Flame animation

Heteste nye
meme-mynt

Flame animation
Coin spinning animation

100x potensial

Shiba Memu Roll-out Logo KJØP NÅ

Jeg ble svindlet for $2800, og nå skal jeg prøve å finne fyren

Av:
Aug 24, 2022
Listen
  • Jeg ble svindlet ut av 2800 dollar i krypto via en forseggjort falsk nettstedsvindel
  • Dette er min historie, i tilfelle det hjelper deg
  • Hvis du vil hjelpe meg med å spore opp svindleren, ta kontakt med meg - alle midler går til veldedighet

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

George Bernard Shaw var en kjent irsk dramatiker. Han sa en gang at du “aldri skal bryte med en gris. Man blir bare skitten, og grisen nyter det».

Vel, jeg har kjempet med griser i noen år nå. Ikke bokstavelig talt, selvfølgelig. Det ville vært rart, og jeg ville sannsynligvis tapt. Det jeg sikter til er kryptovaluta-svindlere. Etter å ha operert i rommet siden 2017 – et rom som, la oss være ærlige, er hjemsted for sin rimelige andel av svindlere – forrige uke ble jeg endelig skitten.

For takket være min egen dumhet – og litt uflaks – er det en svindler der ute et sted som sannsynligvis arrangerer en hyggelig liten fest. Og jeg betaler for det.

Så, av hensyn til terapeutisk katarsis, er dette min historie. Det hjelper å snakke, ikke sant? For ikke å nevne, hvis det hjelper minst én av dere å unngå en lignende hendelse, er det verdt noen minutter av tiden min. Og, jeg skal prøve å spore fyren på kjeden, og i det usannsynlige tilfellet jeg henter noen midler, vil jeg donere dem til veldedighet. Hvis du vil hjelpe meg, ta gjerne kontakt!

  • Save

Hvordan jeg ble lurt

Copy link to section

Takket være at jeg mistet min “connection-flight” på vei tilbake fra El Salvador, opplevde jeg min egen Hollywood-film som sluttet sent sist søndag kveld. I stedet for å sprinte gjennom flyplassen for å fange mitt livs kjærlighet, spurtet jeg gjennom terminal 1 på Orlando flyplass for å desperat bestille den siste flyreisen.

På en eller annen måte, til tross for at jeg allerede dagdrømmer om å sette kursen mot verdens tristeste (og ensommeste) dagstur til Disneyland mandag morgen mens jeg befant meg i Orlando, klarte jeg å finne et American Airlines-fly til Miami som hadde begynt med ombordstigning da jeg ankom gaten. Jeg ba de ansatte om å la meg kjøpe en billett, lykken sto meg bi, og de lot meg kjøpe en billett der og da og gå ombord på flyet.

Spol tre timer fremover og jeg kommer til overnattingsstedet mitt i Miami. Utmattet og forvirret var jeg i et slikt humør der selv å pusse tennene føltes som en slitsom oppgave. Men jeg husket at jeg måtte gjøre en økonomisk transaksjon fra Solana (Phantom)-lommeboken min før jeg fikk lov til å sove, så jeg dro frem den bærbare datamaskinen og åpnet lommeboken.

Det var et problem med at tokenbalansen min ble vist, så jeg sendte melding til Telegram-gruppen med gutter jeg tidligere hadde jobbet med. En av dem fortalte meg at de ville svare senere – jeg skal endre navnet hans, men la oss kalle ham Eddie.

Uten at jeg visste det, var det også en utenlandsk part som hadde infiltrert gruppechatten. Å se denne “Jeg kommer tilbake til deg senere”-meldingen fra Eddie, svindleren så hans sjanse. Han etterlignet Eddie ved å endre profilbilde og navn for å matche Eddies. Og så sendte han DM til meg.

