Funderinger fra redaktøren: har Peter Schiff rett på Bitcoin?

Av:
sep 16, 2022
  • Peter Schiff kan ha rett angående Bitcoins prisutsikter.
  • Schiff sa at Bitcoin kan nå $10 000-nivået.
  • Investorer reagerer ikke positivt på Bitcoin-katalysatorer.

Det er vanskelig å være en Bitcoin (BTC) okse i disse dager. Den siste Bitcoin-prisen er lav på $20 000 og to nylige forsøk på å få tilbake $25 000-nivået har mislyktes.

For å gjenerobre sine topper på rundt $68 000, må Bitcoin dobles i verdi og deretter få ytterligere 70 % etterpå. På den andre siden av handelen, må Bitcoin kaste ytterligere $9 000 eller så for å nå det svært bekymrende $10 000-nivået.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Hater å si det, men alles favoritt (eller minst favoritt) Bitcoin-bjørn Peter Schiff vinner debatten. Vurder vår tidligere artikkel som dekker Peter Schiff som du kan lese her . Schiff brukte teknisk analyse for å argumentere i midten av august at rallyet som presset Bitcoin til $24 000-nivået var falskt.

Rettferdig advarsel: Schiff er på den tapende siden av handelen når han møter hodlere som kjøpte Bitcoin for år siden. Men med 40 % (sannsynligvis mye mer nå) av bitcoin-investorer under vann, fokuserer denne artikkelen på prishandlingen på kort sikt.

Bitcoin-katalysatorene som er alt annet enn

Invezz rapporterte tidligere i september 2021 om hvordan Schiff hevdet at bruk av kryptovaluta ville resultere i høyere forbrukerpriser. To måneder tidligere dekket en annen artikkel Schiffs kommentarer om at Bitcoin er dømt til å holde $30 000-nivået.

Alt som er sagt, Schiff henter inn Ws big time – i det minste for de med en veldig nær tidsramme.

De siste Bitcoin-nyhetene er fulle av det som virker som bullish katalysatorer som vil bevise Schiffs bearish holdning feil. Forbes beskriver for eksempel BlackRocks (BLK) nye spot bitcoin private trust som en «game-changer» som åpner Bitcoin for BlackRocks $10 billioner warchest.

Fidelity, Citadel og Charles Schwab kunngjorde også lanseringen av en Bitcoin- og kryptovalutabørs som heter EDX Markets (EDXM).

Pressemeldingen siterer EDXMs styre som uttalte at kryptovalutamarkedet er en «1 billion dollar global aktivaklasse med over 300 millioner deltakere og oppdemmet etterspørsel fra flere millioner.»

En av disse utviklingene i seg selv burde overbevise alle som sitter på sidelinjen nå er et godt tidspunkt å kjøpe Bitcoin. Men, nei – Bitcoin-prisen klarte ikke å få noe momentum, noe som beviser at det som virker som oppmuntrende og bullish utvikling er alt annet enn.

Så hva vil det ta for å hjelpe med å støtte Bitcoins pris høyere? BlackRock er verdens største kapitalforvalter mens Citadel anser seg selv for å være «Amazon of the financial markets.»

Jeg kan ikke forestille meg noen mer meningsfulle katalysatorer som vil drive Bitcoin hvor som helst i nærheten av toppene. Med andre ord, Schiffs seiersdans (forutsatt at han tar en) vil fortsette i ganske lang tid, om ikke på ubestemt tid.

Men hva med El Salvador?

El Salvadors eksperiment med Bitcoin som lovlig betalingsmiddel har passert ettårsgrensen, og å si at det har vært en suksess er en del av sannheten. En del av den opprinnelige presentasjonen fra president Nayib Bukele til det globale finansmiljøet var «invester her og tjen alle pengene du vil.»

Som en påminnelse handlet bitcoin nær $47 000 på den tiden. Du trenger ikke å påpeke gjeldende handelspris.

Nylig fremhever Reuters en National Bureau of Economic Research (NBER) studie som fant at bare 20% av befolkningen lastet ned kryptolommeboken Chivo kort tid etter at den ble tilbudt offentligheten med en gratis kreditt på $30. Spol frem til 2022 og «nesten ingen nedlastinger har funnet sted.»

Rapporten sier også at lokalbefolkningen ikke forstår Bitcoin , og at de heller ikke «stoler på det.» Dette kommer på toppen av myntens ekstreme volatilitet og høye gebyrer. Gitt El Salvadors status som et land i den tredje verden, er det absolutt en fiasko å legge til flere økonomiske vanskeligheter for folket på bekostning av bitcoin.

Dataanalytikeren vår Dan Ashmore reiste til El Salvador for å se Bitcoin-eksperimentet første hånd. Du kan lese hans fantastiske artikkel her, men observasjonene hans stemmer mer eller mindre med NBER-rapporten.

Og forteller meg:

Bitcoin er et komplisert konsept som det tar tid å få hodet rundt. I El Salvador ble det erklært lovlig betalingsmiddel over natten uten forvarsel til folket – annonsert fra en Bitcoin-konferanse i Miami. Mangelen på innspill fra folket, og fraværet av tilstrekkelig utdanning for å informere folk om hvordan de skal bruke det og hva det kan være nyttig for, har skadet hele prosjektet så langt.»

Men hvem hadde rett på El Salvadors Bitcoin-eksperiment fra dag én? Du gjettet riktig, alles favoritt (eller minst favoritt) Bitcoin-bjørn. Schiff sa på RT kort tid etter at Bitcoin ble lovlig betalingsmiddel:

El Salvador er i mye trøbbel. Det de trenger er en dose frimarkedskapitalisme. De trenger massiv deregulering, de trenger mindre regjering. De må frigjøre entreprenørånden i det landet. Og i stedet for å omfavne Bitcoin, bør de omfavne kapitalismen. Det er veien ut av dette rotet.

Jeg vil ikke at Peter Schiff skal ha rett, men det har han

Jeg har ingenting imot Peter Schiff, han ser ut til å være veldig godt informert og utdannet om Bitcoin og kryptovalutamarkedet. Mye av hatet rettet mot ham stammer fra smålig partiskhet fra Bitcoin Bros som ikke vil tolerere meninger utenfra.

Jeg har skinn i spillet, så det er i min egen økonomiske interesse at Schiff tar feil. Min hovedeksponering for Bitcoin er gjennom et Bitcoin-gruveselskap kalt BitFarms som handler på Toronto-børsen og Nasdaq.

Akkurat som den digitale mynten, tar aksjen juling, ned 75 % siden starten av 2022 uten lettelse i sikte.

Au.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money