Kan web3 erstatte Google Maps? Intervju med Hivemapper CEO

Av:
nov 3, 2022
Listen to this article
  • Google Maps er den siste sentraliserte tjenesten som blir utfordret fra web3
  • Hivemapper er en desentralisert versjon av Google Maps, som betaler sjåfører i krypto for å bygge kartet
  • Vi intervjuer administrerende direktør for å få klarhet i planen deres

Det er alle slags sprø applikasjoner i web3-området.

Noen har reelle use cases, spennende prosjekter med ambisiøse mål. Andre har minimale formål, lansert midt i et økende oksemarked som drev alt kryptorelatert til ufattelige høyder.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

I dag ser jeg på Hivemapper, en ganske ny protokoll som mener den har avdekket en nisje i markedet. De kommer for kartverdenen, og bygger et alternativ som er utenfor riket til sentraliserte selskaper som Google.

Med Hivemapper er konseptet at hvem som helst kan bidra til å bygge kartet, med sjåfører som kjøper kameraer som bidrar med bilder på gatenivå. Til gjengjeld får disse sjåførene betalt med det opprinnelige tokenet til plattformen, HONEY. På en slik måte er hele greia desentralisert og oppdateres kontinuerlig (hvis sjåførene spiller sin rolle).

Hivemapper argumenterer for at Google maps ikke oppdateres raskt nok, mens dekningen ikke er like god utenfor de store byene – noe Hivemapper mener den kan forbedre via sin driverbygde dekning.

Naturligvis hadde jeg noen spørsmål, og intervjuet administrerende direktør Ariel Seidman for å få svarene.

Dan Ashmore, Invezz (DA): Hva er fordelen med et fellesskapsdrevet kart? Hvorfor ville folk bruke dette kartet over for eksempel Google maps?

Ariel Seidman, Hivemapper CEO (AS): Hivemapper er en ny måte å kartlegge og utvinne krypto. Kart er en kritisk del av dagens verdensøkonomi og teknologiske infrastruktur. Men i dag er det bare en håndfull av de største teknologiselskapene som kontrollerer dem. Hivemapper søker å lage et fellesskapsdrevet globalt kart som er bygget av alle og tilgjengelig for alle.

De viktigste fordelene med Hivemapper inkluderer det faktum at det gir et kart som stadig oppdateres og gir bedre dekning enn konkurrentene, muligheten det gir til passivt å tjene kryptovaluta i bytte mot å samle bilder på gatenivå med et dashcam, og det faktum at fellesskapet hjelper til med å bygge kartleggingsinfrastrukturer i den virkelige verden samtidig som personvernet opprettholdes.

DA: Når vi snakker om Google Maps, merker du at en av fordelene er at kartet oppdateres ukentlig, i stedet for hvert par år i henhold til Google. Jeg har pleid å bruke Google maps, men kan ikke huske mange ganger når det var utdatert og det førte til problemer – kan du utdype hvordan ukentlig er en betydelig fordel?

AS: Evnen til konsekvent å oppdatere nabolaget ditt endrer hele konseptet med et globalt kart. Hvis for eksempel veiarbeid pågår over en lengre periode, vil kartet vårt indikere områder med overbelastning på grunn av den spesifikke situasjonen. Denne typen nesten-til-minutt-oppdatering vil endre måten vi tar beslutninger om hvor og hvordan vi reiser.

For tiden har et av de største globale kartene i verden 500 000 kjente problemer som de krever bilder for å verifisere og oppdatere kartet. Se for deg alle de ukjente problemene.

I tillegg, mens eksisterende kart kan være bra på steder som New York, LA og San Francisco; når du kommer til mindre byer og utenfor USA, blir kvaliteten på kartene raskt dårligere. Googles tilnærming er en kostbar en som fungerer rimelig bra på steder som LA, men ikke så mye på steder som Manila og Lagos.

Til slutt vil EU kreve at alle nye biler som selges inkluderer fartsvarsler i bilen. Det betyr at kartene over fartsskilt må være utrolig nøyaktige og ferske for å kunne støtte det kravet. Forestillingen om å oppdatere et kart hvert eller annethvert år fungerer ikke lenger.

DA: Å ta makten fra massive multinasjonale selskaper er et beundringsverdig mål. Men å få det til er en annen sak – hvordan har du tenkt å oppmuntre folk til å bruke Hivemapper i stedet for etablerte merkevarer?

AS: Vi har en rekke spennende partnerskap i pipelinen som vil være avgjørende for å drive vekst. Vi tror også at insentivet til å tjene vil være sterkt nok til å bringe ikke-krypto-innfødte til web3.

DA: Er det skremmende å lansere et token i dette markedet, der tilsynelatende hver kryptovaluta har skrevet ut svært negativ avkastning siden starten av året?

AS: Vi foretrekker faktisk denne typen marked. Vi er langsiktige byggere, så det som har skjedd de siste kvartalene har faktisk eliminert mye unødvendig støy fra teknologi- og kryptoturister. Vi bygger noe som vil ta mange år, som et desentralisert globalt kart, og er ikke plaget av de nåværende markedsforholdene.

DA: Hvor kommer HONEY-symbolene fra som betaler sjåførene som kjører rundt og lager/oppdaterer kart?

AS: Mapping Network Foundation lager disse tokenene i første omgang for å belønne bidragsytere. Ved å belønne bidragsytere med HONEY-tokens hjelper det å løse problemet med kylling eller egg på et globalt kart. I tillegg, når kunder bruker kartdataene, preger det nye tokens gjennom et system som kalles burn and mint.

DA: Hvis prisen på HONEY faller, forutser du mindre kjøring (fordi de tjente HONEY-symbolene vil være mindre verdt og dermed lavere insentiv), og derfor vil kartet oppdateres sjeldnere under et bjørnemarked enn et oksemarked?

AS: Det er et godt spørsmål og noe vi tenker på. Dashcamet ble designet for å passe inn i folks eksisterende liv og være nyttig for dem uavhengig av svingninger i kryptomarkedet. Som du kanskje vet, bruker mange profesjonelle og gig-drivere for Uber/Lyft allerede dashcams for sikkerhets- og forsikringsformål. Så, som en enhet med to formål, er det fortsatt underliggende verktøy i dashcam, uavhengig av om markedene er opp eller ned.