«Hei, bare følger opp meldingen min i gruppechatten – tror jeg har løst problemet ditt»

Etter å ha vært kjent med Eddie fra å ha jobbet med ham før – og snakket med ham over telefon ved mange anledninger – stolte jeg på ham. Vi hadde aldri sendt meldinger på Telegram før, men jeg tenkte ikke engang på å sjekke profilen hans (tilgjengelig i “Detaljer” på Telegram-profilen hans) for å bekrefte at det var den samme Eddie som i gruppen. Dette ville ha virket paranoid, men dette er krypto og jeg burde ha visst det. Det var min store feil.

Så dette var ikke Eddie jeg snakket med. Av en eller annen grunn ga ikke den falske Eddie meg det virkelige navnet sitt, så jeg må døpe ham også. La oss kalle ham Bernie.

Bernie

Copy link to section

Bernie ga meg litt informasjon om hvordan jeg kan rette opp problemet. Jeg vil ikke gå inn på detaljene siden det ikke er viktig, men i hovedsak bygde han et falskt nettsted som kun hadde ett tegn avvik fra den faktiske nettadressen. Den falske imitasjonen så nøyaktig den samme ut, men igjen burde jeg ha sjekket – det er en grunnleggende regel i rommet. Men trøtt som jeg var lengtet jeg etter senga etter en lang dag med reise. Jeg var lat. Igjen, en feil.

Lommeboken min ble hacket og det gikk ut $2800 i midler, hovedsakelig av USDC, men også et lite dryss av SOL og noen andre tokens.

Huff.

Sporing på kjeden

Copy link to section

Så begynte jeg å spore midlene på blokkjeden. Jeg fant svindlerens lommebok.

Det mest frustrerende er at Bernie åpenbart er intelligent med en dyp forståelse av blokkjede og nettbygging. Det er så synd å se noen så dyktige ty til å stjele for å leve.

“Jeg trenger de pengene til det syke barnet mitt”, sa jeg til Bernie, for å se hvor langt jeg kunne teste evnen hans.

“Beklager, bro”, svarte han saklig.

“Hvordan sover du om natten?”, svarte jeg.

“Veldig bra. Takk for at du spør» var Bernies svar.

Bernie sendte mine ikke-USDC-midler til DEX Jupiter Aggregator, hvor han byttet dem inn i USDC – under et skjul av anonymitet. Kort tid etter endte midlene i en ny lommebok, som inneholdt over en halv million dollar.

Tanker og detektivarbeid

Copy link to section

Jeg er heldig som ikke har et sykt barn, gudskjelov. Jeg er også heldig at det ikke var mer enn $2800 i lommeboken min. Men å se rikdommen i Bernies lommebok og den fullstendige mangelen på anger han har, for ikke å snakke om den nesten arrogante stoltheten han opptrer med, får blodet mitt til å koke.

Bernie har ingen kjennskap til min økonomiske situasjon, men han stjeler uansett. For ikke å nevne, med det store antallet mennesker han stjeler fra, hvem vet hvilke situasjoner de alle kommer fra?

For meg har jeg lært en lekse. Jeg var dum, jeg føler meg som en tosk og jeg betalte prisen. Det er også veldig sint på meg selv for å ha donert pengene mine til en så foraktelig skikkelse. Hva har du lært? vær 100 % sikker på at du ALLTID er på riktig URL når du handler med kryptolommebøkene dine. Og sørg for at ALLE som sender meldinger til deg er nøyaktig den du tror de er. Dobbelt- og trippelsjekk, uansett hvor fjern muligheten kan virke.

Fremfor alt, for en sløsing at noen med ferdighetene til å bygge et utmerket falskt nettsted og utføre en så forseggjort svindel, bruker disse ferdighetene til å gjøre livet verre, i stedet for å prøve å gjøre verden til et bedre sted.

Jeg kommer til å dykke dypt som detektiv for å fortsette å følge fondene så godt jeg kan, med en mer uttømmende detektivartikkel i kjeden som følger. Hvis noen ønsker å hjelpe i dette morsomme (!) prosjektet for å hente inn noen av midlene, vennligst ta kontakt med meg på Twitter @DanniiAshmore – hvis noen penger blir hentet inn, kan alle som hjelper meg stemme hvilken veldedighet de skal donere dem til.

  • Save
  • Save