CZs siste blogginnlegg – han leder med et stort hjerte

Av:
Sep 1, 2022
Listen
  • Binance-sjef Chengpeng Zhao skriver om at han flyktet fra Kina i 1989 før han fikk kanadisk statsborgerskap
  • Han argumenterer mot stammeatmosfæren og falsk informasjon som ofte spres i kryptorommet
  • Ydmykhet i en leder er viktig skriver Ashmore, som nevner eksempel på overmodig Terra-sjef Do Kwon

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Vi lever i en online verden. Det er også en tidsalder hvor hot take blir belønnet med kontroverser, klikk og engasjement. Generaliseringer er omfattende. “Likes” er den nye valutaen. Moren min liker å si at hvis du ikke har noe hyggelig å si, så ikke si noe i det hele tatt. Den regelen gjelder imidlertid ikke for Twitter, der tastaturcowboyer går i krig med andre anonyme karakterer daglig.

På det rare og fantastiske hjørnet av Twitter som er krypto-Twitter, er dette aldri mer tydelig. Binance-sjef Changpeng Zhao, ofte kjent som CZ, la ut et fantastisk blogginnlegg i morges som fanget oppmerksomheten min da jeg leste den over havregrøten (den beste frokosten som finnes).

Stammestemning

Han forteller en anekdote fra forrige uke, da en journalist for Washington Post ved navn Jacob Silverman tilfeldig spurte en Binance-leder om en figur ved navn Guangying Chen.

CZ skrev om dette som en del av en bredere diskusjon om svøpen av falske medier og angrep på andre selskaper i kryptorommet. Han sa at det var “emblematisk for forakten våre ansatte møter på daglig basis i både øst og vest”.

Faktisk er det en del av en bekymringsfull trend i kryptoverdenen. Atmosfæren kan til tider være intens tribal, med talsmenn for at enkelte selskaper river ned andre, eller talsmenn for en mynt som går etter den andre.

Jeg opplevde dette førstehånds for noen uker siden da jeg tweetet et bilde av meg som betaler en taxisjåfør i Bitcoin på Lightning-nettverket på min tur til El Salvador. Plutselig fylte innboksen min seg opp av sinte tilhengere av Bitcoin Satoshi Vision (BSV), et splittet alternativ til Bitcoin.

“Idiot skjønner ikke hvordan det fungerer, du handler med en pinlig sidekjede, gjør litt research” står det i en DM (fra en anonym konto, selvfølgelig).

Misbruk kan være slitsomt, men feilinformasjon er enda farligere. CZ refererer også til dette i sitt innlegg.

Vi har til og med sett kryptobørser og -prosjekter lage sine egne “nyhetssider” for å slå konkurrenter, og disse nettstedene blir nå ofte feilkategorisert som uavhengige nyhetskilder av Google Nyheter. Jeg ville også le, hvis det ikke var så alvorlig og nedslående hvor ofte jeg måtte forklare forskjellene mellom en organisasjon som CoinGeek versus CoinDesk til folk i virkelige maktposisjoner

CZ

Det skader hele bransjen

Dette skader virkelig bransjen for øvrig. Det er ingen grunn til å kjempe så vitriolisk mot hverandre. CZ forstår dette. Han er spesielt grasiøs og respektfull overfor andre prosjekter, og oppmuntrer ofte til det de gjør i rommet. Man får inntrykk av at han virkelig bryr seg om å bygge, utvikle og innovere i kryptoverdenen.

La oss ikke glemme hvor viktig det er for en leder å vise ydmykhet og være villig til å lære av rivaler og likesinnede i rommet, i stedet for å avvise dem – eller i dette tilfellet, krangle med dem. Terra-dødsspiralen er fortsatt friskt i minnet til mange.

Jeg skrev om sjefen for det prosjektet, Do Kwon, mange ganger i forkant av hendelsene som sendte Lunas dødsspiral til null. Hver av disse gangene ble jeg utskjelt for å ha spredt «FUD», fortalt at jeg var «NGMI» (ikke kommer til å klare det) eller erklært som en bitter outsider sjalu på Luna-investorenes opprørende gevinster, da jeg stilte spørsmål ved Do Kwons arrogante og avvisende holdning til kritikere og andre prosjekter.

Dette er forresten ikke jeg som bøyer meg. I sannhet holdt jeg UST, og solgte for tap da tappen begynte å kapitulere.

Cheng Zhao ydmykhet

CZ fortsetter i sitt blogginnlegg for å fortelle sin inspirerende historie om hvordan han forlot Kina og slo seg ned i Canada. Han tok skift utenfor ambassaden – køen var 3 dager lang – fikk sitt kanadiske pass og mulighetene begynte å åpne seg for ham.

Det er hjertevarm lesning og det er lett å se hvordan han har beholdt minnene om hvor han kom fra. Etter å ha blitt en seriegründer, er det tydelig at han har trukket på denne motstandskraften og perspektivet i å bygge Binance inn i den ledende kryptobørsen.

Alle som er kjent med hans tweets eller samtaler vil sannsynligvis være enig. CZ fremstår ikke som en ukontrollert kryptomilliardær. Han kommer ikke frem som noen i det for pengene. Du får en følelse av at han vet at verden kan være ekkel til tider, men han kjemper så hardt han kan for å gjøre det til et bedre sted for alle.

Binances vekst til dags dato har vært voldsom, og selv med makromiljøet som er i en nedadgående spiral og permitteringer som flom over bransjen, har den holdt seg fast. Jeg tror mye av det kommer fra ledelsen bak scenen og menneskene som driver den.

Når det kommer til investering, ikke undervurder viktigheten av en administrerende direktør som har et godt hode på skuldrene og holder føttene på jorden. Binance har det.

Hvis du ikke tror på hvor viktig det er, spør alle Luna-investorer.

Ad

Kom enkelt i gang med krypto ved å følge kryptosignaler og diagrammer av pro-trader Lisa N Edwards. Registrer deg i dag for lett å følge handler for tonnevis med altcoins på GSIC.