Blockchain-spilling i nedgangstider – Intervju med Zilliqa stabssjef

Av:
sep 30, 2022
Listen to this article
  • Zilliqa hevder å være verdens første blokkjede som er helt avhengig av et splittet nettverk
  • Det har inngått samarbeid med eSports 3.0-selskapet XBorg for å utvide spilløkosystemet ytterligere
  • Zilliqa utvikler også sin egen spillkonsoll

Et område jeg kanskje har neglisjert litt i min pågående analyse av kryptoindustrien er blockchain-spilling.

Jeg har lenge trodd området er modent for blokkjede-integrasjon, så jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg har vært treg med å dykke ned i det. Konseptet med at spillere kan eie eiendeler i spillet som NFT- er, kjøpe, selge og bytte dem, og forskjellige andre verktøy ser ut til å være en perfekt match for blokkjeden.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Tross alt eksisterer spill allerede i det digitale riket, så det føles som om innovasjonen bør være moden her. Så jeg ønsker å fokusere litt mer på dette fremover enn jeg har til dags dato.

Jeg la merke til kunngjøringen nylig fra Zilliqa, en topp 100 kryptovaluta etter markedsverdi som har laget litt støy i spillområdet. Zilliqa samarbeider med XBorg, en av en esports 3.0-organisasjon, for å fremme utviklingen av spilløkosystemet.

Det er mange buzzwords der, så jeg var nysgjerrig på å finne ut mer og begynne å utdype forståelsen av rommet. Jeg intervjuet Zilliqas stabssjef, Matt Dyer, for å gjøre det.

Invezz (IZ): Hvordan har blockchain-spill blitt påvirket av nedgangen i markedet såkalt bjørnemarked, sammenlignet med andre aspekter av krypto?

Matt Dyer, stabssjef i Zilliqa (MD): Som vi ser globalt, opererer vi alle innenfor et utfordrende makroøkonomisk miljø for tiden – og krypto er intet unntak. Samtidig er bjørnemarkeder en flott tid å bygge, og gaming har vist seg å være en robust industri med sterke vekstutsikter uavhengig av eksterne markedsforhold.

Hos Zilliqa ser vi Web3-teknologier og blokkjede-baserte funksjoner spille en stor rolle i den neste bølgen av innovasjon som dukker opp i dette området, som bare har styrket vår besluttsomhet og ambisjon om å fortsette å utvikle våre evner på denne arenaen, til tross for den tøffe samtiden.

IZ: Hvor verdifullt er det at gruppen av spillere som kommer fra XBorg nå vil ha mer eksponering for Zilliqa-blokkjeden?

MD: En av de viktigste faktorene for suksess – både for spill og blokkjedeøkosystemer – er brukerbasen. Valentin Cobelea – vår sjef for spillteknologi – og teamet hans bygger ut et fantastisk utvalg av spill, så det er avgjørende å øke bevisstheten om disse etter hvert som de kommer, forbedre den generelle synligheten og få inn nye spillere for å flytte fokuset med disse første og først og fremst, som XBorg-samarbeidet skal være med på å drive frem.

Vi er sikre på at kvaliteten og verdien av spillene vi utvikler vil stå alene, uavhengig av den underliggende teknologien som driver dem. Det faktum at mange av de unike funksjonene og egenskapene er drevet av Zilliqa-blokkjeden – og i forlengelsen av eksponeringen som nye aktører i økosystemet vårt vil få av det – er en stor tilleggsbonus for vårt bredere fellesskap og alle de forskjellige applikasjonene som utgjøre det.

IZ: Er dette partnerskapet en indikasjon på et større fokus på spill fra Zilliqa, eller er det andre planer om å utvikle mer innenfor blockchain-spillområdet?

MD: Som en Layer 1 blockchain kan Zilliqa utnyttes av enhver bedrift som går over til Web3 og får fordelene fra disse innovative nye teknologiene. Gaming er et område hvor vi så et stort potensiale for å demonstrere evnene, ikke bare til Web3, men også Zilliqa, og det er grunnen til at vi investerer mye i det som et økosystem.

