Binance forblir kongen – Coinbase føler bjørnemarkedet

Av:
sep 22, 2022
Oppdatert: sep 26, 2022
  • Binance er fortsatt verdens største børs, betydelig fri større enn FTX og Coinbase når det gjelder volum
  • Binances opprinnelige token, BNB, har gått bedre enn Coinbase siden sistnevnte ble børsnotert, og BTC
  • Coinbase permitterte 18 % av arbeidsstyrken tidligere i år, mens Binance annonserte etter nye folk

Størrelsen på Binance ledelse i kryptoutvekslingsspillet er betydelig.

En enkel titt på diagrammet nedenfor, som plotter volumet over de siste månedene mot Coinbase og FTX, viser dette i all tydelighet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Mens ovennevnte er spotvolum, er det også derivater å vurdere. Selv om dette utelukker Coinbase, er sammenligningen med FTX lik – Binance klar.

Det viser ganske godt hvor dominerende Binance har blitt som den første børsen. Til tross for at Coinbase ble anslått som klar til å ta tronen da den ble offentlig i 2021, har Binance holdt seg på toppen.

Jeg husker at jeg funderte på den tiden hvor mye den offentlige børsnoteringen ville gjøre for bildet av Coinbase, nysgjerrig på hvordan innlevering til SEC ville forbedre ryktet for sikkerhet, spesielt blant nybegynnere.

Jeg trodde dette kunne gi en katalysator for Coinbase for å få flere markedsandeler, ettersom adopsjonen økte blant institusjoner og trad-fi-investorer i økende grad strømmet til verden av virtuell valuta. Jeg tror imidlertid jeg undervurderte Binances innovasjon, så vel som de implisitte fordelene ved å ikke bli offentlig.

Et drøyt år etter at Coinbase ble børsnotert, permitterte de 18% av arbeidsstyrken sin – heftige 1100 personer. I mellomtiden fortsatte Binance å ikke bare ansette til arbeidsstyrken sin, men annonsere også etter flere.

Siden Coinbase ble børsnotert i april 2021, har Binances token (BNB) overgått det betydelig, med COIN 82 % og BNB av 52 %. Interessant nok har den også overgått Bitcoin i samme tidsperiode.

Faren for å utvide seg for raskt

Det ser ut til at Coinbase utvidet seg for raskt.

«Mens vi prøvde vårt beste for å få dette helt riktig, i dette tilfellet er det nå klart for meg at vi er overansatt» Coinbase-sjef Brian Armstrong.

Den implisitte fordelen med å være et privat selskap er i mellomtiden at Binance ikke står overfor den konstante granskingen av finansmarkedene, og heller ikke er tilbøyelig til å ofre langsiktig vekst i jakten på kortsiktige gevinster som til syvende og sist ikke er den riktige handlingen.

De beryktede Super Bowl-annonsene er et annet eksempel på feilvurdering. Super Bowl fikk kallenavnet Crypto Bowl, ettersom en rekke kryptoannonser – Coinbase, FTX og mer – prydet TV-skjermer over hele verden, og kostet millioner av dollar.

Binance, igjen, tok en hard pasning. Og igjen, det ser ut som et forutsett trekk i dag.

FTX fungerer som utlåner til siste utvei

Hva med FTX? Det siste grepet deres for å fungere som en utlåner til siste utvei har vært bemerkelsesverdig, og har høstet ros fra hele bransjen. Personlig tror jeg dette er mindre et barmhjertig-samaritansk trekk, og mer et tilfelle av opportunistisk virksomhet. Ikke desto mindre har FTX blitt operert ekstremt bra også, og har gått fra styrke til styrke de siste par årene.

For meg har FTX og Binance skilt seg fra mengden av børser, og det er nå et betydelig gap. Dette er spesielt tydelig nå som bjørnemarkedet har snudd.

FTX fikk mye presse for å utvide livslinjer til selskaper i form av redningsaksjoner – involvert enten gjennom FTX eller Sam Bankman-Frieds Alameda Group, med en haug med selskaper. Blant de mest bemerkelsesverdige var et bud på den vanskelige utlåneren BlockFi.

Mens BlockFi-ledelsen opprinnelig fordømte Bankman-Fried for å være opportunistisk i stedet for altruistisk – det var, og fortsatt er, en fortelling om at SBF forfulgte selskapene for å redde dem i stedet for av egeninteresse – er jeg ikke sikker på at dette betyr noe.

Poenget er at FTX til og med er i en posisjon til å prøve å utnytte det smittedrevne rotet så mange selskaper befant seg i. Hvis det ikke er et tegn på sterk planlegging og en formidabel balanse, vet jeg ikke hva som er.

Innfødte tokens

Til slutt, for å se hvor godt både FTX og Binance har gjort det, er et raskt blikk på deres opprinnelige tokens alt som trengs. Jeg plottet FTXs token, FTT, og Binances token, BNB, mot Bitcoin – den ultimate kryptoreferansen.

Ser vi på avkastning siden FTT ble lansert i juli 2019 (BNB ble lansert i november 2017), har begge børsens tokens overgått Bitcoin betydelig. BNB er opp 900 % og FTT er opp 1268 % siden juli 2019. I samme tidsramme er BTC bare opp 100 %.

Selv om det ikke er et perfekt barometer, tenker jeg noen ganger på tokens som egenkapital i selskapet, med det enorme forbeholdet at de er sterkt korrelert med Bitcoin og det bredere markedet (som virksomhetene selv er, for å være rettferdig).

Konklusjon

Avslutningsvis tror jeg til tross for bjørnevendingene, både Binance og FTX må være fornøyd med ledelsen og planleggingen. Crypto er et svært volatilt marked og de gode tidene kunne ikke vare evig. Men med gameplanen på plass, ser begge disse gigantene ut til å klare stormen, godt plassert for når pengene kommer tilbake til sektoren.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money