Metacade og Polkadot: To langsiktige prosjekter som kan bli fremtredende i krypto-spill-bransjen i 2023

Av:
nov 14, 2022
Listen to this article
  • Polkadot gir en effektiv skalerbarhetsløsning for Play2Earn-spill
  • Metacade lanserer en plattform som har som mål å forstyrre fremtiden til spillindustrien
  • Planer er på plass for fellesskapsstøttede titler i en levende virtuell arkade

Krypto-spill-bransjen forventes å vokse enormt i løpet av det kommende tiåret. Blockchain-baserte spill har eksplodert med 2000 % siden Q1 2021, ifølge Coindesk. Nå søker investorer å dra nytte av denne spirende industrien.

To prosjekter er i forkant med tanke på Play2Earn og GameFi: Polkadot og Metacade. I denne artikkelen skal vi se på hvordan tokens for disse to plattformene kan bidra til å utvikle fremtidens spillbransje, og hvem av de som har det beste investeringspotensialet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Polkadot har den perfekte infrastrukturen for Play2Earn

Polkadot er en Ethereum-rival som ble lansert for å løse problemet med interoperabilitet, et problem som har plaget krypto-økosystemet siden starten. Interoperabilitet betyr i hovedsak evnen til å kommunisere og dele informasjon på tvers av separate blokkjeder. Polkadot løser dette problemet ved å la brukere bygge koblinger mellom blokkjeder, både offentlige og private, som kan kommunisere på en rask, skalerbar og sikker måte.

På grunn av disse koblingene, også kjent som parachains, kan spill på tvers av Polkadot kjøre sømløst – med lave gas fees, høy transaksjonsgjennomstrømning og lynraske transaksjonstider: avgjørende for enhver tittel i krypto-spill-bransjen. Allerede bygges Play2Earn-spill på Polkadot som har utrolig stort potensial.

For eksempel DomiOnline, som er et MMORPG likt Runescape og League of Legends, men med en stor forskjell: Spillerne eier selv gjenstandene sine i spillet. Dette betyr at brukerne faktisk blir belønnet for tiden de bruker på å skaffe seg sjeldent utstyr. De gir også spillerne muligheten til å selge utstyret sitt for ekte penger utenfor Domi-markedet.

I et annet spill, Polychain Monsters, kan spillere kjempe mot virtuelle 3D-monstre, kjent som Polymon, for å vinne PMON-tokens. Disse kan veksles inn i ekte penger. I likhet med Axie Infinity er polymoner representert av sine egne ikke-fungible tokens (NFT-er) som kan kjøpes og selges med fortjeneste.

Disse to prosjektene viser Polkadots potensial som en seriøs utfordrer i krypto-spill-bransjen. Ved å kombinere elementer fra allerede vellykkede spill og implementere dem gjennom Polkadots robuste infrastruktur, kan DomiOnline og Polychain Monsters være starten på noe episk for Polkadot-baserte spilløkosystemer.

Hva er Metacade?

Metacade er en svært lovende fellesskapshub med målsetning om å bli den ledende drivkraften bak krypto-spill-bransjen. Metacades plattform er et virtuelt tilholdssted for Play2Earn-spillere, kryptoentusiaster og utviklere hvor de kan møtes, tjene penger og bidra til fremtiden for blockchain-spill.

For å virkeliggjøre målet sitt setter de samfunnet først fra dag en. Dette betyr ikke bare å belønne brukere for deres rolle i Metacade-fellesskapet, men å la dem stemme på spill de ønsker å se finansiert, hjelpe brukere med å finne arbeid i krypto-spill-bransjen og til slutt la fellesskapet styre seg selv.

Disse funksjonene er alle designet for endre den konvensjonelle, sentraliserte videospillindustrien. I stedet for at det er studiosjefer uten bakkekontakt som styrer fremtiden for desentralisert spill har Metacade som mål å gi makten tilbake til spillerne, og bli verdens første fellesskapsdrevne virtuelle arkade.

Hva gjør Metacade for å revolusjonere krypto-spill-bransjen i 2023?

Belønner brukere for deres rolle

Som nevnt planlegger Metacade å belønne sine brukere for å bidra til fellesskapet. Hver gang noen deler en anmeldelse, en populær GameFi-alfa eller innhold som hjelper nye spillere bedre å forstå Play2Earn-verdenen, blir de belønnet med MCADE-tokenet. Det vil til og med være muligheter for å tjene litt ekstra penger ved å teste prototyper bygget av Metacades utviklerfellesskap.

Finansierer de nyeste titlene

For å finansiere den neste bølgen av banebrytende Play2Earn-titler planlegger Metacade å lansere Metagrants. For å bli tildelt en Metagrant pitcher utviklere ideen sin til fellesskapet. Metacade-brukere stemmer deretter på spillet de ønsker skal bli utviklet, og den mest populære ideen vinner finansiering fra fellesskapets felleskasse. Etter hvert planlegger Metacade å ha en virtuell arkade fullpakket med krypto-spill-bransjens beste Play2Earn-spill, stemt frem av Metacade-fellesskapet.

Et sted å finne arbeid i den digitale økonomien

I 2024 planlegger Metacade å lansere jobbannonser for sitt fellesskap. Da vil banebrytende Web3-selskaper, metavers-prosjekter og ledere i krypto-spill-bransjen tilby arbeid til fellesskapet som småjobber, praksisplasser og potensielt fulltidslønnede roller. Foreløpig finnes det ingen sentral plattform der alle disse jobbene kan bli funnet, og Metacades mål er å gjøre noe med det.

En fellesskapseid plattform

Etter hvert planlegger Metacade å gjøre fellesskapet om til en desentralisert autonom organisasjon (DAO). Da vil Metacade-teamet overlate lederstillinger til medlemmer av fellesskapet, slik at innehavere av MCADE-tokenet kan stemme på funksjoner de ønsker skal bli utviklet – potensielle partnerskap, og til og med hastigheten som MCADE blir brent/kjøpt tilbake med. For å sikre dette, implementerer de multi-sig wallets, som vil kreve at to eller flere av Metacades pålitelige nøkkelholdere signerer på transaksjoner fra felleskassen.

Bør du investere i Polkadot eller Metacade?

Både Polkadot og Metacade er to fantastiske plattformer som vil legge til rette for den raske veksten av Web3 og Play2Earn-spill i løpet av de neste årene. Men det er en klar vinner her: Metacade. Det er fordi plattformen har økt eksponering, oppnådd fra den raske veksten av krypto-spill-bransjen – som ifølge Crypto.com forventes å øke 10 ganger raskere enn den tradisjonelle spillbransjen i løpet av de neste 3 årene.

Selv om Polkadot kan dra nytte av veksten har den ikke samme potensiale som Metacade.

Du kan se på det som å investere i et svært lovende selskap kontra S&P 500. Selv om indeksen viser en viss vekst, vil du alltid tjene mer på et selskap i en raskt voksende bransje. Om du ønsker å investere i den begynnende GameFi-industrien, bør du sterkt vurdere Metacade som en kandidat til porteføljen din.

Du kan kjøpe Polkadot hos eToro her.

Du kan delta i Metacade presale her.