Forrige uke kunngjorde vi at Zilliqa for tiden utvikler vår egen spillkonsoll, som vil fungere som en alt-i-ett-enhet for spillere i Web3-verdenen – og integrerer ikke bare spill fra oss selv og partnerne våre, men også en maskinvarelommebok og muligheten til å utvinne ZIL -tokens når de ikke er aktivt i spillet.

Når det er sagt, det bredere Zilliqa-økosystemet består av mer enn bare spill, med et bredt spekter av dApps som dekker en rekke bruksområder, inkludert alt fra iboende Web3-teknologier som DeFi og NFT-er, til applikasjoner i mer tradisjonelle rom som arrangementsbilletter og utdanning.

IZ: Hva skiller Zilliqa fra andre Layer 1-prosjekter?

MD: Et nøkkelaspekt i Web3-området i de kommende årene vil være den bredere verden som ikke bare ser på de forskjellige virksomhetene som har vært vellykkede og dukket opp som ledere, men blokkjedeplattformene som underbygger dem og har gjort dem i stand til å være innovative og trives.

Siden starten har Zilliqa hatt et rykte som en «blockchain-for-business», med et funksjonssett som har muliggjort opprettelse og distribusjon av unike virksomheter og konsepter – selv når man ser utelukkende i blockchain-området.

Ettersom flere bedrifter fortsetter å henvende seg til Zilliqa som løsningen for deres blockchain- og Web3-behov, ser vi for oss ytterligere vekst. Som et blokkjede-økosystem er det beste salgsargumentet for nye prospekter den påviselige suksessen til andre virksomheter som har kommet før dem.

IZ: Zilliqa hevder å være verdens første blokkjede som kjører helt på et splittet nettverk. Vi så nylig at sammenslåingen skjedde på Ethereum, og sharding er beregnet til å bli implementert i fremtiden. Tror du dette kan ha en effekt på Zilliqa?

MD: Som med alle andre Layer 1 blockchain, er Zilliqa i en konstant utvikling, så selv om vi har vært ledende i å bringe sharding-teknologi til markedet, er det bare en komponent av verdiforslaget Zilliqa tilbyr til potensielle virksomheter og utviklere.

Med sharding-teknologien som beveger seg stadig nærmere å bli en realitet for Ethereum-nettverket etter sammenslåingen, kan den økte oppmerksomheten på fordelene med sharding og hva det muliggjør, på mange måter sees på som et reelt positivt alternativ for Zilliqa som en tidlig leder i kryptorommet.

IZ: Hvordan kan Zilliqa prøve å ta markedsandeler fra andre prosjekter og drive opp rangeringene? For det andre, tror du det er et sted for mange blokkjeder, eller vil det være mer en verden av interoperabilitet?

MD: Etter mitt syn beveger vi oss i økende grad mot en verden med flere kjeder der det ikke vil være et enkelt riktig svar for å bygge videre på, men snarere mange konkurrerende plattformer med forskjellige funksjonssett og verdiforslag – omtrent som vi ser med ulik konkurrerende programvare løsninger innen andre forretningsområder, som med CRM-er.

Hva som vil skille disse ulike plattformene vil være å finne blokkjeden som passer best til den tiltenkte brukssaken, samt fellesskapet av potensielle brukere og økosystemet for støtteapplikasjoner?

I denne verden må markedsandeler – og i forlengelsen av rangeringer og verdi – tjenes. Det betyr å tiltrekke nye prosjekter, virksomheter og dApps som ikke bare illustrerer verdien Zilliqa tilbyr, men som også tiltrekker nye brukere inn i fellesskapet.

Det gjør det å engasjere seg i nøkkelprosjekter og demonstrere de unike forskjellene som Zilliqa tilbyr som en viktig del av arbeidet vårt for å utvide økosystemet vårt. For det formål jobber vi hele tiden for å gjøre Zilliqa til en attraktiv og tilgjengelig plattform å bygge videre på, med det forestående tillegget av EVM (Ethereum Virtual Machine)-kompatibilitet til et sentralt initiativ på dette området.