret meg.

Binance tilbyr allerede noen av bransjens laveste priser med et gebyr på 0,1 % (med ytterligere 25 % rabatt hvis man betaler i native token BNB), og likevel får et kutt på 100 bps volumet til å eksplodere? Jeg vil være skeptisk til at selv den store Jerome Powell kunne ha forårsaket så mye bevegelse med et 100 bps kutt, og at mannen kontrollerer universet på egenhånd, ser det ut til. (Underliggende data for grafene nedenfor er levert av den utmerkede Kaiko ).

Hvis du flytter markøren til høyre på grafen ovenfor, vil du se volumøkningen umiddelbart på fredag, som hopper til 11 milliarder dollar daglig. Det er nest etter de monstrøse $14 milliarder den 19. mai 2021, en måned brent i hver kryptoinvestors minne med Bitcoin som åpnet på $57 000 og stengte på $37 000.

Men relativt sett kom fredagens topp midt i relativt rolige markedsforhold, med ingenting som egentlig skjedde bortsett fra at Elon Musk hadde en transaksjon på 44 milliarder dollar (hva er nytt?). Likevel så det ut til at bevis støttet påstandene om at nullavgiftsendringen hadde oppmuntret til en økning i volum. Dette ble ytterligere støttet opp når USD-nevneren ble snudd fra forrige graf til Bitcoin.

For en lengre tidshorisont for volumtrendene som går helt tilbake til Binances grunnleggelse, trykk «Spill av tidslinje» øverst til venstre i grafen nedenfor. Og ja, dette er ikke noe jeg trodde jeg skulle si når som helst snart, men vi har en all-time high. Når det gjelder Bitcoin, hadde Binance sitt høyeste daglige volum som ble handlet noensinne 8. juli, og det var ikke spesielt nært.

Da jeg så at Bitcoin-handelen nådde alle tiders høyder, tegnet jeg deretter den samme grafen, men inkluderte Ethereum for å se om jeg kunne se noe mønster. Som du vil se nedenfor, har det vært et nesten eksakt forhold mellom BTC- og ETH-volumet historisk sett. Det store unntaket fra dette er – du gjettet riktig – forrige fredag. Når du flytter markøren til høyre i grafen og ser på fredag, vil du se at volumet i BTC gikk vertikalt som nevnt ovenfor, mens ETH-volumet stort sett forble stillestående.

For de av dere som foretrekker statistikk enn å se på pene bilder, har korrelasjonen siden starten av 2020 vært ganske svimlende 0,87, så fredag var definitivt en avviker. Jeg kompilerte faktisk min egen hypotesetest her for å konkludere med at resultatet var statistisk signifikant selv ved 99% konfidensintervall. Det er en stund siden jeg fikk øve meg på statistikken min. En titt på grafen nedenfor er alt du trenger for å se forholdet og divergensen på fredag.

Så, hva betyr dette?

Dette er et av de mest alvorlige tilfellene av vaskehandel jeg har sett nylig, og det sier noe når man snakker om krypto. Disse handelene er ikke ekte, for å bruke et mer forenklet språk.

Binance presser sitt opprinnelige token, BNB, aggressivt, og en av måtene de gjør det på er med VIP-nivåer. Jo mer du handler, jo mer avanserer du gjennom nivåene og jo flere belønninger får du. Når du fjerner gebyrer helt fra Bitcoin-handel, er det ingenting som hindrer kontoer i å handle med seg selv for å øke volumet og klatre i VIP-nivåene.

Dette ble snart erkjent av Binance, som faktisk kunngjorde at de ville remodellere volumbaserte VIP-nivåer. Men så er det naturlige spørsmålet: hvorfor ha VIP-nivåer i det hele tatt når det allerede er null gebyrer? Hvorfor ikke bare fjerne Bitcoin fra ligningen?

Annonsering

2022 er et år hvor Coinbase, crypto.com og en hel rekke konkurrenter har slitt kraftig mens de har brukt store penger på annonsering. Husker du de dyre SuperBowl-annonsene der Matt Damon sprang over skjermen i 60 sekunder (til en pris av $6,5 millioner per 30 sekunder) før han forførende kunngjorde «formue favors the bold»?

Ja, vel, disse annonsene ser ikke så smarte ut i ettertid, men Binance var ikke involvert – som deres administrerende direktør Chengpeng Zhao (CZ) nylig påpekte da konkurrenter forsøkte å si opp ansatte.

https://mobile.twitter.com/cz_binance/status/1537013824666095617

Dette er også toppen av isfjellet. Jeg er i Miami for øyeblikket, og jeg gikk nettopp forbi hjemmet til Miami Heat for noen minutter siden i lunsjpausen. Tradisjonelt kjent som American Airlines Arena, ble navnerettighetene kjøpt i fjor av FTX i en rekordstor avtale på 135 millioner dollar. Det kan kjøpe deg halve kryptoverdenen i disse dager.

Hvis kryptogreien ikke slår ut, kan jeg kanskje bli fotograf. Jeg fikk nesten FTX Arena-logget inn uten at palmene blokkerte det!

Men se hva som skjer nå. De kuttet 100 bps av gebyrene og hele bransjen snakker om dem. Jeg har akkurat brukt halve ettermiddagen min på å skrive en historie om en total ikke-historie. Du har nettopp brukt fem minutter på å lese den (det er nok min skyld, beklager).

https://mobile.twitter.com/cz_binance/status/1489458510312005639

Noen ganger gjør smarte mennesker smarte ting. Dette er en av dem. Og reklamen fortsetter, med CZ som overlater fremtiden for gratis Bitcoin-handel til publikum.

https://mobile.twitter.com/cz_binance/status/1545506631684866049

Uansett, la oss håpe jeg har noe mer nyhetsverdig å skrive om i morgen. Enda viktigere, la oss håpe jeg får bær-til-banan-forholdet rett i min neste smoothie, for denne morgenen var røff.

Som om bjørnemarkedene ikke var vanskelige nok allerede
Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money