Vil Metacades token (MCADE) ha like stor suksess som Avalanche (AVAX)?

Av:
nov 1, 2022
Listen to this article
  • Avalanche (AVAX) er en verdig utfordrer til Etherum med fokus på skalerbarhet og bærekraft
  • Metacade er en av de beste Web3-tokene som entrer markedet med planer om å revolusjonere spillindustrien.
  • Plattformen ser for seg en selvforsynt økonomi hvor spillerne blir direkte belønnet for verdien de gir til fel

Få tokens har oppnådd like hurtig suksess som Avalanche siden lanseringen i 2020. Det er en av de sterkeste Ethereum-konkurrentene på markedet i dag, og har gitt noen smarte investorer nesten 50 ganger tilbake på deres opprinnelige investering. Nå har spekulantene fått øynene opp for et nytt og lignende prosjekt kalt Metacade. 

I denne artikkelen skal vi gjøre et dypdykk ned i begge plattformene og se på om Metacade kan bli like vellykket som Avalanche.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Hva er  Avalanche (AVAX)?

Avalanche er en Ethereum-rival som prioriterer transaksjonshastigheter, lave kostnader og bærekraftig miljø. Det er en av mange smartkontrakts-plattformer som lar utviklere bygge desentraliserte apper (dApps), desentralisert finans (DeFi), non-fungible tokens (NFT) med mer. AVAX-mynten brukes til å betale transaksjonsgebyrer og delta i styringsstemmer. I tillegg kan innehavere av AVAX coin låse opp sine tokens og motta belønninger for å validere transaksjoner på nettverket i en prosess kjent som staking.

Avalanche differensierer seg med raske transaksjonstider og en unik token-brenningsmekanisme, som vil ha innvirkning på AVAX prisen fremover. De hevder at den kan behandle 4500 transaksjoner per sekund (TPS), sammenlignet med Ethereums 15. Men med lanseringen av sin versjon 2.0 forventes Ethereum å kunne administrere mye mer – omtrent 100 000 TPS.

Hvordan fungerer Avalanche (AVAX)?

Enkelt sett er Avalanche i stand til å skilte med en av de raskeste transaksjonshastighetene og sluttidspunktene (tiden det tar en transaksjon å behandle og bli irreversibel). Når en transaksjon settes i gang, vil en validator prøve et tilfeldig sett med andre validatorer for å sjekke om transaksjonen er legitim. Disse validatorene sjekker deretter med andre validatorer, og prosessen gjentas til hele systemet når en konsensus om at transaksjonen er gyldig.

Når det gjelder token-brenningsmekanismen beskrevet ovenfor blir transaksjonsgebyrer brent og fjernet fra den tilgjengelige AVAX-myntforsyningen. Dette fører til at det blir mindre tilgjengelig AVAX coin over tid, noe som i teorien driver AVAX prisen opp.

Hva er Metacade (MCADE)?

Metacade er et lovende prosjekt som tar sikte på å bygge et pulserende fellesskap i spydspissen av alt Web3 og GameFi. Teamet bak Metacade har som mål om at det skal være verdens første fellesskapsutviklede Play2Earn arkade, og de vil skape et sted hvor Web3-entusiaster kan oppdage, tjene penger og bidra til fremtiden til internettet.

I stedet for å la private investorereide studioer diktere fremtiden for spill, planlegger Metacade å gi makten tilbake til spillerne. Med lanseringen av Metagrants vil det være fellesskapet som bestemmer, og sørger for at kun de beste GameFi spillene får støtte til utvikling, og de som gir tilbakemeldinger vil bli belønnet.

Hvordan fungerer Metacade (MCADE)?

I kjernen av Metacade står en alt-i-ett-plattform som har som mål å være helt selvforsynt. Her går brukerne for å oppdage de beste spillene, for å tjene, og lære de beste tipsene for å maksimere spillinntekten. De kan også involveres seg i spilltesting, samt finne muligheter for arbeid i Web3-bransjen – alt under samme tak.

En sentral del av Metacades økosystem vil være belønningsmekanismen. Som Avalanche kan brukere satse sine Metacade-tokens (MCADE) i retur for passiv inntekt. Men brukere blir også belønnet for å finne den beste GameFi-alfaen, skrive anmeldelser og produsere innhold som hjelper andre.

I tillegg vil brukere bli belønnet for å teste Play2Earn-spill og gi direkte tilbakemeldinger til utviklerne. Plattformen vil også generere inntekter gjennom denne testprosessen ettersom at utviklere betaler Metacade for tilgang til direkte tilbakemeldinger fra hundrevis av motiverte og dedikerte brukere.

Andre funksjoner, som Launchpad, vil gjøre det mulig for utviklere å finansiere lanseringer og annonsere spillene sine til et massivt fellesskap på plattformen. For å legge ut stillingsannonser på Metacade må bedrifter også betale en liten avgift, noe som er vanlig for tradisjonelle stillingsannonsører. Annonseinntekter, påmeldinger til turneringer og en betaling for å spille på arkaden vil også generere penger til Metacade-fellesskapet.

Å være et desentralisert fellesskap betyr at all overskuddsinntekt går tilbake til Metacade-kassen. Det er planer om at Metacade skal bli en desentralisert autonom organisasjon (DAO), noe som betyr at plattformen blir selvstyrende, samtidig som denne inntekts-belønningsmodellen opprettholdes. For å foreta betalinger fra felleskassen vil wallets med flere signaturer kreve at to eller flere nøkkelinnehavere signerer på transaksjonen for å forhindre ondsinnede aktører fra å manipulere fellesskapets midler.

I likhet med AVAX-mynten, vil Metacade også introdusere token-brenning som en del av sin DAO, slik at MCADE-innehavere kan bestemme hastigheten som MCADE-tokens fjernes fra den totale forsyningen. Forutsatt at etterspørselen etter MCADE vokser bør prisen også øke når beholdningen minkes.

Vil Metacade (MCADE) få like store suksess som Avalanche (AVAX)? 

Gitt den enorme forventede veksten av Web3, GameFi og metavers-spill i løpet av de neste årene kan Metacade lett bli internetts ultimate destinasjon for spillere i fremtiden.

Tatt i betraktning at Avalanche møter hard konkurranse fra Ethereum og andre etterapere er det begrenset oppsidepotensial for AVAX coin, om det ikke kan skille seg fra mengden i det lange løp, noe som er stadig mer usannsynlig gitt Ethereums popularitet samt den nylige sammenslåingen. Det er verd å ta en titt på hvordan Avax prisen har utviklet seg.

Metacade derimot, er en av de første i sitt slag og kan lett se massiv brukeradopsjon ettersom Web3-industrien fortsetter å øke i størrelse og omfang. Akkurat nå representerer Metacade en fantastisk mulighet til å være en tidlig investor i den fremtidige veksten av metaverse spiling.

Sjekk Avax pris og kjøp Avalanche på eToro her.

Du kan delta i Metacades presale her.