Hvordan vil Mt Gox bitcoins påvirke markedet? Intervju –

Av:
jul 29, 2022
  • Tidligere Bitcoin-børs Mt Gox opphørte i 2014 etter tap av 650 000 bitcoins
  • Rettssaker pågår fortsatt, men 137 000 bitcoins vil bli kreditert tilbake til opprinnelige innehavere ($3,3B)
  • Mange er bekymret for at forsyningsflommen vil legge press på bitcoin-prisen

Mt Gox, den første kryptobørsen som fikk mainstream trekkraft, har lenge gått ned i kryptering av kryptoberyktelse.

Lansert i 2010 – knapt et år etter at Satoshi Nakamoto introduserte verden for Bitcoin, håndterte den i løpet av fire år over 70 % av Bitcoin-transaksjoner over hele verden. Og så, i februar 2014, var den borte. Driften ble brått opphørt, konkursbeskyttelse ble begjært og viktigst av alt, 650 000 bitcoins manglet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Imidlertid har den siste utviklingen i rettsprosessen kastet lys over saken, og avslører at 137 000 bitcoins vil bli gjenvunnet.

Spørsmålet blir da – med denne skattekisten av bitcoins verdt rundt 3,3 milliarder dollar til nåværende priser, hvilken effekt har dette på markedet?

Mt Gox-innehavernes handlinger (vil) reflektere den generelle bransjestemningen og være spesielt indikativ på hvor OG-ene står når det gjelder Bitcoins prispotensial

Kiril Nikolov, DeFi Strategy hos Nexo

Jeg fikk tanker fra Kiril Nikolov, DeFi Strategy hos Nexo, kryptoutlånsplattformen, om hvordan dette ville påvirke markedet.

Selvfølgelig, gitt den nylige lossingen fra Celsius av en båtlast med wBTC selv, stilte jeg noen spørsmål der også – i tillegg til hvordan hele Celsius-historien påvirker Nexo og industrien for øvrig.

Bitcoin-tilstrømningen som følge av Mt Gox-utgivelsen vil utvilsomt ha en umiddelbar innvirkning på markedet. Hvor stor den er, vil utelukkende avhenge av avgjørelsene til Mt Gox-fordringshavere; med andre ord – vil de selge, låne for å dra nytte av fremtidige oppganger, eller hodl

NikolovInvezz (IZ): Tror du at markedet allerede har tatt høyde for at Mt Gox-selgere vil selge ned noe av deres Bitcoin?

Kiril Nikolov (KN): Ja, dette ville være en rettferdig antagelse, selv om det ikke er noen måte å vite det sikkert før vi ser hendelsene spille ut.

IZ: Gitt den lange tidsperioden mellom nå og når innehaverne mistet tilgangen til myntene sine med Mt Gox, vil mange ha sett endringer i livsstilen deres, økonomiske forhold og utallige andre faktorer. Tror du derfor det er veldig vanskelig å forutse hva som skjer her?

KN: Generelt sett ville de fleste ofrene for Mt. Gox ha det bedre økonomisk hvis de forble aktive i bransjen. Min antagelse er at de fleste ofrene har holdt seg aktive i bransjen som brukere, byggere og tidlige brukere og har derfor hatt stor nytte.

IZ: Tror du vi ville ha sett en annen reaksjon fra investorene hvis bitcoins ble gitt ut til dem i fjor midt i kryptorallyet, i motsetning til nå når markedene sliter?

KN: Ja, selv om paradoksalt nok midt i markedseuforien, kan brukere ha vært enda mindre villige til å selge gitt en oppfatning av enda høyere potensielle oppside i et oksemarked. I tillegg var det tidlige likviditetsmuligheter (i likhet med det nylige FTX-tilbudet om å kjøpe Voyager-krav) som har gjort det mulig for brukere å få tidlig likviditet (Fortress Capital har satt av 100M$ til tidlig likviditet).

IZ: Nexo er åpenbart ute etter å distansere seg fra et forhold til Celsius eller andre uansvarlige kryptolånere som led av dårlig risikostyring. Mener du imidlertid at de høyprofilerte insolvensene til slike selskaper har svekket omdømmet til hele bransjen? Er kundene nå mer forsiktige og nølende med å forfølge avkastning?

KN: Et slikt antall høyprofilerte insolvenser og utlånstap har utvilsomt skadet bildet av hele kryptoutlånsindustrien. Jeg har sterk tro på at nylige konkurser ikke vil ødelegge etterspørselen etter avkastning og effektive pengemarkeder.

Faktisk er slike enorme tap bare en katalysator for raskere bruk av mer robuste garanti- og risikostyringsstandarder. Et høyere press for åpenhet vil føre til neste generasjon av utlånsprodukter for kryptovaluta og standarder for avsløring av risiko.

Teamet vårt har tatt de første skrittene med våre 40+ lisenser og registreringer samt vår sanntidsattest (også brukt av selskaper som Kraken), og vi forventer at andre tar denne tilnærmingen.

Revidert selskapsøkonomi vil bli standarden innen institusjonell finans for både fond og långivere. Inntil slike standarder er opprettet og industrien modnes, vil vi forbli konservative, og stole på automatisering og oversikkerhet for å dra full nytte av det digitale eiendeler har å tilby.

IZ: Tror du Celsius-innehavere noen gang vil få en del av bitcoins eller annen krypto tilbake?

KN: På bakgrunn: Jeg tror at konkursbehandlingen i tilfellet Celsius er nødt til å være treg og ineffektiv med mange saker der; uventede detaljer og gjensidige avhengigheter innen bransjen kommer til syne.

Celsius-brukere vil ha en lang og utmattende prosess foran seg, med prosedyrer fra kryptovalutaer og salgstidspunktet deres (i motsetning til stablecoins/fiat-valutaer) som setter mest usikkerhet foran likvidatorene om hva som er rettferdig fordeling og riktig timing.

IZ: Overrasket prispåvirkningen av at Celsius losset deres wBTC deg? Og bruker du noe fra hvordan det gikk i analysen din av hva som vil skje med Mt Gox bitcoins?

KN: Det er en betydelig forskjell, med wBTC Celsius-salget som et brannsalg med stor hast. En enkelt selger som har et stort behov for nedsalg vil neppe ha en lignende innvirkning på et marked med tusenvis av langsiktige eiere.

For å ha den samme nøyaktige innvirkningen, ville Mt. Gox trenge et enestående nivå av koordinering mellom innehavere for å provosere frem samme type salgspress. Når det er sagt, tror jeg at salgspress, selv om det er potensielt overvurdert, har potensial til å ha en betydelig innvirkning på dagens priser.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money