En halv milliard dollar med Ethereum-short likvidert

Av:
okt 28, 2022
Listen to this article
  • Likvideringer av Ethereum-short oversteg en halv milliard på onsdag og torsdag
  • På tvers av alle mynter ble 1,3 milliarder dollar i short likvidasjoner utløst
  • Aksjemarkedet som beveget seg kraftig oppover av svakere renteforventninger var utløsende årsak

For kryptokortselgere har det vært et godt år.

Denne uken snudde imidlertid tabellene. Ethereum steg voldsomt oppover fra $1350 til over $1550, og shortselgere ble overrumplet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Over 300 millioner dollar ble avviklet onsdag, med ytterligere 255 millioner dollar i wipeouts på torsdag, noe som gir totalen over en halv milliard for de to dagene. Diagrammet nedenfor fra CoinGlass viser hvor overraskende dette trekket kom, med Ethereum-nyheter ganske dempet den siste måneden etter sammenslåingen.

Hva er short likvidasjoner?

En short trade er et spill på en eiendel som faller i verdi. Disse tallene her er fra futuresmarkedet, som ofte er belånt og kan vise overdimensjonerte reaksjoner på markedsbevegelser i den underliggende eiendelen. En likvidasjon oppstår når prisen beveger seg mot en trader i en slik grad at sikkerheten som er stilt er helt utslettet, handelen stenges automatisk, og avkastningen kommer inn på hele -100%.

Shortselgere satset mot ETH i håp om at prisen ville falle, men mykere data som kom inn over hele økonomien presset aksjemarkedet oppover da investorer satset på at Federal Reserve ikke ville være så aggressiv med rentene som tidligere forventet. Med økonomien i spagat og kraftige nedgangstegn, er tankeprosessen at Fed vil være mer nølende med å fortsette med denne ultra-aggressive pengepolitikken.

Og hvor aksjemarkedet går, følger krypto. Det tok dermed ikke lang tid før ETH og resten av markedet eksploderte, med ETH som hoppet over $1500 for første gang siden midten av september.

Hva med resten av markedet?

Crypto er godt korrelert med resten av markedet og opplevde lignende gevinster. Mens ETH krevde flest likvideringer, var totalsummen i short likvidasjoner 1,3 milliarder dollar over de to dagene.

rts

FTX – som alltid – ledet an, med over 1 milliard dollar av likvidasjonene som skjedde der alene. Deres dominans i futures-området (navnet deres er tross alt avledet fra «futures exchange») er fortsatt sterk.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på kun få minutter med vår foretrukne megler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money