En påminnelse om at DeFi fortsatt fungerer

Av:
jul 29, 2022
  • Sentraliserte selskaper som Celsius, Voyager Digital og Three Arrows Capital leder er alle borte
  • Cryptomarkedet har kommet under press, men det er dårlige egg i alle bransjer
  • Desentraliserte protokoller har gått jevnt, med testing av DeFi som bygger tillit

Likvidert. Insolvent. Kapittel 11. Konkurs.

Alle ord som har virvlet rundt de siste par månedene har blitt stygge i kryptoland, ettersom en smittebølge har oversvømmet markedet (som jeg tidligere har skrevet om her).

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Sentraliserte kryptoselskaper begjærer seg konkurs

Vi har sett etablerte enheter som Celsius gå under, etter den opprinnelige krisen (det har egentlig vært for mange til å telle nå) som ble utløst da Terra lærte alle hva begrepet «dødsspiral» betyr.

Men etter hvert som konkursene hoper seg opp – Celsius, Three Arrows Capital, Voyager Digital og så videre – er det en økende retorikk rundt dette som forsøker å etablere en historie om at krypto var bortkastet tid.

Men dette er uvitende og fasinerende etter mitt syn. Ingen erklærte «betalingsbehandlingen er død» da det store firmaet Wirecard gikk under etter regnskapssvindel. Enron drev ikke energivirksomheten under. Lehman gikk under, men bankvirksomhet eksisterer fortsatt i dag.

Realiteten er at i en bransje så stor som kryptovaluta hadde blitt, kom det alltid til å være noen dårlige epler. Tatt i betraktning det faktum at denne plassen har vokst i et tempo som bare konkurrerer med Internett – husk at Satoshi lanserte Bitcoin først i januar 2009 – og det faktum at det har vært støy, rykter, opp- og nedturer samt hensynsløshet rundt historien er å forvente.

Hvorfor tolkes en hel industri som en fiasko på grunn av noen få hensynsløse aktører?

DeFi har fungert som planlagt

Enda viktigere, la oss se på den forførende navngitte desentraliserte finans (DeFi). Med denne tsunamien av smerte som fosser over markedet, har DeFi gjort … ingenting. Det har ikke vært noen store nedsmeltninger. Protokoller fungerte som de skulle, slik de var kodet til, slik alle visste at de ville. Og før du nevner – jeg regner ikke Terra som en desentralisert finansprotokoll – det var en unik situasjon basert på det som var et dødsdømt konsept i en usikret algoritmisk stablecoin. For ikke å nevne, det ble veldig mye drevet av et sentralisert fond (LFG) som opererte på en veldig ugjennomsiktig måte.

Lån ble avviklet dersom marginkrav ikke kunne oppfylles. Sikkerhet ble solgt og långivere tilbakebetalt. Med alt på kjeden og gjennomsiktig, har alt skjedd akkurat slik det var forventet.

Jeg ser absolutt ingenting de siste månedene som får min tro på DeFi til å vakle. Tvert imot – den har seilt gjennom denne turbulensen uten å ta noen skade eller vise tegn til å skulle kollapse. Nedgangstider er for å bygge, sier de. La oss se hva DeFi kan gjøre – tross alt har den ikke engang sett sin tredje bursdag ennå.

Hvis det er noe positivt å ta fra dette, er det at sikkerheten for overkollateriseringslån og utlån gjennom DeFi-protokoller, og åpenheten og forutsigbarheten den gir, har holdt seg sterk. Noen ganger er kjedelig bra, og DeFi har vært kjedelig. Stor innovasjon og revolusjon tar tid, hvis DeFi skal holde løftet, må det testes. De siste månedene har ikke fremtvunget noe den ikke kunne håndtere.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money