Fakturering i krypto- Request Finance Q&A

Av:
okt 26, 2022
Listen to this article
  • Request Finance er et desentralisert betalingssystem bygget på Ethereum
  • Den har opplevd ekstrem volatilitet og er ned over 90 % fra sine høyder, i likhet med de fleste altcoins
  • Vi intervjuer dem og spør om kryptobetalinger, volatilitet og bjørnemarkedet

I kryptovalutamarkedene har det vært et voldsomt år.

Bitcoin og Ethereum er ned over 70%. I altcoins-verdenen har det imidlertid vært mye verre, med mange mynter som har redusert godt over 90 % ettersom oksemarkedshysteriet stoppet brått.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Request Finance er en av disse, det desentraliserte betalingssystemet hvis opprinnelige token er ned over 90 % fra toppen. Ved å tilby faktureringstjenester og andre lønnsløsninger har den vist enda mer volatilitet enn normalt den siste tiden. Jeg intervjuet Ivan Hong, Content Lead hos Request Finance, for å få et innblikk i hvordan livet har vært for altcoins som kjemper mot bølgen av salg på tvers av bransjen, og hva Requests plan er fremover.

Invezz (IZ): Request-tokenet steg over 80 % før det stupte 40 % tidligere denne uken, og er nå tilbake til omtrent der det startet. Sammenlignet med tidligere topper er den fortsatt ned over 90 %. Synes du den ekstreme volatiliteten til mynten, og den relativt lave likviditeten, er en dårlig ting?

Ivan Hong (IH): Volatilitet er bare en dårlig ting når man snakker om en stabil mynt beregnet på å lette flyten av verdi i en økonomi.

Tvert imot, for investorer av alle slag kan volatilitet bare være en god ting. For investorer som har et langsiktig syn, lar volatilitet investorer akkumulere et ønskelig token til sine målpriser. For kortsiktige investorer er volatilitet faktisk selve kilden til profitt.

$REQs volatilitet er faktisk bra for bevissthet og vekst. Det tyder også på at investorer med ulike overbevisninger begynner å legge merke til hva vi gjør.

Det er viktig å huske at Request Finance er en app bygget på toppen av Request Network-protokollen. Hvis Request Finance er vellykket, vil $REQ også være vellykket.

Token-økonomien er utformet slik at økt bruk av Request Network reduserer token-tilførselen. Alt annet likt, bør dette øke verdien av $REQ-tokenet i det lange løp.

Request Finance bidrar til reduksjonen i $REQ-tilførselen ved å akselerere forespørslene om betaling på nettverket. Det har nådd nesten 250 millioner dollar i totalt betalingsvolum siden lanseringen i januar 2021.

Vi håper at Request Finances konsekvente, ofte tosifrede månedlige vekst viser andre byggere verdien av å bygge andre applikasjoner på toppen av Request Network.

Teamet forbedrer hele tiden appen og gjør den mer brukervennlig. Nylig lanserte Request Finance en deponeringsfunksjon som bruker smarte kontrakter for kryptobetalinger for å gjøre brukermidler sikrere.

IZ: Som en som fakturerer arbeidet mitt hver måned, er jeg godt kjent med faktureringsprosessen. Hvordan ville Request gjøre det enklere, og hvilke fordeler ville det ha sammenlignet med lignende prosesser hjemmehørende utenfor blokkjeden? Hva hjelper blokkjeden egentlig med?

IH: Forskjellen er natt og dag – spesielt hvis du driver virksomhet globalt. Jeg forstår at Invezz.com er et globalt selskap, og har også mange frilansere som fakturerer bedriften din i krypto.

Hvordan administreres disse kryptofakturaene i dag? Vanligvis er de PDF-filer sendt via e-post. Dette skaper all slags administrativ hodepine.

For det første er det spørsmålet om betalinger. De fleste selskaper har et regneark som inneholder lister over lommebokadresser i den ene kolonnen og navn i den andre. De må manuelt kopiere betalingsinformasjonen fra enten PDF-fakturaene, eller dette regnearket når de betaler fakturaene. Dette er tidkrevende, og utrolig utsatt for menneskelige feil.

I Request Finance er alle lommebokadresser knyttet til navn og e-post. Det er ingen sjanse for å betale feil beløp eller til feil person. Med batchbetalingsfunksjonen vår kan du også se gjennom, godkjenne og betale hundrevis av forskjellige lommebøker, i forskjellige tokens med bare tre klikk.

For det andre er det også spørsmålet om finansdrift. Med Request Finance kan du spare deg selv for den endeløse frem og tilbake av unødvendig kommunikasjon mellom frilansere og bedriftens økonomiavdeling.

