Voyager avviser Bankman-Frieds «skambud» for å la kundene få tilgang til midler

Av:
jul 27, 2022
Oppdatert: jul 28, 2022
  • Voyager avviser Bankman-Frieds "skambud"
  • Bankman-Fried har tilbudt kundene en måte å få noen av sine eindeler tilbake på
  • Voyager har hevdet at avtalen er et "skambud utkledd som en hvit ridder"

Kapittel 11 er en setning som har gått inn i språket til de fleste kryptovaluta-investorer i år. Kort oppsummert er det den juridiske begjæringen om konkurs, som har rammet en rekke kryptorelaterte fond og plattformer i år.

Three Arrows Capital

En slik plattform er (var?) Three Arrows Capital (3AC), kryptohedgefondet grunnlagt av Kyle Davies og Su Zhu. Etter en handelsstrategi som tilsynelatende var sentrert rundt å være så belånt og risikabelt som mulig, ble 3AC tvunget i kne da markedene ble stygge.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Terra-dødsspiralen i mai var det som begynte det hele. En enorm eksponering betydde spikeren i kista for Zhu og gjengen, men tilsynelatene nektet han fortsatt å erkjenne det den gangen.

Unødvendig å si, 3AC var ikke mer. Dominobrikkene fortsatte imidlertid og tok oss til hovedpersonen i dette stykket, Voyager Digital. Forrige måned kunngjorde Voyager at 3AC hadde misligholdt et lån på 670 millioner dollar, et oppsvulmet beløp sammenlignet med de 137 millioner dollar i amerikanske dollar og kryptoaktiva som de hadde.

Å finne 3AC

Zhu og Davies dukket opp igjen etter en måneds gjemming ifølge en rapport fra Bloomberg. Selv om jeg delvis har sympati for en handelsstrategi som har gått fryktelig galt, er måten de har håndtert dette på intet mindre enn beklagelig. Dessverre er det den vanlige detaljkunden som lider mest, med deres misligholdte lån og handlinger som utløste en skitten bølge av smitte som ikke sparer noen.

«Det er ikke en overraskelse at Celsius, oss selv, denne typen firmaer, alle har problemer på samme tid», sa grunnleggerne til Bloomberg, om enn for sent. «Vi har vår egen kapital, vi har vår egen balanse, men så tar vi også inn innskudd fra disse långiverne og så genererer vi avkastning på dem. Så hvis vi er i bransjen med å ta inn innskudd og deretter generere avkastning, så betyr det, du vet, at vi ender opp med å gjøre lignende handler.»

Det vi ikke skjønte var at LUNA var i stand til å falle til null i løpet av få dager, og at dette ville katalysere en kredittklemme i bransjen som ville legge betydelig press på alle våre illikvide posisjoner.

Three Arrows Capital medgründer Zhu Su

Med Voyager som en av disse kreditorene, stirrer deres investorer nå på et tap på 99 % på aksjekurens og en egen Kapittel 11-innlevering. Denne uken gikk Sam Bankman-Fried, som har tatt rollen som utlåner som siste utvei i kryptomarkedene, inn med et tilbud om å kjøpe det omstridte firmaet til «fair market value».

Forslaget hans ville gi kundene muligheten til å få tilbakebetalt minst en del av deres låste midler i Voyager, i stedet for å vente på den lange (sannsynligvis år lange) prosessen med Voyagers egen kapittel 11-saksgang.

«Voyagers kunder valgte ikke å være konkursinvestorer med usikrede krav,» sa Bankman-Fried i en uttalelse. «Målet med vårt felles forslag (som involverer tre av hans firmaer) er å bidra til å etablere en bedre måte å løse en insolvent kryptovirksomhet på – en måte som lar kundene få tidlig likviditet og kreve tilbake en del av eiendelene sine uten å tvinge dem til å spekulere på konkursutfall og ta ensidig risiko.»

Voyager avviste imidlertid tilbudet og avviste det direkte før han kalte det «et skambud utkledd som en hvit ridder»

Bankman-Fried hevdet at ved å tilby en rute for kunder ved å bruke FTX for å løse inn noen av sine beholdninger, kunne de unngå den marerittaktige kapittel 11-prosessen. En rask titt på hvor lang tid det tok Mt GOX-børsen å håndtere de juridiske problemene viser at han har et poeng. Det er noe som heter tidsverdien av penger, tross alt.

Voyagers holdning er imidlertid at det er et ekkelt publisitetsstunt som håper å presentere FTX som en altruistisk enhet når forslaget i realiteten vil tilby kundene mindre penger enn de ellers ville hentet gjennom konkursbehandling.

Den pågående jakten på 3AC ble fremhevet som en stor faktor av Voyager, som fortsatt er fast på at kundene har en sjanse til å hente inn noen midler – noe som å akseptere Bankman-Fried-tilbudet ville være i nærheten av. Men Bankman-Fried bekreftet via FTX at kunder «kan fortsette å forfølge Three Arrows Capital for ytterligere utvinning»

For min del tror jeg all tillit til firmaer som 3AC, Voyager, Celsius eller lignende for lenge siden har forduftet. Jeg har en tendens til å tro at Sam Bankman-Fried og FTX handler i god tro her. Jada, de har en finger med i spillet også med hensyn til potensiell markedsføringspress og omdømmegevinster, men hvis det hjelper kundene, hvem bryr seg da?

Voyager, ved å avslå denne avtalen, lever bedre på løftet om å la kundene få mer av pengene tilbake. Hvis de ikke gjør det, har de gjort enda en feil i det som er i ferd med å bli en sjokkerende lang liste.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money