Intervju – Demokratisering av risikokapital: Hatu Shiek, CMO i DAO Maker

Av:
aug 16, 2022
  • Risikokapitalister i krypto blir ofte kritisert for ikke å sammenstille interesser med startups de finansierer
  • VC er også utilgjengelig for detaljinvestorer, de får ofte store tap hvis kryptoprosjekter mislykkes
  • DAO Maker er en ny løsning for å løse disse problemene og fornye VC i krypto

Selv med turbulensen i markedene i løpet av første halvdel av 2022, forblir kryptoindustrien fullpakket med innovasjon.

Selv om verdivurderinger kan ha trukket seg noe tilbake, er venturekapital i hjertet av mange spennende prosjekter som tar sikte på å forstyrre den gamle finanssektoren – og sektorer utenfor.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

I dag ser vi på DAO Maker, som har som mål å innovere selve risikokapitalismen.

En av de største kritikkene mot VC-er innen krypto er at de er elite og utilgjengelige. Gang på gang ser vi VCs gjøre mye penger , selv i tilfeller der produktet eller tokenet ender opp med å falle massivt i verdi. Det er detaljhandelen som ender opp med å holde sekken, mens VC-er tjener penger – når den daglige investoren ikke hadde noen sjanse til å bli involvert.

Det er her DAO Maker kommer inn. Et nytt blockchain-domisilisert prosjekt som tar sikte på å rydde opp i insentiver med VC-er, demokratisere tilgang og til slutt skape et mer rettferdig system for alle. Det er en ganske spennende DeFi-applikasjon, så vi hadde noen spørsmål til Hatu Shiek, CMO for DAO Maker,

Invezz.com (IZ): Hei Hatu! Takk for at du ble med oss i dag. Fortell oss din kryptohistorie og hvor ideen til DAO Maker kom fra.

Hatu Shiek (HS): Hei! Jeg er Hatu Shiek, CMO og medgründer av DAO Maker. Takk for at du har meg ombord.

Greit! La oss begynne med utdannelsen min. Rett etter endt videregående, flyttet jeg til USA for høyere utdanning for å bli involvert i den globale oppstartsscenen her. Jeg studerte Business Finance Concentration og Mathematical Economics fra Stony Brooke University, New York. Selv under college, forsøkte jeg å mestre så mange gründerferdigheter som mulig, og da jeg ble uteksaminert, hadde jeg fire egne foretak.

I min søken etter å satse på gründerferdigheter utviklet jeg en kjærlighet for markedsføring og strategi. Jeg innså at jeg elsker å analysere og planlegge ulike tilnærminger for forretningsvekst. Så jeg fortsatte med å administrere et fylkesbudsjett på 3 millioner dollar og la til rette for 65 millioner dollar i ICO-finansiering før jeg begynte i DAO Maker. Jeg jobbet også tett med ulike blockchain-baserte prosjekter og tokens for å administrere markedsføringsstrategiene deres.

Som en som er nært knyttet til oppstartsområdet, observerte jeg VC-tilnærmingen til startups og hvordan den sentraliserte naturen til VC-markedet setter startups i et kvelertak. Heldigvis var det også da DAO Maker og dens visjon om å bringe detaljinvestorer til VC-markedet fanget oppmerksomheten min. Jeg elsket ideen og bestemte meg for å være med å grunnlegge satsingen.

IZ: Ok, DAO Makers visjon er ganske spennende. Men VC-markedet i seg selv er ekstremt vellykket. Hva er behovet for detaljinvestorer i dette området?

Ja! VC-markedet er og vil alltid være ganske vellykket. Faktisk, bare i 2021, utbetalte VC-er hele 621 milliarder dollar på oppstart. Men begrepet suksess her er ganske subjektivt. Markedet kan virke vellykket fra VCs perspektiv, men ikke så mye fra startups perspektiv. Dette er fordi VC-er opererer med et vekst-først-perspektiv og fokuserer mer på profitt enn oppstartsbedrifters velferd. Og når de jakter på sin egen profitt, skyver de mange lovende startups ut i glemmeboken.

Fra begynnelsen har VC-støttede startups et enormt press for å vokse og skalere for tidlig. De får ikke den nødvendige tiden til å etablere et sterkt marked for seg selv. Og skalering uten å ha et skikkelig marked er en oppskrift på katastrofe. De få startupene som får det til, overlever. Alle de andre kjøpes enten av VC-ene eller likvideres. Estimater tyder til og med på at tre av fire VC-støttede oppstarter mislykkes.