Du kan planlegge gjentakende fakturaer for månedlig fakturering. Eller automatiser e-postpåminnelser for å følge kommende, eller forsinket betaling. Du kan også aktivere e-postvarsler for å fortelle alle når fakturaene deres er sendt, avvist, akseptert eller betalt i kjeden.

Men vent – det er mer. En vanlig utfordring bedrifter opplever med fakturaer er at feil noen ganger oppstår med feil faktureringsinformasjon som selskapets navn, skatte-ID eller adresse. Dette kan føre til unødvendige forsinkelser i behandlingen av betalinger.

Vår «InvoiceMe»-funksjon lar deg sende dine frilansere eller entreprenører en QR-kode eller lenke. Dette vil automatisk opprette en faktura som allerede er forhåndsutfylt med bedriftsinformasjonen din. De trenger bare å fylle ut resten av fakturaen. Nå kan hvem som helst fakturere deg riktig med bare noen få klikk.

For det tredje er det spørsmålet om bokføring. PDF-filene kommer alle i forskjellige oppsett, som må lastes ned manuelt, gis riktig navn og lagres i filer. Dataene deres må trekkes ut, kompileres og lastes opp til en eller annen bokførings- eller regnskapsprogramvare som Xero. Men hvordan gjør du rede for de historiske valutakursene for fakturaer denominert i volatile kryptovalutaer, eller til og med fiat-kurser? Hva med gassavgifter?

Alt dette er automatisert i Request Finance. Du har et enkelt rent dashbord der du kan se alle fakturaene dine i kronologisk rekkefølge, filtrere etter navn, adresser eller betalingsstatus. Alle disse dataene, inkludert historiske valutakurser og gassavgifter, kan enkelt eksporteres til skatte- eller regnskapsprogramvare med noen få klikk.

IZ: Jeg har blitt betalt i krypto før, noe som var en sømløs opplevelse utført ved å sende lommebokadressen min til arbeidsgiveren min. Hvor passer Request inn i denne prosessen?

IH: Request Finance er utformet for å møte virksomhetens behov for drift og samsvar. Jo lettere det er for dem å administrere hundrevis av frilansere som deg, jo mindre sannsynlig er det at de gjør feil, eller møter forsinkelser når de betaler deg.

Men det er også fordeler for at du som frilanser eller entreprenør får betalt i krypto.

Det hjelper deg med å forenkle faktureringsprosessen. Du kan automatisere gjentakende fakturaer for fakturering av kundene dine månedlig, ukentlig eller til og med på streamingbasis. Eller planlegg e-postpåminnelser for å følge kommende regninger, eller til og med forsinket betaling.

Den gir deg også beskjed når du har fått betalt. Du kan også aktivere e-postvarsler for å fortelle deg og kundene dine når fakturaene dine er sendt, avvist, akseptert eller betalt i kjeden.

Til slutt fungerer det som et deterministisk bevis på inntekt. Tenk deg at du mottar en oppringning fra rettshåndhevelsesbyråer som mistenker deg for å hvitvaske penger for en internasjonal svindelring. Eller skattemyndighetene som anklager deg for ulovlig skatteunndragelse. Det hjelper lite å sende dem Etherscan-lommebokloggen din.

Dette har allerede skjedd med flere av mine kolleger som jobber med krypto. Dessverre måtte de tåle ulempen og frykten med timevis med avhør, og å få sine eiendeler frosset før de til slutt ble erklært uskyldige etter flere uker.

Den pseudonyme karakteren til kryptolommebokadresser, og de lange alfanumeriske strengene med transaksjons-hasher er dårlig egnet for finansiell rapportering eller beregning av skatteforpliktelser.

Men med Request Finance dokumenteres alt dette enkelt, og i et menneskelig lesbart format. Alle lommebokadresser er også knyttet til virkelige verdens identiteter på en deterministisk måte. Det er nesten ingen sjanse for at en lommebok eller betaling er feilmerket ved et uhell.

IZ: Hva er tanken bak Request native token? Kunne tjenesten eksistere uten dette?

