Er Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) og Metacade (MCADE) fremtiden til metaverset?

Av:
nov 9, 2022
Listen to this article
  • Axie Infinity (AXS) åpner for en verden av muligheter for å erstatte tradisjonelle inntektskilder
  • Decentraland (MANA) kombinerer de beste funksjonene i eksisterende virtuelle verdener med spillereide prosjekt
  • Metacade er et etterlengtet prosjekt som er bestemt til å ryste opp i GameFi-verdenen

Metaverset er utvilsomt fremtiden, og Bloomberg spår at metaverset en dag kan være verdt 800 milliarder dollar. Når respekterte navn som Bloomberg begynner å komme med disse uttalelsene vet du at det er på tide å rette seg opp i stolen og lytte. Axie Infinity, Decentraland og Metacade er tre prosjekter som kan være spektakulære investeringer i fremtiden til metaverse-spilling.

I denne artikkelen skal vi undersøke om du bør vurdere å investere i disse tre prosjektene, og hvilket av de som har størst potensial til å gi betraktelig gevinst.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Axie Infinity (AXS) genererer en alternativ inntektskilde

Axie Infinity (AXS) er et Play2Earn-spill bygget på Ethereum-blokkjeden. Premisset er enkelt: brukere bygger et lag med tre akser og kjemper mot andre spillere for en sjanse til å vinne Smooth Love Potion (SLP), en kryptovaluta som kan veksles inn i ekte penger. Axier er NFT-er som kan kjøpes og selges på Axie Infinity Marketplace, og selv de enkleste Axies selges regelmessig for hundrevis av dollar.

Det som gjør Axie Infinity så spesiell er dens evne til å erstatte tradisjonell arbeidsinntekt for de i mindre økonomisk utviklede land. I 2021 prydet Axie Infinity overskriftene med nyheter om at spillere på Filippinene og Indonesia leide Axies fra andre spillere som inntektskilde, mens pandemien hindret deres evne til å jobbe i den virkelige verden. Denne modellen representerer en utrolig mulighet for Play2Earn-spill til å transformere livene til vanlige mennesker over hele verden.

Decentraland (MANA) er en av verdens første spillereide virtuelle verdener

Decentraland (MANA) er en virtuell 3D-verden som er sett på som et av kryptoverdenens mest anerkjente metaverse-prosjekter. I Decentraland kan brukere bygge nesten alt deres hjerte begjærer, og landskapet er allerede fylt med skyskrapere, offentlige transportsystemer og nattklubber – akkurat som en virkelig by. For å begynne å bygge i Decentraland må du først eie noe av dets virtuelle eiendom, representert ved deres LAND NFT.

Mens andre spill, som Second Life, har tilbudt noe lignende i årevis ligger forskjellen med Decentraland i eierskapet. I motsetning til Second Life, eies ikke Decentraland av noe selskap, men i stedet eies og styres det av fellesskapet. Ikke på noe tidspunkt kan utviklerne komme å ta ditt LAND. Det er ditt til odel og eie, helt til du eventuelt bestemmer deg for å selge det.

Hva gjør Metacade (MCADE) for å revolusjonere metaverset?

Metacade er et virtuelt møtested for Play2Earn og metaverse-spillfellesskapet. I motsetning til Axie Infinity og Decentraland er det ikke et faktisk spill du kan spille, det er dit du går for å finne disse spillene. Metacades visjon er å skape en plattform som fungerer som en portal inn i verden av Play2Earn og GameFi, slik at brukerne kan oppdage, tjene mer og sette sitt preg på fremtidens spill.

I kjernen av Metacades filosofi står det å maksimere brukerverdien, på alle nivåer. Derfor planlegger de å være en alt-i-ett-løsning som hjelper hvem som helst, uavhengig av bakgrunn, til å finne sin plass i metaverset. På Metacades plattform finner du topplister, innhold og anmeldelser som gjør det til en lek å finne de beste Play2Earn-spillene.  Man finner også de aller beste GameFi-alfaene som deles av bransjeeksperter.

For å oppmuntre brukerne til å dele sin kunnskap med andre belønner Metacade hver bruker som bidrar til fellesskapet med MCADE-tokenet. Det stemmer, hver gang du legger ut en anmeldelse, gir noen tips eller produserer innhold som hjelper andre tjener du på det.

Et av Metacades mest ambisiøse mål er å finansiere den neste bølgen av Play2Earn-titler. I slutten av 2023 planlegger Metacade å tildele sitt første Metagrant til en heldig utvikler som har blitt stemt opp av Metacade-fellesskapet.

Hver bruker vil ha mulighet til å stemme på spillet de ønsker å se utviklet blant dusinvis av ideer pitchet av Metacades utviklerfellesskap. Etter hvert vil det ferdige spillet bli lagt til Metacades virtuelle arkade, som en dag vil være den største samlingen av fellesskapsstøttede spill verdenen noensinne har sett.

I likhet med Decentraland er Metacades visjon å være helt eid og styrt av spillerne. Når Metacade når målet om å bli helt fellesskapsstyrt vil kjerneteamet overlate lederstillinger til plattformens mest verdsatte medlemmer. Brukerne vil bli gitt stemmerett, slik at de kan si sin mening om hvilke funksjoner som bør legges til, frekvensen av begrensninger på tokenforsyning, partnerskap og mer.

Metacade vil ha større suksess enn Axie Infinity og Decentraland – dette er grunnen

Det er ingen enkel sak å finne vinnerne i markedet. Ifølge CNBC sliter selv Wall Streets mest anerkjente investorer med å overgå indekser som S&P 500. Denne situasjonen kan ligne på Axie Infinity og Decentraland sett i sammenheng med Metacade.

Axie Infinity og Decentraland kan ses på som enkeltaksjer. Deres tokens kan gjøre det utrolig bra hvis alt går etter planen, men de er også utsatt for risikoen for at de kanskje ikke klarer å tiltrekke seg antallet brukere som trengs for å oppnå suksess.

Du kan tenke på Metacade mer som indeksen. Metacade er bokstavelig talt en metaplattform, det vil si at det ikke er et spill i seg selv, men i stedet der du går for å finne disse spillene. Suksessen er derfor knyttet direkte til GameFi-industriens triumf som helhet, snarere enn individuelle spills prestasjoner.

Metaverse-spillindustrien er anslått å vokse med en årlig vekstrate (CAGR) på 38,2 % mellom 2022 og 2027, ifølge Global Market Estimates. Crypto.com sin prognose anslår  at GameFi vil vokse 10 ganger raskere enn tradisjonell spilling innen 2025. Metacade har dermed posisjonert seg perfekt for å bli en gigant innen Web3 og Play2Earn-spill.

Selv om AXS og MANA skulle bli verdt 0 kroner vil Metacade fortsatt eksistere. Plattformen markerer et sentralt punkt for spill og utvikling, og dens innflytelse vil sannsynligvis spre seg raskt. Hvis du tenkte på å plukke opp noen AXS- eller MANA-tokens bør du kanskje revurdere og heller undersøke Metacade i stedet.

Du kan kjøpe Axie Infinity hos eToro her.

Du kan delta i Metacades presale her.