Dette er den nåværende tilstanden til VC-markedet, og hvis vi får fortsette, kan vi sitte igjen med et oppstartsområde som setter innovasjon på baksiden og fokuserer på kortsiktig vekst. For at innovasjon skal trives, må markedet demokratiseres. Med andre ord, makten må flyttes fra hendene til VC-er. Dette er bare mulig ved å åpne VC-døren for detaljinvestorer. Og takket være blockchain-teknologi er det nå enklere enn noen gang før å bringe detaljinvestorer inn i VC.

IZ: Det er en flott innsikt. Kan du fortelle oss hvordan blockchain-teknologi hjelper ombord detaljinvestorer og matche dem med passende startups?

Greit! Begrunnelsen her er ganske grei. Vi trenger innovasjon for å trives, så den eneste veien videre er å demokratisere VC-markedet. Og for å demokratisere VC-markedet, må vi oppnå fullstendig åpenhet, uovertruffen sikkerhet og tillitsløshet, som alt bare er mulig på blokkjeden. For startups åpner blockchain-teknologi døren til en global investorpool og hjelper med å automatisere finansieringen deres. Det eliminerer også behovet for mellommenn og sentraliserte myndigheter, og gir dem full kontroll over virksomhetene sine.

For detaljinvestorer gjør blockchain-teknologi VC-markedet tilgjengelig ved å la dem slå sammen ressurser med millioner av andre over hele verden for å finansiere oppstart. Så investorer kan investere når det passer dem uten press for å sette inn en enorm kapital på forhånd. Dessuten bruker vi i DAO Maker atferden til investorer i kjeden for å matche dem med oppstartssatsinger som passer deres preferanser og risikovilje.

IZ: Gi oss ytterligere innsikt i DAO Maker, visjonen og hvordan plattformen demokratiserer VC-markedet.

Sikker! Så, med DAO Maker bygde vi en helhetlig plattform for å ta med detaljinvestorer og gjøre VC-markedet tilgjengelig for dem. Vår visjon er å demokratisere VC-området og prioritere velferden til startups, samtidig som det gir detaljinvestorer en mulighet til å kapitalisere på veksten deres. Med andre ord, vi gjør det mulig for publikum å delta som VC-er. Våre investeringsprodukter er utformet med tanke på detaljinvestorers forventninger. Likevel er velferden til startups også vår prioritet, så detaljinvestorer på plattformen vår tar treårige forpliktelser akkurat som VC-er. I tillegg tilbyr vi ikke-VC, kun offentlige finansieringsprogrammer i tidlig fase for oppstart. I løpet av veldig kort tid fortsatte de opprinnelige eiendelene til disse plattformene å utkonkurrere de VC-finansierte. Selv i bjørnemarkeder prioriterer DAO Maker offentlig finansiering fremfor VC-finansiering.

IZ: Visjonen din er ganske spennende. Men når det er sagt, er VC-markedet i seg selv et risikabelt område. Hvordan tror du risikoen knyttet til slike investeringer kan reduseres?

Vi vil! Når millioner av investorer samler inn ressurser for å finansiere startups, er risikoen fordelt. Ingen enkelt investor tar risikoen alene. Så vi kan si at risikoen knyttet til VC-markedet er betydelig redusert. Men når det er sagt, er det fortsatt mer risikofylt enn noen annen personlig finansinvestering. Detaljhandelsinvestorer ser etter jevn inntektsvekst, i motsetning til VC-er, som sikter etter høyest avkastning og er forberedt på tapene.

Så hvis vi virkelig vil ha deltakelse fra private investorer i VC-markedet, må vi imøtekomme deres varierende risikoappetitt og forventet avkastning. Rammer for lavrisiko deltakelse er løsningen her. Investorer bør kunne investere så mye eller så lite som mulig. Investeringsprodukter bør utformes på en måte som reduserer så mye risiko som mulig, samtidig som de gir investorene jevn avkastning og inntektsvekst. For eksempel garanterer vårt flaggskip-produkt Venture Bonds en 8-10 % rente for investorer, med nesten null forbundet risiko.

IZ: Til slutt, hvilke råd vil du gi til detaljinvestorer som ser på VC-området?

VC-markedet er utvilsomt en utmerket mulighet for inntektsvekst som detaljinvestorer har blitt fratatt i flere tiår nå. Tenk deg å investere i Google eller Tesla i de begynnende stadiene. Ja, risikoen var høy, men avkastningen var enda høyere.

Men her, med plattformer som DAO Maker som kommer inn i bildet, har detaljinvestorer muligheten til å investere i morgendagens Google samtidig som de reduserer risikoen betraktelig. Det er en vinn-vinn-situasjon. Så mitt råd til detaljinvestorer er å gripe denne muligheten og investere i henhold til deres risikoappetitt og forventet avkastning.

Det er nå i deres hender å bidra til å demokratisere VC-markedet og ta hjem en del av profittkaken i prosessen.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money