IH: $REQ-tokenet ble designet for å lette transaksjoner på tvers av Request Network-økosystemet i flere funksjoner:

  • Anti-spam: Transaksjonsgebyret som belastes for hver forespørsel forhindrer ondsinnet nettverksbruk, og reduserer spam. Uten spam-transaksjoner er nettverksytelsen bedre, noe som forbedrer brukeropplevelsen (UX).
  • Styring: Request Network er en desentralisert protokoll som bruker en styringsstruktur utenfor kjeden. Deltakere kan stemme på kritiske beslutninger som påvirker nettverkets langsiktige suksess gjennom denne mekanismen. Prosjektgruppen planlegger å introdusere en kjedestyringsstruktur parallelt med utviklingen av en desentralisert autonom organisasjon (DAO). Under den overhalte styringsstrukturen vil $REQ-verktøyet token være nødvendig for å avgi stemmer.
  • Deflasjon: Transaksjonsgebyrene som belastes brukere akkumuleres i en Ethereum-smartkontrakt som danner grunnlaget for en deflasjonsmekanisme for $REQ-kryptoforsyningen. Denne mekanismen hjelper til med å stabilisere verdien av $REQ-tokenet ved å redusere den sirkulerende forsyningen.
  • Innsats: Brukere kan satse $REQ-tokens på Bancor i en enkelt-token-likviditetspool som gir beskyttelse mot varig tap. I tillegg planlegger Request å introdusere et internt innsatskonsept for nodedistribusjon. Med andre ord, ved å satse $REQ, kan brukere betjene en node som gir sluttbrukerne en mer strømlinjeformet opplevelse.
  • Rabatter: $REQ-kryptoinnehavere kan motta rabatter på produkter når de blir tilgjengelige.
  • Uavhengighet: $REQ-tokenet lar Request Network operere samtidig på flere blokkjeder – eller sin egen dedikerte blokkjede. $REQ er bygget for å være et interoperabelt verktøytoken som migrerer uten å påvirke nettverksytelsen negativt. Som et resultat er nettverksytelsen uavhengig av både token og teknisk infrastruktur til tjenesteleverandørene.

IZ: Det er mange krypto-oppstarter som jobber i lignende områder. Hvor konkurransedyktig er dette området, og hvor mange tror du til slutt vil overleve dette bjørnemarkedet?

Konkurranse er et godt tegn. Det tyder på at mange synes en mulighet er verdt å forfølge. Nye deltakere står alltid fritt til å komme inn i området, og eldre spillere kan også bestemme seg for å konkurrere på denne arenaen ved å skaffe seg kryptostartups som oss.

Men jeg tror kanskje å tjene brukernes tillit er noe av det vanskeligste å gjøre for SaaS-bedrifter. Finansdirektøren for et større kryptoselskap som behandler millioner av dollar hver måned vil neppe bli overbevist om å prøve ut et sideprosjekt, uten forsikring om kundestøtte når ting går galt, eller muligheten til å støtte nye funksjonsforespørsler, integrasjoner eller kontinuerlige forbedringer.

Request Finance er svært velkapitalisert, med store, kjente brukere som The Sandbox, Decentraland, Aave og andre – hvorav mange også er våre støttespillere.

Realiteten til ethvert fritt marked er at de fleste ikke vil overleve bjørnemarkedet. Bare se på alle de mislykkede dotcom-håpene fra 1990-tallet. Men jeg tror også at de som oss som fortsetter å bygge i bjørnemarkedet og kan vise til fortsatt vekst til tross for ugunstige makroøkonomiske forhold, er godt posisjonert.

IZ: Bjørnemarkedet har åpenbart vært brutalt, med priser over hele linja som har kollapset. Tror du at mynter som Request kan komme tilbake mens makromiljøet fortsetter å forverres, eller vil dette være en langsiktig gjenoppbygging betinget av at den bredere økonomien (og krypto) gjenoppretter seg, samt at Request fortsetter å utvikle seg?

IH: Hvis jeg kunne fortelle deg med noen sikkerhet hvor prisen på et symbol var på vei, er jeg enten et geni, en svindel eller en tosk! Jeg gjør ingen krav på det første, og absolutt ikke det siste.

Det er mange determinanter for tokenpris, så mange og komplekse i deres interaksjoner at prisbevegelsene like gjerne kan karakteriseres som stort sett stokastiske.

De som ønsker å tjene på kortsiktige posisjoner må gjøre det med ekstrem forsiktighet, og sørge for å aldri sette inn mer kapital enn de har råd til å tape. Det er absolutt ikke umulig å lønnsomt handle altcoins på denne måten. Men de aller fleste tilfeldige investorer vil tape penger i villfarelsen at de kan.

Generelt sett bør de fleste ha et langsiktig syn på prosjekter, og vurdere deres fordeler på grunnlag av grunnleggende forhold på en så streng måte som mulig. Det finnes mange modeller for verdsettelse som spenner fra det tradisjonelle til det esoteriske. Vi tror det er grunnen til at vi for øyeblikket har et stort antall Tier 1, globale venturekapitalfond som gir oss tilbud.